Vertailuta lainasi Miss Suomi-kilpailustakin tutun Sortterin vertailun avulla

 • Helppoa –  jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tiedot pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä.

Miksi lainojen vertailu kannattaa- taloudelliset säästöt

Lainojen vertailu on yksi parhaista tavoista säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Eri lainantarjoajilla on erilaiset korot, maksut ja ehdot, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Pienikin ero koroissa voi tarkoittaa satojen tai jopa tuhansien eurojen eroa lainan takaisinmaksusummassa.

Esimerkiksi, jos otat 10 000 euron lainan viiden vuoden ajaksi, 1 prosentin ero korossa voi tarkoittaa satojen eurojen säästöä. Tämä on rahaa, joka voidaan käyttää muihin tärkeisiin menoihin tai sijoittaa tulevaisuutta varten.

Paremmat ehdot

Lainaehtojen vertailu ei ole pelkästään korkoprosenttien tuijottelua. On myös muita tekijöitä, kuten maksuaika, mahdolliset lisämaksut ja joustavuus esimerkiksi maksuvapaiden kuukausien suhteen. Jotkut lainantarjoajat saattavat tarjota erityisen joustavia ehtoja, kuten mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin tai varhaiseen takaisinmaksuun ilman lisäkuluja.

Vertailemalla eri lainavaihtoehtoja voit löytää lainan, joka sopii parhaiten juuri sinun elämäntilanteeseesi ja tarpeisiisi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että saat lainan, joka on joustava työttömyyden tai muiden yllättävien elämäntapahtumien varalta.

Ajan säästö

Lainojen vertailu voi tuntua aluksi aikaa vievältä, mutta se voi säästää paljon aikaa tulevaisuudessa. Kun tiedät tarkalleen, mitä eri lainavaihtoehdot tarjoavat, voit tehdä nopeammin päätöksiä ja välttää yllättäviä kuluja tai ehtoja.

Esimerkiksi, jos otat lainan ilman huolellista vertailua ja huomaat myöhemmin, että ehdot eivät olekaan sinulle sopivat, voi olla vaikeaa ja kallista vaihtaa lainaa toiseen. Tämä voi johtaa ylimääräisiin maksuihin ja paljon ylimääräiseen vaivaan.

Henkilökohtaiset tarpeet

Eri lainantarjoajat keskittyvät erilaisiin asiakasryhmiin ja tarjoavat erilaisia lainatuotteita. Jotkut saattavat olla erikoistuneet esimerkiksi opiskelijalainoihin, asuntolainoihin tai yrittäjälainoihin. Vertailemalla eri vaihtoehtoja voit löytää lainan, joka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi.

Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on erityisiä tarpeita tai toiveita lainan suhteen. Esimerkiksi, jos olet yrittäjä ja tarvitset lainaa liiketoiminnan kasvattamiseen, on tärkeää löytää laina, joka on suunniteltu erityisesti yrittäjien tarpeisiin.

Luottotiedot

Lainojen vertailu voi myös auttaa sinua ymmärtämään, miten luottotietosi vaikuttavat lainan saantiin ja korkoihin. Eri lainantarjoajat saattavat painottaa luottotietoja eri tavoin, ja jotkut saattavat tarjota lainaa myös heikommilla luottotiedoilla, mutta korkeammalla korolla.

Tietäen tämän, voit valita lainan, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Jos luottotietosi eivät ole parhaat mahdolliset, voit esimerkiksi harkita lainan ottamista yhdessä rinnakkaishakijan kanssa saadaksesi paremmat ehdot.

Listaus: Asiat, jotka kannattaa huomioida lainojen vertailussa

 1. Korkoprosentti
 2. Maksuaika
 3. Mahdolliset lisämaksut (esim. avausmaksu, tilinhoitomaksu)
 4. Joustavuus (esim. maksuvapaat kuukaudet)
 5. Lainan kokonaiskustannus
 6. Lainan tyyppi (esim. kulutusluotto, asuntolaina)
 7. Luottotietojen vaikutus
 8. Tarjotut lisäpalvelut (esim. lainaturva)

Yhteenveto

Lainojen vertailu on tärkeää monista syistä, kuten taloudellisten säästöjen, parempien ehtojen ja henkilökohtaisten tarpeiden kannalta. Se voi myös auttaa sinua ymmärtämään, miten luottotietosi vaikuttavat lainan saantiin. Vertailu voi säästää sekä aikaa että rahaa, ja se auttaa sinua tekemään tietoisempia päätöksiä.

Vertailu on nykyään helpompaa kuin koskaan, kiitos internetin ja erilaisten lainavertailusivustojen. Käyttämällä näitä työkaluja voit helposti verrata eri lainavaihtoehtoja ja löytää sen, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa