Don Huonot-yhtye palaa keikkailemaan – 35 vuotta yhdessä

Suomirockin yksi tunnetuimmista yhtyeistä Don Huonot viettää 35-vuotisjuhlaa ensi vuonna ja sen kunniaksi lähtevät kiertueelle – palaavat keikoille ensi keväänä vuonna 2024. Kiertueen paikkakunnat ovat Kuopio, Turku, Tampere, Lahti, Jyväskylä, Helsinki ja Seinäjoki.

Ensi keväänä suosittu yhtye Don Huonot lähtee Mustaa ja valkoista-klubikiertueelle, johon kuuluu yhteensä seitsemän keikkaa. Ne järjestetään eri klubeilla ympäri Suomea – ensimmäisenä bändi nähdään Kuopion Sawohouse Undergroundissa perjantaina 12. huhtikuuta. Kiertue toteutetaan yhtyeen viimeisimmän ja pitkäaikaisimman kokoonpanon kanssa eli bändissä mukana ovat laulaja Kalle Ahola, rumpali Jussi Chydenius, basisti Jukka Puurula ja kitaristi Kie von Hertzen – kiertueella nähdään myös yhtyeen pitkäaikainen kiertue-kitaristi Jarmo Saari.

Julkisuuteen kerrotaan, että kiertueen keikat koostuvat kahdesta osuudesta, jossa keikka-ilta alkaa akustisella soitolla, jonka jälkeen on sähköisen keikan vuoro.

– Vuosi sitten kokoonnuimme pitkän tauon jälkeen Jussi Chydeniuksen täyttäessä pyöreitä, ja heitimme hänen synttäribileissään akustisen keikan. Illasta jäi kohottava fiilis ja sen jälkeen meitä ei tainnut olla vaikea taivutella palaamaan lavoille viiden vuoden tauon jälkeen, yhtyeen laulaja kertoo.

Don Huonojen viimeisestä keikasta on ehtinyt kulua muutama vuosi, sillä bändi nähtiin edellisen kerran esiintymässä vuonna 2019 yhtyeen juhlistaessa 30-vuotista matkaansa. Vuonna 1989 Helsingissä perustettu yhtye viettää siis ensi vuonna 35-vuotisjuhlavuotta. Se on julkaissut uransa aikana yhteensä seitsemän albumia, läpimurtoalbumi Hyvää yötä ja huomenta julkaistiin vuonna 1997.

Yhtye päätti uransa vuonna 2003, mutta on sen jälkeen soittanut joitakin keikkoja ja nyt he lähtevät kiertueelle.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa