Millaista on rakastua eron jälkeen? 7 tunnettua suomalaista kertovat: ”Sen tietää, kun sen tietää”

Tunnetut suomalaiset kertovat, millaista on rakastua eron jälkeen – kokemukset todistavat, että eron jälkeen on mahdollistaa löytää uusi ja ihana rakkaus esim. televisio-ohjelman kautta tai ilmestyä vaikkapa kotiovelle. Kirsi Alm-Siira, Mira Luoti, Samu Haber, Saara Kotkaniemi, Jenni Alexandrova, Elina Valtonen sekä Elina Gustafsson kertoo rakkaudesta.

Koska eron jälkeen voi tuntua sille, ettei uutta rakkautta löydy enää koskaan – on hyvä, että julkisuudesta tunnetut henkilöt kertovat oman kokemuksensa, joka saattaa auttaa ihan tavallistakin tallaajaa kannustamaan itseään uudelleen rakkauden polulle.

Takana 19 vuoden suhde, siitä ero ja uusi rakkaus – Kirsi Alm-Siira

Uutisankkurina tunnettu Kirsi Alm-Siira erosi muutama vuosi sitten 19 vuotta kestäneestä suhteestaan miehensä Kalle Siiran kanssa, naimisissa he olivat yhteensä 14 vuotta. Nyt Kirsi on kertonut olevansa uudestaan rakastanut, vaikka noin pitkän edellisen suhteen jälkeen, se voi tuntua täysin mahdottomalta. Nykyisen kumppanin Kirsi tapasi noin vuosi sitten.

Rakastui vuosi sitten uuteen kumppaniinsa – lue lisää tästä

– Minulla on mennyt pitkän aikaa rakastua itseeni. Tänä päivänä olen sinut itseni kanssa ja alttiimpi kaikille tunteille. Nyt voin sanoa olevani rakastunut, Kirsi kertoi Me Naisten haastattelussa hiljattain.

Pitkälle aikuisikään jatkunut hapuili tunteiden kanssa sai Kirsin varovaiseksi puhumaan niistä tai edes uskaltamaan rakastaa uudestaan enää ketään. Hän ei suinkaan ole ainut, joka on nyt kertonut oman esimerkkinsä sille, kuinka onni ja rakkaus voi löytää luoksesi uudestaan – sinun pitää vain ensin rakastaa myöskin itseäsi.

Vuosia kestänyt on-off-suhde ja Mira Luoti

PMMP-yhtyeestä alunperin julkisuuteen noussut laulaja Mira Luoti kertoi julkisuuteen joulukuussa vuonna 2018, että oli taas muuttanut kumppaninsa Mika Haapasalon kanssa erilleen – kolmas kerta. Sen jälkeen he kuitenkin vielä palasivat yhteen kertaalleen, ennen lopullista eroa. Noin kolme vuotta sitten Mira päätti on-off-suhteen ja pian eron jälkeen alkoi seurustella uuden miehen kanssa. Mökkitie Recordsin toimitusjohtaja Olli Saksa kosi Miraa jouluna 2021 – nyt heinäkuussa Mira kertoi, että he rakentavat Ollin kanssa uusperhettä.

– Itse häät ovat ajatuksena kaunis, tullaan joukolla juhlimaan kahden ihmisen rakkautta. Mutta rakkautta on myös ilman avioliittoa, eikä avioliitto takaa yhtään mitään. Uskon ennemmin siihen, että toisen voi valita joka päivä, Mira kertoi kesällä.

Tällä hetkellä pari ei asu saman katon alla, vaikka he viettävät melkeinpä kaiken vapaa-aikansa yhdessä. He ovat kihloissa, mutta Miralle avioituminen ei ole tärkeää.

Elina Gustafsson rakastui tanssin huumassa uudestaan

Ex-nyrkkeilijä ja televisiosta tuttu Elina Gustafsson toi julkisuuteen syksyllä 2021 eronsa – erosi kesällä 2020 kihlattunsa Emmi Asikaisen kanssa sekä muutti Tampereelta Helsinkiin. Uusi rakkaus pelotti Elinaa ja ero jätti häneen isot jäljet. Samana syksynä hän kuitenkin tunsi perhosia vatsassaan, sillä tapasi Tanssii tähtien kanssa-ohjelman kuvauksissa Anna-Liisa ”Ansku” Bergströmin – he olivat ohjelman ensimmäinen samaa sukupuolta oleva tanssipari.

Yllätysrakkauden löytäneet – lue lisää tästä

Elina kertoikin vuonna 2022, että kaksikolla oli heti kemiaa ja rakkauden tunteet tulivat täysin puskista – vuosi sitten elokuussa he muuttivat saman katon alle, eikä Elina elä enää pelossa vaan rakkaudessa.

– En elä pelossa, mutta parisuhderintamalla olen tuntenut pelkoa. Silloin olen heikoimmillani itseni kanssa ja siinä minulla on eniten työstettävää. Sit tulikin tällainen, Elina kertoi viitaten Anskuun.

Yhteisten ystävien kehotuksesta rakkauteen – Jenni Alexandrova

Radiosta ja televisiosta tuttu Jenni erosi vuonna 2019 samoja töitä tekevästä Jussi Heikelästä, he tapasivat alunperin töissä ja kerkesivät pitää yhtä useat vuodet. He alkoivat seurustelemaan virallisesti vuonna 2015 – eron jälkeen Jenni kertoi julkisuuteen, että oli Jussin kanssa erottuaan ensimmäistä kertaa aikuisiällä yksin, sillä oli ollut suhteissa lähes koko ikänsä.

Jenni kerkesi elää sinkkuelämää muutaman vuoden ajan – kaikki oli todella hyvin, kunnes:

– Universumi varmaan näki mietteeni ja tuumi, että hold my beer. Vain viikkoa myöhemmin Toni ilmestyi oveni taakse, Jenni kommentoi kesäkuussa 2022.

Jenni ja Toni Lähde tapasivat yhteisten ystävien kehotuksesta keväällä 2021 – ensi kertaa Jennin luona kokkauksen ja viinin merkeissä. He olivat jutelleet heti tavatessaan niin paljon, etteivät meinanneet ehtiä ollenkaan ruoan kimppuun, Toni oli lähtenyt omaan kotiinsa vasta neljän aikaan aamulla. Nyt Toni onkin sitä mieltä, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

– Tämän koettuani voin allekirjoittaa lauseen: sen tietää, kun sen tietää. Peli oli heti selvä – jatkaisimme eteenpäin yhdessä, Jenni totesi.

Rankan eron kokenut Elina Valtonen, valoa näkyi vihdoin ja tuli Jussi Heikelä

Rankan eron kokenut ja myöhemmin uuden rakkauden löytänyt tunnettu henkilö on poliitikko Elina Valtonen. Hän erosi pitkästä avioliitostaan ja lastensa isästä vuonna 2021. Nykyisin Elina seurustelee juontajana ja televisiotuottajana työskentelevän Jussi Heikelän kanssa – eli saman Jussin kanssa, jonka kanssa Jenni Alexandrova erosi vuonna 2019. Alkuvuodesta Elina ja Jussi ehtivät jo ilmoittaa erostaan sosiaalisessa mediassa, mutta Elina vahvisti tänä kesänä Ilta-Sanomille, että pari on palannut takaisin yhteen.

– Oli päiviä, joina tunsin vain vajoavani. En nähnyt lohtua tai valoa missään suunnassa, vaan yritin vain suoriutua kaikesta. Henkisesti minua kuitenkin auttoi se, että tiesin koko ajan eropäätöksen olevan oikea, Elina kertoi joulukuussa 2022.

Ensimmäistä kertaa Elina ja Jussi näyttäytyivät yhdessä viime vuoden Linnan juhlissa.

– Uusi suhde tuo elämään valoa ja ihanuutta, mutta elämäni on ollut hyvää jo kauan eikä minulla pitkään aikaan ole ollut mitään hätää. Kun siihen tilanteeseen tulee vähän ekstraa, se on kivaa, Elina kuvaili julkisuuteen aiemmin.

Rankka ero ja yhtäkkiä valoa alkoikin näkyä – lue lisää

Yhtä aikaa pelottavaa ja ihanaa

Näyttelijä Saara Kotkaniemi oli naimisissa muusikko Olavi Uusivirran kanssa vuodesta 2015 saakka – pari erosi kuitenkin loppuvuodesta 2021 ja heillä on yhteinen vuonna 2014 syntynyt lapsi. Saara Kotkaniemi kertoi helmikuussa 2023 odottavansa toista lastaan näyttelijä Nicola Perot’n kanssa. Saara ja sveitsiläis-italialainen Nicola tapasivat ensikertaa jo vuonna 2019, kun näyttelijät esiteltiin toisilleen koekuvauksissa – rakkaus syttyi kuitenkin vasta heidän kohdattua uudelleen Saaran ja Olavin avioeron jälkeen.

– Elämä on yhtä aikaa pelottavaa ja ihanaa, sillä koskaan ei voi tietää, mitä tulee vastaan. Olen onnellinen ja onnekas, että vastaan on tullut myös tällainen hieno ihmissuhde, Saara kertoi aiemmin tänä vuonna.

Saara ei aluksi puhunut sosiaalisessa mediassa tai julkisuudessa raskaudesta eikä myöskään uudesta suhteestaan, reaktiot raskauteen liittyviin uutisiin aiheuttivat jopa hämmennystä.

Ensin seitsemän vuotta, nyt viisi – Samu Haber

Muusikko Samu Haber seurusteli aiemmin seitsemän vuotta mallina työskentelevän Vivianne Raudseppin kanssa, mutta he erosivat vuonna 2017. Samu kertoo Tuomas Nyholmin kirjoittamassa kirjassa Samu Haber – Forever Yours, eron johtuneen siitä, että he vain kasvoivat erilleen – ei siis mitään sen kummallisempaa syytä.

”Olimme kaksi pientä ihmistä, jotka rakastivat toisiaan valtavasti, mutta jotka eivät kerta kaikkiaan sopineet yhteen. Ehkä meidän olisi pitänyt ymmärtää se vähän aikaisemmin,” Samu kertoo erosta kirjassaan.

Samu löysi uuden rakkauden pian eron jälkeen eli seuraavana vuonna – julkisuuteen tuli huhuja Samun menneen kihloihin tanssija Etel Röhrin kanssa. Nyt pari onkin ollut kihloissa jo viisi vuotta. Samu on puhunut suhteestaan Etelin kanssa myös julkisuuteen marraskuussa 2022. Hän kertoi, että nykyisessä suhteessa puhua voi mistä tahansa.

– Parisuhteessa toisen pitää antaa muuttua ja kasvaa, johti se sitten mihin vain. Jos alkaa kipuilla, etsiä uusia väyliä ja ajatuksia, se voi olla toiselle pelottavaa. Mitä tuossa ihmisessä tapahtuu? Onneksi nykyisen kumppanini kanssa pystyn puhumaan mistä vain. On tosi arvokasta, ettei kotona tarvitse jatkaa showmiehen roolia.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa