Kuumaa-yhtyeen suuri suosio: suututtaa jo osaa faneista

Erikoinen ilmiö yhtye Kuumaan keikoilla ärsyttää ja suututtaa osaa faneista, nyt kommentoi bändi. Yhtyeeseen suhtaudutaan todella intohimoisesti, että se on alkanut ärsyttää muita faneja. Kuumaa-yhtyeeseen kuuluu Aarni Soivio, Johannes Brotherus ja Jonttu Luhtavaara, he nousivat tänä kesänä kotimaisen popin raskaaseen sarjaan.

Numerot radiosoiton ja levymyynnin puolella puhuvat puolestaan – Kuumaa on nyt iso juttu. Yhtyeen toinen albumi Hyvikset ja pahikset on ollut Suomen virallisella albumi-listalla jo 22 viikkoa, niistä viikoista ykkösenä 16 viikkoa. UMK:sta tuttua hittiä Ylivoimainen on soitettu jo melkein kaksinkertainen määrä Käärijän Cha Cha Chahan verrattuna.

Laulaja Johannes Brotherus kertoo, että julkisuus on saanut myös pään pyörälle

Kuumaa soitti kesällä päälle 40 keikkaa. Seuraavan kerran bändi lähtee tien päälle vasta loppusyksystä. Johannes myöntääkin juhlistaneensa syksyn alkua. Silti laulajan mielestä kesä ei ollut kuitenkaan yhtyeelle liian rankka.

Kuumaa miettii, miten tämä kaikki on mahdollista – lue tästä

– Ollaan mietitty, miten on ollut mahdollista, että näin paljon tapahtuu. Mutta onneksi on ystävät vieressä. Odotuksiin nähden oli kevyttä. Mutta kaipuu studiolle oli ehtinyt jo syntyä, Johannes kommentoi.

Ärsytys herännyt osassa faneista toisiinsa

Yhtyeen suosiossa on kesän aikana ollut merkkejä sellaisesta, jota vanhassa maailmassa kutsuttiin määreellä ”teinihysteria” eli valtavaa määrää nuoria, usein naispuolisia faneja suhtautumassa idoleihinsa innokkaasti. Tästä ilmiöstä on myös esimerkkejä Tiktok-sovelluksessa, videoita Kuumaa-fanien tavasta laulaa yhtyeen kappaleita keikoilla.

– Ollaan huomattu ilmiö. Se on ehkä heidän välitön muotonsa tuntea sitä musiikkia, Jonttu miettii.

– Meillä on korvamonitorit päässä suurimman osan keikasta, niin se ei välity samalla tavalla meille asti, hän myöntää.

Ilmiö ei ole ilahduttanut kaikkia, esim. viestipalvelu Jodelissa monet yhtyeen fanit ovat puhuneet, että keikoilla toistuva infernaalinen karjuminen häiritsee koko konsertti-kokemusta. Tiktokissa on myös julkaistu videoita, jossa kuulee selkeästi tavan, millä jotkut faneista osallistuvat – huutamista ja kiljumista. Useat kommentit kertovat yhden mielipiteen: ikärajat, jotta käytös vähenisi. Alaikäisiä tästä ilmiöstä siis eniten mollataan.

– On tietenkin supersiistiä, että niin moni ihminen osaa laulaa albumin alusta loppuun ulkoa. Samalla tietenkin toivotaan, että kaikilla olisi hyvä ja turvallista olla yleisössä, että kaikkien keikkakokemusta kunnioitettaisiin, Johannes kommentoi tilannetta.

Mitä musiikkia lapsena kuunneltiin?

Fanien liiallinen innokkuus ja intohimo on saanut yhtyeen osittain varpailleen, täytyy miettiä välillä siirtymistä esiintymispaikalta keikkabussiin, ettei tulisi ylimääräistä hässäkkää. Kuulemma pakoon ei tarvitse innokasta fanilaumaa juosta, mutta välillä pitää taktikoida, miten kannattaa liikkua.

– Mutta lähtökohtaisesti kohdataan ihmisiä niin paljon kuin mahdollista, Johannes sanoo.

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Kuumaa-yhtyeen suuri suosio: suututtaa jo osaa faneista”

Vastaa