Olet varmasti kuullut hänestä, mutta kuka on Pekka Toveri?

Pekka Toveri on kansanedustaja ja kenraalimajuri evp. Upseeriurallaan Toveri toimi myös laaja-alaisissa kansainvälisissä tehtävissä muun muassa Yhdysvalloissa ja Afganistanissa. Sotilasuransa jälkeen Toveri on toiminut muun muassa tutkijana ja yrittäjänä.  
 
Toveri haluaa kehittää EU:n yhteistä puolustusratkaisua ja Nato-yhteistyötä Suomen lähtökohdat ja tarpeet huomioiden. Hän haluaa myös viedä suomalaista kokonaisvaltaisen maanpuolustuksen mallia osaksi EU:n puolustuksen suunnittelua. Lisäksi huoltovarmuus ja väylähankkeiden nivominen osaksi kokonaisturvallisuuden suunnittelua ovat Toverille tärkeitä. 

Omin sanoin

Olen kokoomuksen kansanedustaja ja kenraalimajuri (evp.), jolla on taustalla yli 35 vuoden laaja-alainen kokemus Puolustusvoimista ja puolustushallinnosta. Urani aikana toimin muun muassa kouluttajana ja komentajana kahdessa joukko-osastossa, kriisinhallintaoperaatioissa sekä puolustusasiamiehenä Yhdysvalloissa. Reserviin Puolustusvoimista jäin vuonna 2020 Pääesikunnan tiedustelupäällikön tehtävästä.

Asun Tuusulassa vaimoni ja yhteisen lemmikkimme, 11-vuotiaan koiramme kanssa. Minulla on aiemmasta avioliitosta kolme aikuista lasta, jotka ovat jo lähteneet maailmalle rakentamaan omaa elämäänsä.

Uskon vakaasti, että laaja-alainen tuntemukseni turvallisuudesta edesauttaa kehittämään ja ylläpitämään Suomen ja Euroopan turvallisuusrakenteita. On selvää, että uhkiin vastaamiseksi puolustuksen täytyy olla niin Suomessa kuin Euroopassakin kunnossa. Laaja-alaisella yhtenäisellä suunnittelulla ja varautumisella voimme varmistua kyvystämme torjua uhkia.

Euroopan pitää jatkossakin olla maanosa, jonka hyvinvointi, yhteiskuntien toimivuus ja järjestys sekä kansalaisten tasa-arvoisuus voivat toimia esimerkkinä muulle maailmalle. – > https://www.pekkatoveri.fi/

Ura puolustusvoimissa

Pekka Toverin ura Suomen puolustusvoimissa on sisältänyt monia merkittäviä tehtäviä, mukaan lukien johtotehtävät Puolustusvoimain pääesikunnassa. Hän on myös toiminut Suomen sotilasedustajana NATO:ssa, mikä on korostanut hänen osaamistaan kansainvälisessä sotilasyhteistyössä ja puolustuspolitiikassa. Toverin kausi NATO:ssa on auttanut vahvistamaan Suomen asemaa kansainvälisissä puolustusyhteisöissä.

Vaikutus kansainvälisiin suhteisiin

Pekka Toverin työ on merkittävästi edistänyt Suomen turvallisuuspoliittista asemaa ja suhteita kansainvälisiin kumppaneihin. Hänen asiantuntemuksensa on ollut arvokasta erityisesti ajankohtina, jolloin globaalit turvallisuushaasteet ja Euroopan geopoliittinen tilanne ovat olleet murroksessa. Toverin näkemykset ja kokemukset ovat olleet tärkeässä roolissa, kun Suomi on suunnitellut ja toteuttanut puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaansa.

Koulutus ja asiantuntemus

Pekka Toveri on koulutukseltaan sotatieteiden maisteri, ja hän on syventänyt osaamistaan lukuisissa kansainvälisissä koulutusohjelmissa. Hänen akateeminen taustansa ja käytännön kokemuksensa yhdistävät syvällisen strategisen ymmärryksen käytännön johtamistaitoihin, mikä tekee hänestä arvostetun asiantuntijan sekä kotimaassa että ulkomailla.

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Olet varmasti kuullut hänestä, mutta kuka on Pekka Toveri?”

Vastaa