Lila muutti Saran ja Mikon luota pois

Sara Parikka, tunnettu somevaikuttaja, yrittäjä ja podcast-juontaja, on avoimesti kertonut perheensä lemmikkien, erityisesti chihuahua Lila-koiran, vaikutuksesta perhe-elämään. Saran ja Mikko Parikan perheeseen kuuluvat heidän kolme lastaan sekä lemmikit, jotka ovat osa heidän arkea.

Lilan tarina

Lila, pieni chihuahua, oli osa Parikan perhettä vuodesta 2015. Sara kuvaili blogissaan, kuinka Lila herätti suurta innostusta lapsissa, mutta myös haasteita, kun piti varoa liian kovakouraista leikkiä. Sara oli alun perin optimistinen koiran ja lasten yhteisestä taipaleesta, kuvitellen Lila-koiran kasvavan osaksi lasten arkea.

Muutos perhedynamiikassa

Vuonna 2020, kolmannen lapsen syntymän myötä, Lilan sopeutuminen perheen arkeen muuttui haastavammaksi. Koiran vanhuus, terveysongelmat kuten lähes kuurous ja sokeus, sekä sydänlääkitys, lisäsivät haasteita. Sara kuvasi, kuinka tämä muutos aiheutti huolta ja päätti siirtää Lilan asumaan Mikon vanhempien luokse, jossa se sai viettää rauhallisempaa elämää.

Perheen uusi jäsen: Laku-koira

Vuonna 2023 Parikan perheeseen liittyi uusi jäsen, Laku-koira. Laku on kääpiövillakoira, jonka tulo perheeseen oli erityisesti keskimmäisen lapsen kannalta merkittävä, koska lapsi oli kokenut suuren menetyksen Lilan muutettua pois. Saran mukaan perheen vanhemmat lapset ovat ottaneet vastuuta Lakun ulkoiluttamisesta, oppien samalla eläimen hoidosta ja vastuusta.

Perheen elämä lemmikkien kanssa

Sara korostaa blogissaan, kuinka tärkeää on opettaa lapsille eläimen tarpeiden ja tilan kunnioittamista. He ovat myös aktiivisesti ottaneet Laku-koiran mukaan perheen kesäisiin aktiviteetteihin, kuten veneilyyn, jalkapalloturnauksiin ja kaupunkireissuille, antaen koiralle monipuolisia kokemuksia ja elämyksiä.

Perhe-elämän ja lemmikkien yhteensovittaminen

Perheen elämän ja lemmikkien yhteensovittaminen vaatii joustavuutta ja ymmärrystä molemmin puolin. Parikan perheen esimerkki osoittaa, kuinka perhedynamiikan muutokset voivat vaikuttaa lemmikkien hyvinvointiin ja päinvastoin. Saran ja Mikon päätökset lemmikkien hoidossa heijastavat heidän vastuullisuuttaan ja huolenpitoaan niin perheenjäsenistään kuin lemmikeistäänkin.

Perheen arvojen välittyminen lapsille

Sara Parikan blogikirjoitukset ja julkiset kommentit heijastavat hänen pyrkimystään opettaa lapsilleen vastuullisuutta ja empatiaa eläimiä kohtaan. Tämä kasvatusfilosofia auttaa lapsia ymmärtämään, että lemmikkien hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin perheenjäsentenkin, luoden perustan myötätuntoiselle ja vastuulliselle suhtautumiselle eläimiin.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa