Keikkataukoa, ansaittuja lomia ja pois jäämisen haikeutta – ura jäähylle

Lomamatkoja sekä taukoja uralla, uusimmat käänteet ja kuumimmat juorut tunnettujen suomalaisten päätöksistä sekä yksityiselämän lomamatkoista – ura jäähyllä eri tavoilla. Tiukkoja päätöksiä keikkataukojen suhteen sekä ihania lomia, pois normaalista arjesta. Kuka jää tauolle tai lopettaa uransa kokonaan? Keillä on lomamatkan aika kiireisen kesän ollessa ohi?

Mikko Rantanen

Sami Hedberg jättää livekeikat joulukuussa

Tiukka päätös, mutta kuitenkin vain toistaiseksi. Luvassa kuitenkin vielä suuri esiintyminen Nokia Areenalla. Hän on yksi tunnetuimpia suomalaisia stand up-koomikoita, joka on kiertänyt keikoilla jo kahdeksantoista vuotta. Toistaiseksi viimeinen esiintyminen Nokia Areenalla nähdään lauantaina 16. joulukuuta.

Ennen toistaiseksi viimeistä esiintymistä Nokia Areenalla koomikko tekee vielä laajan kiertueen ympäri Suomen.

– Jätän livekeikat joulukuussa toistaiseksi. Halusin ennen keikkatauolle lähtemistä tehdä kuitenkin jotain tavallista isompaa. Joulukuussa tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun tein Helsingin Areenassa ensimmäisen oman areenashow’ni. Nyt ympyrä sulkeutuu Tampereelle, jossa on upeaa päästä esiintymään hulppealle Nokia Arenalle, Hedberg kertoo.

– Luvassa on yhteenveto urani huippuhetkistä vuosien varrelta maustettuna myös uusilla jutuilla, eli ilta, joka ei jätä ketään vakavaksi. Samalla on hienoa olla Nokia Arenan historian ensimmäinen stand up -sooloesiintyjä, hän jatkaa.

Suvi Hartlin päätti pitää tauon radiossa juontamisesta

Radiojuontaja Suvi Hartlin on jokin aika sitten eronnut ja tämän elämänmuutoksen vuoksi, hän on päättänyt ottaa hieman taukoa radiossa juontamisesta. Hän on kertonut avoimesti tunnelmistaan ero-prosessissa sekä saanut siitä paljon kiittävää palautetta. Stressi on kuitenkin iskenyt uneen, jonka vuoksi on päätynyt tauon pitämiseen – itkuisena kuvassa.

Julkaisu hänen Instagram-tililtään, jossa kertoo tauostaan.

”Pari sanaa surusta.
On kyse sitten kuolemasta, välien katkeamisesta tai niin kuin mun tapauksessa parisuhteen päättymisestä, pari asiaa on varmaa. Suruprosessiin ei ole yhtä kaavaa eikä se etene ihmisillä samaan tahtiin. Siinä vaiheessa kun parisuhdetilanteesta kommunikoidaan ulospäin esim. somessa niin voi olla varma, että asianomaisten elämässä on kuohunut jo pitkään. Menetystä on surtu yhdessä ja erikseen, ulkopuolisten shokki tulee siihen nähden aina isolla viiveellä.
Mun arjen kantava voima on työ. Radiostudio on täydellinen kupla, johon paha olo ei muutaman tunnin ajan ulotu. Elämäntilanteesta voi heittää rajujakin vitsiä ja se on mulle ihan ok. Huumori on pelastusrengas. Sitten tulee näitä hetkiä kun pysähtyy kotona miettimään ja tipahtaa totaalisesti. Kuuluu asiaan joo, mutta kouraisee syvältä. Nyt vaan yritän sietää olotilaa ja olla lempeä itselleni. Näinä aikoina muhun turvaudutaan ja tarvitsen itsekin olkapäitä, joihin nojata. Yritän ajatella, että ensi vuonna tähän aikaan on ehkä jo paljon parempi.”

Eron vakavasti ottava Suvi oli kyseisessä parisuhteessa monta yhteistä vuotta ja sai monia hyviä kokemuksia – julkaisi aiemmin itkuisen kuvan, jossa kertoo tunteistaan sekä surusta ja erosta. Suvi oli ex-puolisonsa kanssa yhdessä 12 vuotta. Erosta on nyt kuitenkin jo aikaa, mutta tauon kestosta ei ole tietoa vielä.

Hannu-Pekka Björkman poissa Kansallisteatterista

Terveydellisistä huolista kärsinyt näyttelijä on ottanut aikaa itselleen ja läheisilleen, joten pitää taukoa näyttämöstä – jäi kahden vuoden virkavapaalle vuoden 2023 alussa Kansallisteatterista. Hän esiintyi joka ilta kovien kipujen kanssa, kipujen syynä oli halkeamaisillaan oleva munuaiskivi – joutui myöhemmin teho-osastolle verenmyrkytyksen seurauksena. Sairastuminen sai hänet punnitsemaan elämäänsä uudestaan. Hän kommentoi asiaa seuraavasti:

– Korona sulki näyttämön ja toi minulle järjen valon. Älä näyttele sairaana. Näyttelin vielä, kun teatterit avautuivat, mutta sen jälkeen tuli olo, että jos en jää pois, en kehity. En opi tässä ammatissa. Halusin kahdeksi vuodeksi pois, että saisin liekin palamaan suuremmin. Tuntui, että jos jatkan, en kehity ihmisenä tai näyttelijänä.

Hänen aikansa kuluu nyt hiljaisuudessa ja rauhoittuen sekä ottaen aikaa itselleen luonnosta nauttien – pohtinut paljon näyttelijän ammattia monesta eri suunnasta, kuitenkin vain näyttämö on tauolla eli Kansallisteatterissa työskentely. Elokuvien tekeminen jatkuu edelleen.

– Akut ovat latautuneet. Kun syksy alkoi, tuntui mukavalta huomata, ettei minulla alakaan näytäntökausi. Käyn nyt katsomassa teatteria. Hyvin vähän olen vuosien varrella nähnyt, kun olen itse siellä. Nyt on virtaa ja haluakin mennä.

Hän on aina ollut todella kiireinen ja piti olla kokoajan tavoitettavissa, sillä oli myös useamman vuoden näyttelijätyön professorina Teatterikoulussa. Nyt hän on oppinut vetämään rajoja, joka on samalla hänen mielestään isoin oppi.

Portion Boys lomailee, JaloTiina viihtyy bikineissä

Portion Boys ja JaloTiina eli Tiina Forsby, viettävät lomaa yhdessä, keikka-kesän ollessa kiireinen on musikaalinen porukka ansainnut lomailun.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa