Antti Tuisku juoksi maratonin, tulos sekä tahti mykistää

Aikoinaan Idols-kilpailusta esille pompannut ex-laulaja Antti Tuisku paineli menemään rivakkaa tahtia, juoksi maratonin, jonka tulos on mykistävä. Antti Tuisku on juossut maratonin ensimmäistä kertaa elämässään. Hän julkaisi suorituksestaan Instagram-päivityksen, 42 kilometrin matka tehtiin kaukana Suomen pakkasesta ja nietoksista, Espanjan Málagassa.

Antti Tuisku, 39, tiedetään kovakuntoiseksi taistelijaksi ja tulos onkin uskomaton: 3 tuntia, 15 minuuttia, 42 sekuntia. Paukkuja lienee vieläkin kovempaan aikaan, sillä hän kirjoitti sosiaaliseen mediaan vitsikkäästi.

– Seuraavalla kerralla (jos sellainen tulee) ei ihan näin varman päälle, Antti vitsailee.

Maratonin miesten maailmanennätystä pitää tällä hetkellä hallussaan kenialainen Kelvin Kiptum. Hän on juossut matkan aikaan 2.00.35. Kilpajuoksijat ovat asia erikseen. Harrastajille noin kolmen tunnin pintaan juokseminen on jo erinomainen suoritus.

Antti onkin pitänyt kohtuullista tahtia: kolmeen tuntiin ja varttiin juokseminen edellyttää, että juoksee kilometrin noin 4 minuuttiin 38 sekuntiin. Antin suoritus kerää valtavasti ihailua. Sitä ovat kehuneet mm. laulajat Sanni ja Pete Parkkonen sekä estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen.

– Jos tuo on varman päälle, niin aika rivakka, huikkaa juontaja Mikko Kekäläinen.

Antti lopetti musiikkiuransa viime kesänä Ruisrockissa, nykyään hän asuu Espanjassa. Hän valmistui vuonna 2019 liikuntaneuvojaksi ja vuonna 2022 ratkaisukeskeiseksi lyhyt-terapeutiksi, hän terapoi Minde-nimisessä mielenterveys-startupissa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa