Susanne Päivärinta on kansanedustaja, suuren valiokunnan jäsen ja Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtaja. Näyttävän uran tv-toimittajana tehnyt Päivärinta tunnetaan rohkeudestaan ja faktoihin paneutumisestaan. Hän on suomalainen toimittaja ja televisiojuontaja, joka on tunnettu erityisesti syväluotaavista haastatteluistaan ja kyvystään käsitellä monimutkaisia aiheita. Hän on työskennellyt pitkään Yleisradion palveluksessa ja juontanut useita suosittuja ohjelmia, kuten ”A-Studio” ja ”A-Talk”. Päivärinnan tyyli on suoraviivainen ja perusteellinen, mikä on tuonut hänelle mainetta kriittisenä mutta oikeudenmukaisena toimittajana.
Ykkösasia on rauha! Susannen tavoitteena on vahva ja toimintakykyinen EU, joka huolehtii kansalaistensa turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tilpehööridirektiivien sijaan on panostettava EU:n kilpailukykyyn, puhtaaseen siirtymään ja omavaraisuuteen. Päätöksenteossa on otettava huomioon jäsenmaiden erot ja tieteellinen näyttö. Susanne tuntee Suomen Lapista Helsinkiin ja lupaa olla suomalaisten ääni, joka kantaa.
Ura ja saavutukset
Päivärinnan ura alkoi 1980-luvulla, ja hän on vuosikymmenten aikana haastatellut lukuisia merkittäviä henkilöitä poliitikoista kulttuurihenkilöihin. Hänen tyylinsä haastatella on usein keskustelua herättävä ja hän ei pelkää kysyä vaikeitakaan kysymyksiä. Susanne Päivärinta on palkittu useita kertoja journalistisista saavutuksistaan, ja hänet tunnetaan yhtenä Suomen kunnioitetuimmista toimittajista.
Haastattelutyyli
Päivärinnan haastattelutyyli on tunnettu sen intensiivisyydestä ja siitä, kuinka hän kykenee paljastamaan haastateltavansa todelliset ajatukset ja motiivit. Tämä on tehnyt hänestä pelätyn mutta arvostetun hahmon suomalaisessa mediassa. Hänen kykynsä haastaa haastateltavansa on tuonut uutta syvyyttä suomalaiseen journalistiseen keskusteluun.
Vaikutus mediaan
Susanne Päivärinnan vaikutus suomalaiseen mediaan on ollut merkittävä. Hänen työnsä on inspiroinut nuorempia toimittajia pyrkimään rehellisyyteen ja perusteellisuuteen omassa työssään. Päivärinta on ollut esimerkkinä siitä, kuinka journalismia voidaan harjoittaa eettisesti ja vaikuttavasti, korostaen aina totuuden tärkeyttä ja oikeudenmukaisuutta.
Palkinnot ja tunnustukset
Päivärinta on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia uransa aikana. Hänet on palkittu muun muassa Bonnierin Suuri Journalistipalkinto -palkinnolla, joka on yksi suomalaisen journalismin arvostetuimmista tunnustuksista. Nämä palkinnot ovat tunnustuksia hänen pitkäaikaisesta sitoutumisestaan laadukkaaseen journalismiin ja hänen kyvystään vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen.
Yhteiskunnallinen vaikutus
Päivärinta ei ole ainoastaan toimittaja vaan myös yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänen haastattelunsa ovat usein nostaneet esiin tärkeitä kysymyksiä ja auttaneet muokkaamaan julkista keskustelua Suomessa. Tämä tekee hänestä merkittävän hahmon suomalaisessa kulttuurissa ja politiikassa.
Päivärinta ja von Willebrandin tauti
Susanne Päivärinnan osallistuminen ”Elämäni biisi” -ohjelmaan (2022) tarjosi syvällisen katsauksen hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ja siihen, kuinka musiikki voi olla voimakas tuki vaikeina aikoina. Päivärinta valitsi Sade-yhtyeen kappaleen ”King of Sorrow”, joka on ollut hänelle erityisen merkityksellinen hänen elämänsä dramaattisimmassa hetkessä. Tämä kappale soi hänen korvissaan kriittisenä hetkenä, kun hän kohtasi suuren surun ja ymmärsi, että vastaavat tunteet ovat yhteisiä miljoonille ihmisille ympäri maailmaa.
Lähetyksessä Päivärinta avautui myös harvinaisesta sairaudestaan, von Willebrandin taudista, joka on perinnöllinen verenhyytymishäiriö. Hän kertoi, kuinka tauti on tuonut hänen elämäänsä vakavia vaaratilanteita, joista kriittisin vei hänet sairaalaan 15 vuotta sitten. Kotonaan yllättäen huonovointiseksi tulleena Päivärinta tilasi ambulanssin, ja sairaalassa selvisi, että hänellä oli sisäinen verenvuoto ja vakava vuotoshokki.
Kohtaaminen kuoleman kanssa
Tilanne sairaalassa oli epätoivoinen. Päivärinta koki suurta tuskaa, jota hoidettiin riittämättömästi, mikä sai hänet vetoamaan jopa Geneven sopimukseen ja pyytämään eutanasiaa. Lopulta hänet vietiin leikkaussaliin, mutta toipumista vaikeutti hyponatremia, eli vaarallisen alhainen natriumpitoisuus veressä. Päivärinta oli lähellä kuolemaa ja sen jälkeen aivovaurion vaaraa, mutta lopulta hematologi Anne Mäkipernaa onnistui stabiloimaan hänen tilansa.
Uusi alku ja elämän ihme
Päivärinnan tarina sai kuitenkin onnellisen käänteen. Sairaalasta kotiin päästyään hän koki menettäneensä toivon äitiydestä, mutta vain kuukausi myöhemmin hän huomasi olevansa raskaana. Seuraavana kesänä hän sai terveen lapsen, joka toi mukanaan suurta iloa ja lohtua hänen elämäänsä. Päivärinta jakoi tämän sydäntä lämmittävän tarinan ”Elämäni biisi” -ohjelmassa, jossa studioyleisö osoitti suosiotaan raikuvasti.
Tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet
Susanne Päivärinnan kokemukset osoittavat, kuinka yksilö voi kohdata elämänsä suurimmat haasteet ja löytää niistä voimaa ja toivoa. Hänen tarinansa on inspiroiva muistutus siitä, että vaikeidenkin aikojen jälkeen voi seurata uusia mahdollisuuksia ja onnellisia hetkiä. Päivärinta jatkaa uraansa toimittajana, ja hänen kokemuksensa rikastuttavat hänen työtään antaen sille uuden syvyyden ja perspektiivin.