Fröbelin Palikat esiintymään Ruisrock-festareille

Todellinen yllätys julkistettiin, kun Ruisrock yllätti artisti-kiinnityksellään – Fröbelin Palikat Ruisrockin lavalle! Yhtye on keikkaillut jo pian 40 vuotta.

Legendaarinen lastenmusiikkiyhtye Fröbelin Palikat esiintyy ensi kesän Ruisrockissa. Yhtye julkistettiin aiemmin tänään muun muassa Ruisrockin Instagram-sivulla. Ruisrock kertoo, että yhtye on ollut yleisön harras toive.

Vuonna 1987 perustettu, lastentarhanopettajista koostuva Fröbelin Palikat on erityisesti Tiktok-kansan suosiossa, kun sovelluksesta etsii videoita bändin nimellä, löytyy huima määrä hervottomia reaktioita bändin riemukkaaseen musiikkiin sekä nostalgisia klippejä yhtyeen 1990-luvun esiintymisistä. On myös toivottu, että Fröbelin Palikat esittäisi lastenmusiikki-show’nsa nimenomaan aikuiselle yleisölle, nyt Ruisrockin keikka on tältä osin ensimmäinen.

Nelijäseninen yhtye juhli viime vuonna 35-vuotista uraansa, ja se toimii yhä alkuperäisellä kokoonpanollaan. Siinä soittavat Mats Lillrank, Timo Nuutinen, Ari Bergström ja Hannu Mäkelä.

Yhtye nimesi itsensä saksalaisen lastenpedagogiikan uranuurtajan Friedrich Fröbelin vuonna 1837 kehittämien puisten opetus- ja leikkivälineiden mukaan. Yhtyeen musiikin viehätys lienee sen leikillisyydessä, moniin sen kappaleisiin kuuluu koreografia.

Bändin läpimurto tapahtui, kun se kiinnitettiin MTV:n lastenohjelman Harlekiini-klubin vakio-esiintyjäksi vuonna 1993. Samana vuonna ilmestyi yhtyeen toinen albumi Sutsisatsi, joka myi lopulta lähes 150 000 kappaletta, siis tuplaplatinaa. Kaikki osaavat senkin tanssin.

Sutsisatsi-albumin nimikappale lienee bändin tunnetuin. Muita Fröbelin Palikoiden hittejä ovat esimerkiksi Huugi-Guugi ja Pumppulaulu. Fröbelin Palikat on esittänyt myös lastenohjelma Puuha Peten suomenkielisen tunnussävelmän.

Bändin yllättävä suosio aikuisen yleisön keskuudessa vertautunee M. A. Nummisen ja itsenäisyyspäivänä edesmenneen Pedro Hietasen Gommi ja Pommi-duon maineeseen. Lastenohjelmissa aloittanut jäniksen ja kissan kaksikko esiintyi myös aikuiselle yleisölle.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Fröbelin Palikat esiintymään Ruisrock-festareille”

Vastaa