Petteri Orpo – onnistuuko hän tekemään hallituksen ja nousemaan pääministeriksi

Petteri Orpo valittiin Suomen seksikkäimmäksi mieheksi Eeva-lehden äänestyksessä vuonna 2016 – nyt seitsemän vuotta myöhemmin hän on nousemassa Suomen pääministeriksi.

– Onhan tämä titteli hieman hämmentävää saada. Voitto ei tullut mieleenikään. Mutta kyllähän se mukavaltakin tuntui. Mikäs siinä, Orpo sanoi lehdelle.

Olen jututtanut kaikkien puolueiden neuvottelijoita, ja halu löytää ratkaisu vaikeaan asiaan on. Pakkohan sekin asia on ratkaista.

IS:n ja HS:n lähteiden mukaan perus­suomalaiset marssivat ulos hallitus­neuvottelujen talousryhmästä Orpon ”möläyttämän” 200 miljoonan euron takia, sillä perussuomalaisten mielestä summan pitäisi olla paljon suurempi.

Polttoaineiden jakeluvelvoite- mistä on kyse?

Polttoaineiden jakeluvelvoite on lainsäädännöllinen velvoite, joka asetetaan polttoaineiden myyjille ja jakelijoille. Se edellyttää, että tietty osuus myytävistä polttoaineista on uusiutuvaa tai vähäpäästöistä polttoainetta. Jakeluvelvoite pyrkii edistämään uusiutuvien ja vähäpäästöisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä ja siten vähentämään fossiilisten polttoaineiden aiheuttamia päästöjä ja ympäristövaikutuksia. Velvoitteen tarkoituksena on kannustaa polttoaineiden jakelualaa kehittämään ja tarjoamaan vaihtoehtoisia, ympäristöystävällisempiä polttoainevaihtoehtoja.

Hallituksen muodostaja Orpon mukaan jakeluvelvoitteen käsittely on edelleen kesken hallitusneuvotteluissa. Hän ei ota kantaa polttoaineiden hinnannousun kompensaatiosummiin ”ettei tule vääriä käsityksiä kenellekään.”

20 vuotta naimisissa – Petteri Orpo

Petteri Orpo jakoi yhteiskuvia vaimonsa Niina Kanniainen-Orpon kanssa hääpäivänä. Katso tästä Instagram upotus:

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Petteri Orpo – onnistuuko hän tekemään hallituksen ja nousemaan pääministeriksi”

Vastaa