Maustetytöt-duo saa ylistystä kansainvälisesti

Kotimainen kaksikko Maustetytöt on saanut lähiaikoina paljon kansainvälistä huomiota Aki Kaurismäen palkitun elokuvan ansiosta, heitä ylistetään kansainvälisissä lehdissä. Maustetytöt tunnetaan muun muassa kappaleista Tein kai lottorivini väärin, Viidestoista päivä ja Jos jäisin onnibussin alle. Heidät on palkittu vuoden 2020 Emma-gaalassa vuoden rock-palkinnolla.

Maustetytöt ovat saaneet kansainvälisesti näkyvyyttä, kun heidän Syntynyt suruun ja puettu pettymyksin-kappaleensa esitettiin Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet-elokuvassa. Teos palkittiin kesällä arvostetulla Fipresci-palkinnolla ja se valittiin myös Suomen Oscar-ehdokkaaksi.

– Yhtä musiikkikohtausta varten hän palkkasi mahdottoman siistin modernin suomalaisen Maustetytöt-duon. Bändi esittää kappaleen, jonka sanat ovat ”Pidän sinusta, mutten itseäni siedä”, kriitikko Esther Zuckerman ihastelee yhtyettä arviossaan.

Maustetytöt saavat ylistystä muun muuassa newyorkilaisessa Vulture-kulttuurilehdessä ja elokuvakriitikko Bilge Ebiri siteeraa duon sanoituksia arviossaan sekä kertoo pitävänsä kaksikon osuutta elokuvassa jopa pysäyttävänä. Myös The New York Times-lehti ylistää Maustetyttöjä arviossaan sekä laajassa kirjoituksessaan.

Kaksikko on saanut useita vastaavanlaisia ylistyksiä Euroopan lehdissä.

Ulkomaan keikkoja tulossa

Suureksi osoittautunut kansainvälinen huomio on tuonut heille myös keikkoja ulkomaille. Duon jäsenet, samalla sisarukset Anna ja Kaisa Karjalainen, ovat tämän syksyn aikana esiintyneet ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella. Keikkoja on ollut muun muuassa Saksassa, Ruotsissa ja Tšekeissä. Keikkoja on ollut suurissa kaupungeissa – Köln, München, Dresden, Berliini, Hampuri ja Sundsvall.

– Tällä hetkellä järjestellään vielä neljän keikan kiertuetta Italiaan joulukuuksi. Ensi vuonna on ainakin festariesiintyminen helmikuussa Sveitsissä, pitempi Keski-Euroopan kiertue Ranskassa ja Saksassa touko–kesäkuussa ja muutaman keikan kiertue syyskuussa Ruotsissa, manageri kertoo.

Kaksikon manageri Aki Roukala kertoo julkisuuteen, että näillä näkymin yhtyeelle on luvassa lisää keikkoja ulkomailta.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Maustetytöt-duo saa ylistystä kansainvälisesti”

Vastaa