Ketkä tunnetut suomalaiset näyttelijät ja muusikot ovat päässeet irti tupakasta ja miten

Useimmat tupakoitsijat ymmärtävät, ettei heidän tapansa ole ainakaan terveellinen. Samalla moni kertoo, kuinka vaikea sitä tupakointia on kuitenkaan lopettaa arjessa, missä sillä on oma paikkansa. Toisilla se paikka on muovautunut jopa kymmenien vuosien saatossa. Viime aikoina on mediaan tullut kuitenkin entistä enemmän tarinoita tupakan lopettamisesta. Joillakin apu on tullut kavereista, toisilla tupakasta on päästy irti nikotiinipussien tukemana, toisilla aivan jostain muusta. Tässä seuraavaksi muutaman tunnetun suomalaisen tarina.

Mikko Leppilampi: Päätös paremman elämän puolesta

Näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi on puhunut avoimesti tupakoinnin lopettamisestaan. Hän kertoi sosiaalisessa mediassa, että päätös lopettamiseen tuli halusta elää terveellisemmin ja olla esimerkkinä tyttärelleen.

Leppilammen mukaan hän ei kaivannut nikotiinia, vaan itse rutiinia. Hän korvasi tämän rutiinin muiden tapojen, kuten lenkkeilyn ja meditaation, avulla.

Samu Haber: Musiikki ja terveys

Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber on kertonut tupakoinnin lopettamisen olleen hänelle henkilökohtainen voitto. Hänen mukaansa terveelliset elämäntavat ovat auttaneet jaksamaan rankassa musiikkibisneksessä.

Samu korosti, että hän ei halunnut enää olla riippuvainen mistään ja halusi keskittyä laulamiseen ja musiikkiin ilman, että tupakka vaikuttaisi ääneensä.

Irina: Vapaus valintoihin

Laulaja Irina on kertonut lopettaneensa tupakoinnin, koska ei halunnut olla enää orja omille riippuvuuksilleen. Hän on kertonut, että alku oli vaikea, mutta päätös oli oikea.

Irina käytti nikotiinikorvaushoitoa auttaakseen itseään pääsemään irti tupakasta ja kertoo myös liikunnan auttaneen häntä pysymään erossa savukkeista.

Jasper Pääkkönen: Terveyden vuoksi

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on ollut avoin tupakoinnin lopettamisestaan. Hän päätti lopettaa, koska hänelle terveys on tärkeää, ja hän ei halunnut riskeerata sitä tupakoinnin vuoksi.

Jasper on kertonut, että nikotiinilaastarit auttoivat häntä lopettamisen alkuvaiheessa. Lisäksi hän kertoo, että meditaatio ja mindfulness auttoivat häntä selättämään himon.

Chisu: Taistelu riippuvuutta vastaan

Chisu, yksi Suomen suosituimmista laulajista, on kertonut avoimesti kamppailustaan tupakointiriippuvuuden kanssa. Hänelle tärkeintä oli löytää syy, miksi hän halusi lopettaa.

Chisu kääntyi akupunktion puoleen, ja se auttoi häntä hallitsemaan tupakointihimoa. Hän kertoo myös ystävien ja perheen tukeneen häntä lopettamispäätöksessä.

Ville Valo: Matka kohti terveellisempiä elämäntapoja

HIM-yhtyeen laulaja Ville Valo on kertonut, että päätös lopettaa tupakointi tuli halusta muuttaa elämäntapojaan terveellisemmiksi. Musiikki ja laulaminen olivat tärkeimmät syyt lopettamiselle.

Valo korosti, että kun hän ymmärsi, kuinka paljon tupakointi vaikutti hänen ääneensä, päätös oli helppo. Hän käytti myös nikotiinikorvaushoitoa ja meditaatiota auttaakseen itseään lopettamisprosessissa.

Laura Voutilainen: Uusi alku

Laulaja Laura Voutilainen on kertonut lopettaneensa tupakoinnin halusta aloittaa uusi, terveellisempi elämänvaihe. Hän päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja tehdä positiivisen muutoksen.

Laura kertoo, että liikunta auttoi häntä pysymään erossa tupakasta. Hän korosti myös, kuinka tärkeää oli löytää uusia tapoja rentoutua ilman savuketta.

Tuomas Holopainen: Inspiraatio luonnosta

Nightwish-yhtyeen perustaja ja pääasiallinen lauluntekijä, Tuomas Holopainen, on kertonut lopettaneensa tupakoinnin inspiroituneena luonnosta ja sen kauneudesta. Hänelle oli tärkeää säilyttää terveys ja hengityskyky luontoelämyksiä varten.

Holopainen kertoo, että retkeily ja luonnossa liikkuminen auttoivat häntä pääsemään eroon tupakasta. Hän koki, että luonnon kauneus oli paljon palkitsevampaa kuin tupakointi.

Jare Brand: Fiksu valinta

Räppäri Jare Brand on puhunut julkisesti siitä, kuinka hän on lopettanut tupakoinnin. Hän kertoo, että päätös tuli halusta olla fiksumpi ja terveempi.

Jare on kertonut, että hänen suurin motivaationsa oli halu olla esimerkkinä nuoremmille faneilleen. Hän korosti, että oikeiden valintojen tekeminen johtaa parempaan elämään.

Kiti Kokkonen: Tuki perheeltä

Näyttelijä Kiti Kokkonen on kertonut, kuinka perheen tuki auttoi häntä lopettamaan tupakoinnin. Hän halusi olla parempi esikuva lapsilleen ja elää terveellisemmin.

Kiti kertoo, että alku oli haastavaa, mutta hän korosti, että kun hän keskittyi positiivisiin asioihin, kuten perheeseensä ja terveyteensä, tupakoinnin lopettaminen tuli helpommaksi.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa