Iso keikkajärjestäjä on suurissa ja vakavissa vaikeuksissa

Nordic Live Productionsilla on yli viiden miljoonan euron velat – yrityssaneeraukseen hakeutunut tapahtumajärjestäjä Nordic Livella Productions ja miljoonavelat.

Velkaa on kaikkiaan 5 028 248 euroa. Suurimpia velkojia ovat Hartwall Oy ja Till Dawn They Count Ltd. Näistä toiseksi mainittu on mm. Nightwishin manageri-yhtiö, jolle NLP on velkaa noin 355 000 euroa, kyse on nimenomaan Nightwishin keikkapalkkioista. Hartwallille on velkaa 406 580 euroa, velka muodostuu ostolaskuista.

Velan vakuutena on yhtiön omistajien antamat henkilökohtaiset takaukset.

NLP jätti yrityssaneeraushakemuksensa Pohjanmaan käräjäoikeuteen viime vuonna joulukuussa, sekä toimitti lisähakemuksen tänä vuonna 4. tammikuuta. NLP vaatii perintää koskevaa kieltoa, joka tarkoittaa sitä, että velkoja ei peritä saneerausprosessin aikana.

Kerrotaan myös, miten yhtiön kannattavuus on ollut hyvä vuoteen 2022 saakka – tilikaudella 1. tammikuuta – 31. joulukuuta vuonna 2022, yhtiö jopa kolminkertaisti liikevaihtonsa, joka oli 6,8 miljoonaa euroa. Tulos painui kuitenkin tappiolle 2,3 miljoonaa euroa.

Hakemuksessa todetaan, että ilman yrityssaneeraustoimia sekä sen tuomaa maksuaikaa, yhtiö ajautuu konkurssiin. NLP on vuonna 2013 perustettu tapahtumajärjestäjä, josta Tommi Mäki omistaa 66 prosenttia.

– Saneerauksen ensisijainen tarkoitus on se, että koko tilikausi 2024 voidaan toteuttaa suunnitellusti ja vuoden 2024 aikana yhtiön liikevaihto sekä tulos on vähintään samalla tasolla, kuin 2023 tapahtumaliiketoiminnan osalta. Näkymä vuodelle 2024 on tällä hetkellä erinomainen ja lukuisat yhtiön festivaalit ovat myynnillisesti tavoitteessa tai edellä tavoitteita, yritys kertoi tiedotteessaan.

Yritys järjestää useita tapahtumia mm. Kokkolan viinijuhlat, Vaasa-festival ja Raasepori-festival.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa