Axl Smith sai töitä uudella henkilöllisyydellä: totuus paljastui ja sai potkut

Axl Smith sai töitä uudella nimellä ja vilpillisellä ansioluettelolla e-urheiluorganisaatiosta – salakatselusta tuomittu Axl Smith työskenteli ruotsalaisessa firmassa vanhempana videotuottajana, sai työpaikan vilpillisellä cv:llä ja uudella henkilöllisyydellä: totuus kuitenkin paljastui ja sai potkut 14 tuntia sen jälkeen.

Onlyfans-palveluun liittynyt taas yksi tunnettu suomalainen – lue tästä

Suomessa salakatselusta tutuksi tullut Axl Smith, 39, tuomittiin siis vuonna 2017 vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen 30 salakatselusta, kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sekä neljästä kunnianloukkauksesta. Entinen juontaja palkattiin kuitenkin viime syksynä töihin ruotsalaiseen e-urheiluorganisaatioon nimeltään Ninjas in Pyjamas – yksi pohjoismaiden merkittävimpiä organisaatioita pelialalla.

Hänet palkattiin vanhemman videotuottajan pestiin, jonka työtehtäviin kuuluu mm. markkinointimateriaalien luominen erityisesti naispelaajista.

Mistä tuomiosta on kyse?

Salakatselu paljastui 9. maaliskuuta 2016, kun Axl Smith julkaisi YouTubessa videon, jossa hän kertoi itseensä kohdistuvasta rikosepäilystä. Oikeudenkäynti käynnistyi 18. tammikuuta 2017 ja tuomio annettiin seitsemän viikkoa myöhemmin.

Uhreille velkaa – lue lisää tästä

Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan aktien aikana. Hän sai teoistaan 30 salakatselutuomiota. Kaksi tuomiota yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä Smith sai jaettuaan Whatsappissa viisihenkiselle ryhmälle kuvan nukkuvasta, alastomasta uhrista sekä videon naisesta ja miehestä harrastamassa seksiä keskenään. Neljään kunnianloukkaukseen Smith syyllistyi näyttäessään bändikiertuebussissa nukkuvan uhrin kuvaa ja kolmea videota, jossa hän harrastaa seksiä naisen kanssa.

Smith tuomittiin maksamaan asianomistajille yhteensä 99 500 euroa vahingonkorvauksia ja korvaamaan oikeudenkäyntikuluja yli 50 000 euron edestä. Syyttäjä valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta Helsingin hovioikeus päätti 10. marraskuuta 2017, että tuomio pysyy ennallaan.

Iltalehti uutisoi vuoden alussa, Axl sai potkut

Iltalehti julkisti tämän vuoden alussa julkisuuteen tiedon, kun Axl työskenteli vielä NiP:ssä. Työsuhde purettiin kuitenkin neljän kuukauden työskentelyn jälkeen, kun NiP sai tietoa miehen taustoista. Myöhemmin kävi ilmi, että hän oli hakenut töitä uudella henkilöllisyydellään sekä kunnollisen kuuloisella ansioluettelollaan. Hän ei ollut työnhaussa kertonut aiempaa oikeaa nimeään eikä hänen Suomessa vuonna 2017 saama tuomio mm. salakatselusta ollut tullut ilmi hakuprosessin aikana.

NiP sai vinkin tämän oikeasta henkilöllisyydestä ja menneisyydestä ulkopuoliselta taholta – 14 tuntia myöhemmin hänen työsuhteensa purettiin. Asian toi esiin brittiläinen e-urheiluun erikoistunut toimittaja Richard Lewis, joka julkaisi aiheesta blogikirjoituksen. Ninjas in Pyjamasin operatiivinen johtaja Jonas Gundersenin vahvisti, että Axl Smith oli työskennellyt NiP:lle ja hänen työsuhteensa oli purettu. Työsopimuksen purkamisen jälkeen yhtiö tiedotti asiasta avoimesti työntekijöilleen. Axl ei ollut pelifirman mukaan työskentelynsä aikana syyllistynyt epäasialliseen käytökseen.

– Meillä oli työntekijä, joka sai työpaikkansa vilpillisen ansioluettelon ja uuden henkilöllisyyden avulla. Myöhemmin ulkopuolinen taho ilmoitti meille tämän henkilön todellisesta henkilöllisyydestä. 14 tuntia tiedon saamisen jälkeen työntekijä irtisanottiin välittömästi. Olimme täysin avoimia tilanteen suhteen muiden työntekijöiden kanssa. Hänen neljän kuukauden työsuhteensa aikana hänellä oli rajoitettu kontakti pelaajiin, eikä meillä tullut tietoon epäasiallista käytöstä, operatiivinen johtaja Gundersen kommentoi.

Lue lisää aiheesta tästä

Ex-juontaja on asunut nyt jo monta vuotta Tukholmassa. Hän ei esiinny edes Ruotsin väestötiedoissa syntymänimellään Caro Axel Smith, vaan on vaihtanut virallisen etu- ja sukunimensä kokonaan. Iltalehden selvityksen mukaan Axl Smithillä ei ole vireillä olevia rikosasioita tai tuomioita Tukholman käräjäoikeudessa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa