Miss Suomi-finalistilla syöpä: Anni Seppänen – sairaus löydettiin sattumalta

Miss Suomi-finalisti Anni Seppänen, 22, sai 16-vuotiaana ikäviä uutisia, jotka muuttivat koko elämän – syöpä löydettiin sattumalta: ”Ei mitään tuntemuksia”. Kajaanilaisen Annin elämä sai dramaattisen käänteen syksyllä 2016, kun hän joutui kolariin ystävän mopon kyydissä ollessa.

Kajaanilaisen Anni Seppäsen, 22, elämä muuttui syksyllä 2016 kokonaan – shokeeraava diagnoosi. Elämä sai todella dramaattisen käänteen, kun Anni joutui ystävänsä kyydissä istuessa mopokolariin – mopo oli törmännyt kovaa vauhtia auton kylkeen. Kolarista hän selvisi ruhjeilla ja säikähdyksellä, mutta sairaalassa tehdyissä tutkimuksissa selvisi jotain paljon pahempaa.

Diagnoosi oli Annille shokki ja tutkimustulosten odottaminen tuntui piinaavan pitkältä.

Lue lisää Annin tilanteesta tästä

– Minulta löydettiin sattumalöydöksenä kasvaimia lantion luuostosta. Patologisten tutkimuksen jälkeen selvisi, että sairastan luusyöpää. Ajattelin silloin, että miksi juuri minä. Se tuntui tosi epäreilulta. Olen aina ollut todella liikunnallinen ja minulla on ollut hyvät elämäntavat. Tietämättömyys oli pahinta. Toisaalta olin onnekas, että kasvaimet löydettiin, sillä minulla ei ollut ollut mitään tuntemuksia. Onni onnettomuudessa, Anni sanoo.

Syöpä hoidettiin leikkaushoitona, käyntejä varten hän matkusti aina Kajaanista Tampereelle. Anni käy yhä kontrollitutkimuksissa kahden vuoden välein.

Arvet osa finalistin tarinaa

Tällä viikolla hänestä saattaa tulla uusi Miss Suomi – valtikka vaihtaa omistajaa lauantaina 9. syyskuuta, ja hän on yksi kymmenestä finalistista. Anni kertoo, että aluksi leikkausarvet hävettivät häntä, mutta nyt hän ajattelee niistä toisin.

– Ymmärsin, että ne ovat osa minua ja tarinaani. Sen kokemuksen myötä minusta on tullut rohkeampi ja osaan olla kiitollinen todella pienistäkin asioista, hän sanoo.

Missi-kilpailun voittamisesta Anni on haaveillut 11-vuotiaasta asti. Jopa aiemminkin, mutta ensimmäiset kirjalliset todisteet ja lauseiksi muotoillut unelmat löytyvät hänen vuoden 2011 päiväkirjastaan.

– Puhuin myös parhaille koulukavereilleni, että haluan joskus osallistua tähän kilpailuun. Olin kamalan ujo. Viime keväänä, kun kouluni oli hyvässä vaiheessa, mietin, että minua ei estä mikään. Ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Nyt sitä ollaan finaalissa, Anni kertoo.

Paljon kannustusta kotiseudulta

– Meitä on opetettu kävelyssä, esiintymisessä sekä ylipäänsä positiivisen minäkuvan luomisessa monella tavalla. Päivät eivät ole käyneet tylsiksi, hän naurahtaa.

Tutustu kaikkiin finalisteihin tästä

Missikiertue on sitonut naista elokuun alusta asti – seuraavaksi hän haluaa voittaa kilpailun ja mahdollisesti päästä Miss Universum-kilpailuun. Terveydenhoitajaksi opiskeleva finalisti on liikuttunut kotikonnuiltaan tulevasta kannustuksesta.

– Kainuu ja Kajaani ovat hirveän yhteisöllisiä. Kaikki tukevat ja se lämmittää sydäntä. Kainuu on minulle äärimmäisen rakas, Seppänen sanoo.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Miss Suomi-finalistilla syöpä: Anni Seppänen – sairaus löydettiin sattumalta”

Vastaa