Julkkis hotellia vetämässä: Janne Antin

Janne Antin tuli televisiota katsojille tutuksi jo vuosia sitten Matkaoppaat sarjasta, mutta viime aikoina hän on tullut enemmänkin tutuksi television visailuohjelmista (hyväntekeväisyysarvat) sekä omista lemmikkihotellivirityksistään – itseasiassa hänestä kirjoitellaan sosiaalisessa mediassa enemmän nimenomaan lemmikkihotelliensa tekemisten ja muuttojen, sekä hänen värikkäiden ja voimakkaiden mielipiteidensä kautta.

Janne on monitaitoinen ammattilainen. Matkailu- ja tv-alan ohella hän on työskennellyt myös hotelli- ja ravintolatoimialalla. Lisäksi hän on hiusstylisti ja promoottori. Janne on tuttu tv-sarjoista ”Matkaoppaat”, ”Sinkkulaiva” ja ”Koti maailmalla – Turkki”. Parhaillaan ruuduissa pyörii ”Onnenarpa”, jonka tuotosta osa menee Turun eläinsuojeluyhdistys ry:lle. Hän on toiminut myös matkatoimiston Bulgarian, Dubain ja Egyptin kohdepäällikkönä.

Vuonna 2016 hän pääsi otsikoihin laihduttamisprojektillaan,

– Laihduttamisprojektini alkoi kuin joitakin vuosia sitten masennuin katsoessani itseäni kriittisin silmin peilistä. Halusin tehdä asialle jotakin ja ryhdyin kokeilemaan erilaisia laihdutusvalmisteita, tosin huonoin tuloksin. Tämä johtui varmasti osittain siitäkin, etten saanut ponnistuksissani tarvitsemaani tukea. Päätin kyllä laihduttaa, mutta pian aikomus loppui kuin seinään.

– Siirryin uudelle tasolle törmätessäni Nutrilett-valmisteisiin. Niitä en ollutkaan vielä kokeillut. Toin kotiin muutaman patukan ja smoothien. Yllätyin niiden hyvänmakuisuudesta.

– Päätin kokeilla, olisivatko ne myös yhtä tehokkaita kuin hyvänmakuisia, olinhan jo muutamaan otteeseen pettynyt laihdutusvalmisteisiin. Kaksi kuukautta myöhemmin pudotusta oli kertynyt 16 kiloa, Janne kertoo.

Muutto Budapestiin

– Muutettuani Budapestiin aloin tehdä uutta työtä ja huomasin, etten jaksanut paneutua siihen kunnolla, ellen saanut lisäenergiaa. Tuolloin jouduin nostamaan kalorimääriä, koska aivotkin kuluttavat enemmän, kun pitää oppia uusia asioita. Rupesin syömään normaalisti. En minä muutenkaan ole itseäni rääkännyt. On minulla välillä herkuttelupäiviäkin, mutta korkeintaan kerran viikossa. Makeasta en pidä, pikemminkin suolaisesta. Aikaisemmin olen potenut sokerinnälkää, mutta nyt olen päässyt siitä. En myöskään nauti alkoholia.

– Joudun heräämään aamulla varhain, koska työni alkaa jo kuudelta paikallista aikaa. Tällöin yleensä nautin aamiaiseksi Nutrilett-juoman. Niitä on eri makuisia, mutta suosikkini on ehdottomasti suklaa. Samalla juon lasin vettä, jota yritän muistaa nauttia kolme litraa päivässä. Sitten lähden työpaikalle, jossa on kaksi tuntia työtä ja sitten saman verran vapaata. Vapaatunneilla olen kotona ja nautin Nutrilett-patukan. Sitten menen takaisin töihin. Iltapäivällä vuorossa on ”myöhäinen lounas”. Käyn yleensä syömässä salaatin. Näin päivä jatkuu, kunnes seuraa alkuilta ja neljäs ateria, jonka muodostavat joko juoma tai patukka. Illalla yhdeksän paikkeilla syön taas jommankumman niistä. Näissä tuotteissa on se hyvä puoli, että niissä ovat myös tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet. Näin ollen vitamiinipuutoksista ei ole vaaraa. Olen silti nauttinut myös Sana-sol Vitanallet-monivitamiinivalmisteita sekä magnesiumia ja C-vitamiinia. Omega-3-rasvahappoja saan kalaöljyvalmisteista.

Millaisen ohjeen haluat antaa ihmiselle, joka pyrkii kiloistaan eroon?

– Maltti on valttia. Tämä tuli ensimmäisenä mieleeni, koska yleensä halutaan saada nopeasti kilot pois. Kun etenee hitaammin, laihduttaminen sujuu paremmin eikä synny stressiä.

– Ikävä kyllä meillä on kovat normit yhteiskunnassa. Jos menet ylipainoisena vaikkapa hakemaan työpaikkaa, varmasti valinnan kohteeksi pääsee solakampi kaveri. Nykyään täytyy olla sporttinen ja kaiken aikaa tip-top. Pitää harrastaa liikuntaa, syödä terveellisesti ja ekologisesti.

– Olen 186 cm pitkä ja ihannepainoni on 90 kilon paikkeilla. Yritin aluksi päästä siihen neljässä kuukaudessa, kunnes huomasin, etten jaksa tehdä töitä, jos laihdutan liian rajusti. Mutta ehkäpä jo vuoden kuluttua olen ihannepainoinen, Janne sanoo.

Vapaa-aikanaan Janne harrastaa kävelyä, sauvakävelyä ja uintia.

– Kyllä Budapestissäkin voi sauvakävellä, vaikka ihmiset sitä ihmettelevätkin. Sauvakävely sopii minulle, Janne Antin sanoo.

Entä nyt vuonna 2024

Jannella on ollut jo pienenä kotona asuessaan koira, mutta hän ei pitänyt itseään varsinaisesti koiraihmisenä mutta tehdessään Unkarissa töitä television tuotantoyhtiölle ja esiintyessään Onnen Arpa-ohjelmassa hän sai uudenlaisen idean, joka tulisi muuttamaan hänen elämänsä, elettiin siis vuotta 2018. Janne asui siis Budapestissa Unkarissa neljän pienen koiransa kanssa ja matkasi koko Unkarissa asumisensa ajan edestakaisin Suomen ja Unkarin väliä ja kerran etsiessään hoitopaikkaa koirilleen, Janne tapasi kaksi maltalaista opiskelijaa, joille hän vei omat koirat hoitoon näiden kotiin. Tästä kokemuksesta ja takaisin Suomeen tulosta syntyi lopulta ajatus perustaa kodinomainen hoitola nimenomaan pienille koirille, heti kun hän palaisi Suomeen.

Janne kävi myös leikkauksessa, jonka avulla hän on päässyt uudelleen tulleista kiloistaa eroon… ainakin toistaiseksi… mutta mikäli olet nähnyt hänen omia sosiaalisen median päivityksiä, voidaan sanoa, että rasvaiset ruoat eivät ole edistämään painon pitämistä matalalla.

Pienten koirien hoitola

Janne aloitti koirahoitolan jo Unkarissa ja hänellä oli asiakkaina lähinnä ulkomaalaiset Unkarissa asuvat ihmiset, jotka antoivat koiransa Jannen hoiviin käydessään kotona tai lomilla ja näiden Unkari vuosien aikana ajatus omasta koirahoitolasta Suomessa, jossain rauhallisessa paikassa vähitellen syntyi ja kasvoi ja lokakuussa 2018 siitä tuli todellisuutta 2019.

Jannen hotellit

Janne on ehtinyt tässä kuuden vuoden aikana pitää hotelliaan jo ainakin neljällä paikkakunnalla, ja nyt on edessä lemmikkihotellin avaaminen Helsinkiin, mutta lopulta vain kissoille.

Olemme pienimuotoinen lemmikkihotelli Helsingin Tapanilassa.  Hoidamme ensisijaisesti sosiaalisia ja sisäsiistejä sisäkissoja. Kissat majoittuvat meillä tilaviin, ikkunallisiin ja kodinomaisiin sviitteihin.  Jokaisessa sviitissä on kodinomaisia huonekaluja sekä laadukkaita kiipeilypuita jotka sopivat myös isommille kissoille. 

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa