Jutta Larm täyttää 50 – kävi ikäkriisinsä jo 30 vuoden iässä

Jutta Larm entinen Virtanen, tuli suomalaisten suosioon Suuri seikkailu-kisasta 2000-luvun alussa – työskenteli silloin poliisina ja sytytti katsojat, vaikkei voittoa tullutkaan. Jutta täyttää 50 vuotta, mutta ikäkriisinsä kävi jo kolmikymppisenä omien sanojensa mukaan.

Silloinen punatukkainen Jutta Virtanen eli Jutta Larm täyttää vuosia – ikäkriisistä ei tietoakaan, sillä se on mennyt jo kauan aikaa sitten. 2000-luvun alussa Suuri seikkailu-kilpailusta ihmisten tuntemaksi tullut Jutta työskenteli aikoinaan poliisina, kisasi fitneksessä ja omisti punaisen kauniin tukan. Tänään keskiviikkona 50 vuotta täyttävä Jutta ei ole edes vielä sisäistänyt ikäänsä.

– Tunnen itseni 35-vuotiaaksi, hän kommentoi.

Jutan nuoruudessa viisikymppisiä pidettiin jo vanhoina. Lahjaksi tuli viirejä ja kävelykeppejä, syntymäpäivillä syötiin voileipäkakkua ja pukeutumistyyli oli myös todella erilainen. Ikäkriisinsä Jutta kävi läpi jo kolmenkympin tienoilla. Hän kilpaili todella ulkonäkökeskeisessä lajissa, fitneksessä.

Täyttää vuosia – lue tästä

– Toki peilistä näen, etten ole kolmikymppinen, mutta silti ikä hämmästyttää, päivänsankari sanoo.

– Nykyään osaan enemmän iloita siitä, että ylipäätään pääsen liikkumaan. Molempiin lonkkiini laitettiin keinonivelet joulukuussa. Niistä tuli tosi hyvät ja elämänlaatuni parani huimasti, Jutta kertoo.

Kuka oikein on Jutta Larm ja mistä hän tuli julkisuuteen?

Jutasta tuli nopeasti julkisuuden henkilö, jonka elämää seurattiin uteliaasti ja paljon varsinkin hänen ollessaan yrittäjä-miehensä Petteri Jussilan kanssa yhdessä. Pariskunta perusti vuonna 2002 ternimaitotuotteita myyneen yrityksen. Seurasi äkkirikastuminen ja elämä oli hetken yhtä luksusta – ainakin ulospäin. Tuotteet eivät kuitenkaan pidemmän päälle lyöneet leiville, Jutasta tuli myös leski – Petteri hukkui heidän kotirantaan, kun yritti pelastaa veden varaan joutunutta poikaansa. Jutta ja Petteri olivat aikansa seuratuimpia pareja.

Vuonna 2007 Jutta meni naimisiin Harri Gustafsbergin kanssa, joten Jutan sukunimi vaihtui Gustafsbergiksi. Tuolla nimellä Jutta löi läpi yhdessä kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulan kanssa perustamansa verkkovalmennusyritys Fitfarmin. Nyt jo kolmetoista vuotta toiminut yritys nousi nopeasti todella suosituksi ja oli luomassa 2000-luvun fitness-buumia. Jutta teki vuosia Fitfarmissa töitä täysillä. Verkkovalmennusten rinnalle televisioon rakennettiin Jutan nimeä kantaneita dieettiohjelmia ja rahaa tuli myös hyvin, joten hän muisteli miettineensä nuorena eläköitymistä.

– Työ on kuitenkin minulle niin merkityksellinen asia, että mitä ihmettä minä sitten tekisin, jos en töitä! Kyllästyisin kahdessa viikossa pelkkään chillailuun, Jutta toteaa.

Hän astui hetkeksi yrityksestään hieman sivummalle, mutta palasi taas enemmän vastuuta ottavana tämän vuoden alussa. Tähän mennessä yrityksellä on ollut jo 250 000 asiakasta.

– Enhän minä sieltä mihinkään koskaan ole lähtenyt, mutta annoin muille enemmän tilaa. Nyt toimin taas itsekin valmentajana, viisikymppisen naisen näkökulmasta tosin. Osaan auttaa parhaiten niitä kaikkein huonokuntoisempia, Jutta sanoo.

Jutta kisasi fitneksessä

Paljon elämässä tehnyt monitoiminainen

Jutta on ehtinyt elämässään yrittää paljon monenlaista muutakin. Hän on mm. pyörittänyt jäätelöbaaria ja vaatekauppaa sekä kahvikapseli-bisnestä – kaikki yritykset eivät kuitenkaan olleet menestyksiä. Ehkä eniten pieleen on mennyt Kuru Resort -luksuslomakylä, jota Jutta alkoi suunnitella nykyisen puolisonsa, Juha Larmin kanssa seitsemisen vuotta sitten.

– En ylipäätään kadu asioita elämässäni vaan ajattelen, että tulipa tehtyä.

Alunperin tarkoitus oli rakentaa hiljentymis- ja meditaatiopaikka sekä villat Tampereen lähelle Ylöjärven Kuruun. Rakennuslupa jäi kuitenkin saamatta, maan hankkimisesta huolimatta. Kuuden miljoonan euron hanke siirrettiin Rantasalmelle Järvisydän-kylpylähotellin läheisyyteen. Rakentaminen alkoi, suunnitelmat suurenivat ja myös budjetti paukkui. Sitten tuli korona ja turisteja ei näkynyt hetkeen. Rakentaminen kallistui ja alkoikin jo Ukrainan sota. Ihmiset kauempaa maailmalta eivät uskaltaneet enää tulla itärajan tuntumaan. Luksusta alettiin karsia ja konseptia muuttaa enemmän suomalaisille turisteille sopivaksi. Lopulta Larmit jättivät koko hankkeen ja luopuivat resortin omistajuudesta, mutta Jutta ei kuitenkaan ole jäänyt surkuttelemaan.

Kaksi bisnestä pahasti pieleen, tehkää perässä

– Monilla on unelmia, joista ei kuitenkaan uskalla ottaa kiinni. Minä olen uskaltanut. Kuru Resort on nyt joka tapauksessa pystyssä. Suhtaudun siihen enemmänkin ’Perkule, tehkää perässä’ -asiana kuin epäonnistumisena, Jutta totesi.

Jutta ja Juha, ensin bisneskumppaneita ja nyt aviopari

– Se tuntuu kummalliselta. Oma tuttu keho ei olekaan enää samanlainen kuin ennen, Jutta pohtii.

Ikääntymisen huomaakin helpoiten kropasta, sillä lonkkien kulumisen lisäksi tulee vaihdevuosioireita ja muuta ikääntymisen mukana tulevaa. Vuosien myötä karttuneet kilot eivät häntä sen sijaan haittaa.

– Ulkonäön vuoksi en käy salilla tai noudata ruokavaliota. Yritän liikkua ja syödä suhteellisen terveellisesti, jotta pysyisin energisenä ja jaksaisin arjessa.

– Minun on hyvä juuri näin.

Nyt vain rauhoittuu ja nauttii

Kolmatta kertaa naimisissa olevalla Jutalla on parikymppinen poika liitostaan Petteri Jussilan kanssa. Myös hänen nykyisellä puolisollaan on lapsia, Larmit asuvat nyt Pirkkalassa. Jutta on yritystoiminnan ja televisioesiintymisen lisäksi julkaissut kirjoja sekä lanseerannut nimeään kantavan fitness-vaatesarjan. Koulutukseltaan hän on markkinointimerkonomi, poliisi, liikuntaohjaaja ja seksuaaliterapeutti. Nykyään Jutta keskittyy Fitfarmiin, sosiaalisen median sisällöntuotantoon ja luennointiin.

– Jonkinlaista rauhoittumista kaikesta sykkimisestä on ollut viime aikoina huomattavissa. Ylimääräinen impulsiivisuus ja tyhmyys on karissut.

Jutta pitää elämää oikein mahtavana lahjana, josta mieluusti nauttisi pitkään.

– Sekin tässä iässä on hienoa, että voi vihdoin elää ihan itselleen. Uskallan sanoa, mitä haluan ja mitä en halua. Elämässä ei ole enää niin paljon pakkopullaa, Jutta sanoo.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Jutta Larm täyttää 50 – kävi ikäkriisinsä jo 30 vuoden iässä”

Vastaa