Kuka on Aura Salla?

Aura Salla on EU-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori, kokoomuksen kansanedustaja ja suuren valiokunnan jäsen, jolla on pitkä kokemus EU-tehtävistä Brysselissä.

Auran tavoitteena on omavarainen Euroopan unioni, joka keskittyy ydintehtäviinsä eli talouteen, ympäristö- ja ilmastopolitiikkaan sekä länsimaisten arvojen, vakaan turvallisuusympäristön ja demokratian edistämiseen. Suomi ja suomalaiset ansaitsevat Euroopan parlamenttiin asiantuntevia edustajia, jotka tuntevat eurooppalaisen politiikan kentän, EU-lainsäädännön ja sen miten Brysselissä toimitaan. Nyt on muutoksen aika.

Aura Salla on siis suomalainen poliitikko, joka edustaa Kokoomusta. Hänet valittiin eduskuntaan vuoden 2023 vaalissa Helsingin vaalipiiristä. Salla on tullut tunnetuksi erityisesti teknologia-alan osaamisestaan ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisestaan.

Ura ennen politiikkaa

Ennen siirtymistään kokopäiväiseksi poliitikoksi Aura Salla työskenteli teknologiayhtiö Metassa, entiseltä nimeltään Facebook, missä hän toimi EU-asioista vastaavana yhteiskuntasuhdejohtajana Brysselissä. Tässä roolissa hän oli mukana muotoilemassa yrityksen politiikkaa ja suhteita Euroopan unionin tasolla, mikä antoi hänelle arvokasta kokemusta ja näkemystä digitaalisen politiikan ja teknologiateollisuuden kysymyksistä.

Siirtyminen politiikkaan

Aura Sallan siirtyminen politiikkaan kokoomuksen riveihin oli luonnollinen askel hänen urallaan, sillä hän on aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista kysymyksistä ja siitä, kuinka teknologia voi vaikuttaa politiikkaan ja yhteiskuntaan laajemmin. Hänen taustansa teknologia-alalla ja EU-asioissa antaa hänelle ainutlaatuisen asiantuntemuksen, jota hän nyt hyödyntää politiikassa edistääkseen Suomen ja eurooppalaisten etua digitaalisessa maailmassa.

Poliittiset tavoitteet ja näkemykset

Aura Sallan poliittiset tavoitteet keskittyvät digitaaliseen osaamiseen, innovaatioihin ja teknologian hyödyntämiseen yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistämisessä. Hän korostaa tarvetta kehittää Suomen digitaalista infrastruktuuria ja koulutusjärjestelmiä, jotta maa pysyy kilpailukykyisenä kansainvälisesti. Lisäksi hän on kiinnostunut siitä, kuinka teknologia voi edistää kestävää kehitystä ja vihreää siirtymää.

Omin sanoin

Olen intohimoinen matkustaja, hyvän kirjallisuuden, etenkin elämäkertojen sekä laadukkaiden tv-sarjojen ja elokuvien suurkuluttaja. Onni muodostuu minulle perheestä ja ystävistäni sekä siitä, että saan oppia jatkuvasti uutta ja toteuttaa unelmaani paremmin voivan Suomen ja järkevästi yhtenäisemmän Euroopan rakentamiseksi. Tavoitteeni on saada työskennellä suomalaisen yhteiskunnan kehittämisen sekä Eurooppa-politiikan parissa ja rakentaa paremmin toimivaa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa sekä vahvaa Eurooppaa meidän suomalaisten hyväksi. Rentoudun sekä lataan akkujani tällä hetkellä kuntopyöräilemällä, satutettuani selkäni maratoonin jälkimainingeissa, ja treenaamalla pilatesta äänikirja tai hyvä musiikki seuranani.

Synnyin Lappeenrannassa, jossa lapsuuden perheeseeni kuuluivat äiti, isä ja kuusi vuotta nuorempi sisko. Äitini työskenteli koulutussuunnittelijana vapaan sivistystyön parissa ja isälläni oli oma rakennusinsinööritoimisto. Lapsuuden ja nuoruuteni vapaa-ajat vietin pesäpallokentällä ja tanssiharrastuksen parissa. Nykyisin perheeseeni kuuluu aviomieheni, joka työskentelee kansainvälisen politiikan tehtävissä sekä vuonna 2021 syntynyt poikamme ja vuonna 2023 syntynyt tytär. – >https://www.aurasalla.eu/aura/

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa