Cheek tukee Pekka Haavistoa presidenttikampanjassa – kuuluu tukevaan kansalaisvaltuuskuntaan

Jare Tiihonen eli ex-räppäri Cheek kuuluu Pekka Haaviston presidenttikampanjaa tukevaan kansalaisvaltuuskuntaan, hän oli saapunut myös Pekan vaalikampanjan avajaisjuhlaan. Kansanedustajan ja aiemmin presidentiksi ehdolla olleen Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan avajaisjuhlaa vietetään tänään Helsingissä. Valitsijayhdistyksen kautta presidentiksi alkuvuonna 2024 koittavissa vaaleissa pyrkivä ehdokas on saanut tukijoukkoihinsa lukuisia julkisuuden henkilöitä.

Yksi nimekkäimmistä tukijoista on Jare Tiihonen, joka saapui paikalle avajaisjuhliin.

– Koen, että Pekka Haavisto on ulkopoliittisesti erittäin vahva. Pidän arvossa hyvää sydäntä ja lämpöä, jolla hän toimii. Lisäksi pidän Pekan arvomaailmasta ja koen, että hän on oikea ihminen yhdistämään Suomea näinä aikoina, Jare Tiihonen kommentoi Iltalehdelle.

Juontavat taas yhdessä – lue lisää tästä

Jaren nimi on mukana myös Pekka Haaviston kampanjan verkkosivuilla löytyvästä kansalaisvaltuuskunnan nimilistassa. Verkkosivujen mukaan Pekka Haaviston kansalaisvaltuuskunta ”koostuu arvostetuista suomalaisista, jotka laajasti edustavat yhteiskuntamme moninaisia elämänaloja, osaamista ja suuntauksia”. Kansalaisvaltuuskuntaan kuuluu 108 henkilöä. Jaren lisäksi mukana ovat muun muassa muusikko Anssi Kela, tanssija Jorma Uotinen ja näyttelijä Martti Suosalo.

Kansalaisvaltuuskunnan puheenjohtaja on kokoomuksen entinen kansanedustaja Jaana Pelkonen ja kunniapuheenjohtaja RKP:n ex-ministeri Elisabeth Rehn. Jaanan mukaan Suomi ”tarvitsee maltillisen ja sovintoa hakevan keskustelijan”.

– Tarvitsemme valtakunnan ja koko maailman sovittelijan. Suomi on ollut ennenkin esimerkkinä tasa-arvon ja diplomatian kysymyksissä, Jaana Pelkonen sanoi avajaisjuhlassa.

Cheek eli Jare Tiihonen lopetti menestyksekkään rap-uransa vuonna 2018. Sen jälkeen hän on pitkälti melkein kokonaan vetäytynyt pois parrasvaloista. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa hän tuki nykyistä tasavallan presidenttiämme, Sauli Niinistöä. Pekka Haavisto oli tuolloin Sauli Niinistön vastaehdokas vaalien toisella kierroksella.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa