Edesmennyt laulaja Kikka, nyt äiti ottaa kantaa

Suomalaisten suosioon nousseen laulajan Kikka Sirénin äiti Marita Viilonen on kertonut tehneensä Kikasta kertovasta kirjasta rikosilmoituksen.

Kikka – traaginen elämä sisaren silmin -kirjan on kirjoittanut Kai Kortelainen, se perustuu Kikan sisaren Kati Lahden kertomuksiin. Muut perheenjäsenet, sukulaiset tai ystävät eivät ole osallistuneet kirjan tekemiseen omista syistään.

Kikan äiti Marita Viilonen ei hyväksy kirjan julkaisua eikä väitteitä, jotka eivät hänen mielestään pidä paikkaansa. Terveystietojen julkaiseminen teoksessa ihmetyttää myös suuresti. Rikosilmoitus on tehty keskiviikkona, asiat ovat tutkinnassa ja tällä hetkellä tilanteesta ei voida kertoa muuta. Kirjan kustantaja Minerva Kustannus ei ole saanut vielä rikosilmoitukseen liittyen yhteydenottoa.

Lapsuuden traumat ja niiden vaikutus

Kikan kerrotaan kasvaneen turvattomassa kodissa, vanhempien eron jälkeen äidin eli Viilosen kerrotaan olevan väkivaltaisuuteen ja alkoholiin taipuva. Äidin seuralaiset olivat syyllistyneet Kikan seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Äidin mielestä Kikka valehteli. Nämä lapsuuden traumat saivat Kikan oireilemaan, hän sairastui 13-vuotiaana anoreksiaan ja myöhemmin bulimiaan. Pahaan oloon auttoi myös vanhempana alkoholi sekä lääkkeet, jolloin hän oli kuulemma itsetuhoinen. Aikuisiällä ilmeni kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hän oli myös potilaana psykiatrisella osastolla, sairaalassa sekä päihdekuntoutuksessa.

Kikka kuoli vain 41-vuotiaana vuonna 2005, pari viikkoa aiemmin vieroitushoidosta kotiutuneen naisen väitettiin kuolleen sydänkohtaukseen. Myöhemmin kuitenkin kerrotaan kuolinsyyn olleen lääkkeiden aiheuttama yhteismyrkytys, eikä itsemurhaa voitu poissulkea. Kikan löysi elottomana hänen oma tyttärensä, joka on ensimmäistä kertaa puhunut myös julkisuudessa viime aikoina. Perheen kesken oli sovittu, ettei oikea kuolinsyy leviäisi muualle. Kikan sisko oli sitä mieltä, että laulaja olisi halunnut tarinansa tulevan julkisuuteen.

Seuraava kohta on suora lainaus teoksesta

”Ennen puhelunsa lopettamista Kirsi oli halunnut muistella pitkään lapsuuttamme, itkenyt hieman ja lausunut sanan kiitos. Tunsin sydämenlyöntieni kiihtyneen. Sykkivästä pulssista intuitioni kykeni lukemaan yhden ainoan sanan. Jäähyväiset”, Kikan sisko Kati muistelee kirjassa.

Kikan elämästä on myös tehty elokuva, siitä ei ole vielä tullut negatiivista palautetta läheisiltä. Kirjasta tuli, miksei siis siitäkin.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Edesmennyt laulaja Kikka, nyt äiti ottaa kantaa”

Vastaa