Kesätyöhaku Susanna Laineen juontajapariksi rikkoi hakemusennätyksen

Tokmanni on Suomen vetovoimaisin kesätyönantaja

Suomen tavoitelluin kesätyöpaikka on tänä vuonna Radio Suomipopin radiojuontajapesti. Samalla siitä tuli eniten työhakemuksia koskaan kerännyt yksittäinen työpesti Oikotien Työpaikat-palvelussa. Pesti Susanna Laineen juontajaparina keräsi hakemuksia yli 1000. Työpaikkailmoitusta katsottiin yli 51 000 kertaa. Vastaava työpaikka on ollut myös kahtena viime vuonna vuoden haetuin kesätyö. Suosituin kesätyönantaja on Tokmanni, jonka työpaikkailmoituksista 3 yltää tänä vuonna 10 suosituimman kesätyöpaikan listalle. Niiden sijoitukset listalla ovat toinen, kolmas ja seitsemäs. Suosituimpien kesätyöpaikkojen listaus perustuvat työpaikkailmoitusten katselukertoihin tammikuun ja toukokuun välisenä aikana. Avoimia kesätyöpaikkoja löytyy edelleen ympäri Suomen. Valtaosa niistä keskittyy Helsingin, Turun ja Tampereen seudulle. Eniten paikkoja on auki hotelli- ja ravintola-alalla, terveydenhuollossa ja rakennuksilla.

Pesti radiojuontajapariksi Susanna Laineelle rikkoi kesätyöhakuennätyksen. Julkisessa haussa ollutta paikkaa tavoitteli työhakemuksella yli 1000 hakijaa. Se on suurin yksittäisen pestin koskaan keräämä hakijamäärä Oikotiellä. Työpaikkailmoitusta katsottiin yli 51 000 kertaa.

– Suomipopin kesäjuontajan paikka on vuoden tavoitelluin kesätyö Suomessa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kesätyöntekijältä ei vaadittu aiempaa mediatyökokemusta, vaan etsittiin sanavalmista ja heittäytymiskykyistä tyyppiä, Oikotien kesätyöjohtaja Päivi Salminen-Kultanen kertoo.

Kesätyöpaikka oli tarjolla ainoastaan Oikotien Työpaikat-palvelussa. Tehtävään valittava henkilö pääsee juontamaan heinäkuussa viikon ajaksi yhtä Suomen suosituimmista radio-ohjelmista Laineen parina. Valittava henkilö julkistetaan myöhemmin kesäkuussa.

Suomen halutuin kesätyönantaja on Tokmanni

Suomen suosituin kesätyönantaja on Tokmanni. Sen työpaikoista 3 ylsi 10 eniten kiinnostusta keränneen työpaikan joukkoon. Kolmella suosituimmalla työpaikkailmoituksellaan Tokmanni haki myymälöihin ja puutarhamyymälöihin työntekijöiksi, harjoittelijoiksi ja puutahaosaajiksi. 

Eniten kiinnostustusta keränneiden kesätyöpaikkailmoitusten kärkikolmikko Suomessa tänä vuonna olivat Suomipop sekä Tokmannin 2 ilmoitusta. 

– Suosituimpien kesätyönantajien joukossa on suuria valtakunnallisia kauppaketjuja, joiden volyymi on laaja. Kärkikymmenikössä on myös kesätyö raide- ja infra-alalla, joka vaatii erityisosaamista. Sellainenhan Suomipopin juontajapestikin on, sillä se vaatii spesifejä valmiuksia, Salminen-Kultanen sanoo.

Kärkikymmenikössä katsotuimpien kesätyöpaikkailmoituksien listalle nousivat Radio Suomipopin ja Tokmannin lisäksi Ikean, Mustin ja Mirrin, Jyskin ja Handelsbankenin, NRC Groupin ja Oma Säästöpankin kesätyöpaikkailmoituksia.

Oikotien kiinnostavimmat kesätyöpaikat vuonna 2023
1. Radio Suomipop (Suomipopin kesätähti)
2. Tokmanni (Kesätyöt myymälöissä ja puutarhamyymälöissä)
3. Tokmanni (Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu)
4. Ikea (Kesätyö, IKEA Espoo ja IKEA Vantaa)
5. Musti ja Mirri (Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu)
6. Jysk Oy (Avoin avoin kesärekry 2023)
7. Tokmanni (Kesätyöt puutarhaosaajille)
8. Handelsbanken (Kesätyöntekijät 2023)
9. NRC Group Finland Oy (Kesätyöntekijöitä raide- ja infra-alalle)
10. Oma Säästöpankki (Kesätyö palveluneuvojana)

Kesäpestejä on yhä auki ympäri Suomen

Koululaisten ja opiskelijoiden lomat ovat alkaneet ja kesätyökausi on käynnissä. Kesätöitä löytyy silti edelleen. Avoinna on tällä hetkellä noin 800 kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea. Valtaosa avoimista työpaikoista löytyy Uudeltamaalta sekä Tampereen seudulta Pirkanmaalta ja Turun seudulta Varsinais-Suomesta.

Eniten kesätyötä on yhä tarjolla hotelli- ja ravintola-alalta ja muista palvelualan yrityksistä, terveydenhuollosta ja rakennuksilta.

Alat, joilla on vielä tällä hetkellä eniten auki kesätyöpaikkoja tälle kesälle
1. Palveluala (auki noin 400 kesätyöpaikkaa)
2. Terveydenhuolto (auki noin 200 kesätyöpaikkaa)
3. Rakentaminen ja kunnossapito (auki noin 200 kesätyöpaikkaa)
4. Myynti- ja markkinointi (auki noin 100 kesätyöpaikkaa)
5. Teollisuus (auki noin 100 kesätyöpaikkaa)

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa