Miss Suomi-finalistit ilman meikkiä sekä bikineissä: suuri kuvakooste sekä ajatuksia

Miss Suomi -kilpailun viimeinen viikko on käynnistynyt, finalistit ikuistettiin bikini-kuviin Vuokatissa sekä luonnollisiin kuviin – avautuvat myös sosiaalisen median luomista paineista.

Kilpailu huipentuu tämän viikon lauantaina 9. syyskuuta Aino-areenalla ja suorana lähetyksenä Eveo-kanavalla, kun yksi näistä kauniista ja fiksuista osallistujista kruunataan Miss Suomi-kilpailun uudeksi voittajaksi. Finaalissa on myös esiintyjiä mm. Linda Lampenius, Sara Siipola sekä Cledos. Juontajiksi valikoitui  Constantinos ”Gogi” Mavromichalis ja Heidi Willman.

Lue finalisteista lisää tästä

Finalistit esittelivät luonnollisia puoliaan ennen kilpailun finaalia, joka järjestetään siis ensi lauantaina 9. syyskuuta Aino-areenalla Järvenpäässä – samalla kaunottaret kertoivat sosiaalisen median luomista paineista ja kävivät bikini-kuvauksissa, jossa kertoivat unelma-miehistään.

1. Maisa Alatalo, 21 vuotta

– Koen, että some on vaikuttanut omaan itsetuntoon nuorempana. Vertaileminen muiden ihmisten elämään on somen kautta helppoa ja nuorempana unohtaa helposti, että somessa näkyvät asiat ovat elämän kohokohtia, eivät koko todellisuus. Nykyään koen lähinnä inspiroituvani muiden ihmisten tarinoista somessa ja pyrin itse levittämään positiivista energiaa oman someni kautta. Uskon että meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa sisältöön, jota näemme sekä tuotamme someen. Haluan kannustaa käyttämään somen vaikutusvaltaa hyvään. Näin varsinkin nuoret muistaisivat nauttia todellisesta elämästä sekä katsoa elämää ”positiivisten linssien” läpi.

– Hyvällä huumorilla varustettu, lojaali, seikkailuhenkinen sekä urheilullinen. Koiraihmisenä, myös koirarakas tulee olla, kertoo Maisa mies-ihanteestaan.

2. Sa Myer Oo, 27 vuotta

– Olen kokenut huonommuutta, koska olen vertaillut itseäni muihin. Mutta olen ymmärtänyt, ettei kenenkään elämä ole täydellinen ja jokainen meistä on ainutlaatuinen ja arvokas juuri sellaisena kuin on. Jokaisella on jotain annettavaa tälle maailmalle ja jokaisella on paikka tässä maailmassa.

– Mies, joka osaa johtaa itseänsä sekä tuntee omat arvonsa. Itsevarmuus, jalat maassa sekä päämäärätietoisuus ovat myös todella viehättäviä piirteitä miehessä!

3. Anni Seppänen, 22 vuotta

– Sosiaalisen median paineet ovat aikoinaan tuottaneet itsetunto-ongelmia. Kuvittelin, että pitää mahtua tiettyyn raamiin ja olla tietyn näköinen ja muotoinen, että sinut hyväksyttäisiin sellaisena kuin olet.

– Unelmiakumppani on henkilö, joka vaikeina aikoina pysyy järkkymättömänä tukena, jakaa samat arvot ja on aito tilanteessa kuin tilanteessa. Unelma kumppani hyväksyy minut sellaisena kuin olen. Plussaa toisi totta kai, mikäli mökkeily ja luonto olisi hänellekin yhtä lähellä sydäntä kuin minulla.

4. Sofia Singh, 27 vuotta

– Sosiaalisen media on luonut kriittisemmän paineen Miss Suomi -kilpailuun pääsyn jälkeen. Kynnys on suurempi ja arvioijia on enemmän. Katson kuvia tarkemman seulan läpi ja olen kriittisempi kuin ennen. Minulla on ollut aknea ja olen kamppaillut asian kanssa pitkään nuorempana. Joskus en uskaltanut edes lähteä heittämään roskia ilman meikkiä. Ihon kunto vaikuttaa itsetuntoon hurjasti. Minulla oli todella huono itsetunto kun ihoni voi huonosti ja tämä aiheutti minulle epämiellyttävää oloa ja sosiaalista ahdistusta. Iän ja kokemusten kanssa olen oppinut rakastamaan itseäni vaikka ihoni voisi huonosti. Olen viime vuosina ollut sinut itseni kanssa aknen kanssa, vaikka sitä välillä vertailee omaa ihon toisiin. Tämä on todella luonnollinen reaktio, mutta silti yritän aina keskittyä näkemään kauneutta kaikessa.

– Ihannekumppanini olisi aurinkoinen, luottavainen ja intohimoinen. Tahdon kumppanin olevan positiivinen ja huumorintajuinen sillä nämä kuuluvat omiin piirteisiin ja toivoisin samaa kumppanissa. Kumppanilla tulisi olla myös intohimoa ja halua kasvaa ihmisenä minun kanssa. Olla luonnonläheinen, avomielinen, kunnioittaa omaa herkkää puolta, on tavoitteellinen sekä rakastava. Ihannekumppanin ominaisuuksia ei voi listata tai vaatia, rakkaus, aitous ja sydämellisyys ovat ominaisuuksia ihmisessä joita itse pidän tärkeimpänä ja kauniimpana. Kumppani voi löytyä samasta kaupungista tai toiselta puolelta maailmaa, pitää vain uskoa ja antaa elämän viedä eteenpäin rakkauden matkassa.

5. Lumi Liikanen, 25 vuotta

– Vielä muutama vuosi sitten sosiaalinen media toi mulle paineita ja jopa itsetunto-ongelmia. Sen jälkeen oon tajunnut, etten mä kilpaile kenenkään kanssa ja sen, että some antaa usein ihmisistä tosi silotellun kiiltokuvan. Ymmärsin myös, että itsekritiikki ja -inho ei johda mihinkään, ei varsinkaan itsensä hyväksymiseen tai rakastamiseen. Oon päässyt mun itsetunto-ongelmista eroon. Nykyään seuraan somessa myös vaikuttajia, jotka jakaa vähemmän kiiltokuvamaista sisältöä. Tällaiset tilit auttaa muistamaan eron todellisuuden ja sosiaalisen median välillä. Lisäksi ne muistuttaa mua siitä, että oon hyvä just tällaisena. Aikuisiällä mulle puhkesi lievä akne. Se ei vaikuttanut mun itsetuntoon kovinkaan paljoa. Päätettiin kuitenkin yhdessä ihotautilääkärin kanssa hoitaa sitä lääkkeillä, kun sitä oli kestänyt jo useamman vuoden, eikä siihen ollut vaikuttanut miedommat hoidot. Nykyään mun iho voi pääsääntöisesti hyvin. 

– Tällä hetkellä keskityn itseeni ja omien unelmien jahtaamiseen enkä etsi kumppania.

6. Scharliina Eräpuro, 23 vuotta

– Sosiaalinen media tuli, kun olin 14-vuotias. Uskon että se toi mukanaan aika paljon paineita ja itsetuntoa aiheuttavia ongelmia. Muistan itse Victoria Secret -mallit ja se fit ihanne, jonka dieettiin kuuluisi melkein vaan kurkkua ja porkkanaa. Uskon että tämä oli iso muutos yhteiskuntaan ja myöskin syy että syömishäiriöt lisääntyisivät niin nuoreen ikään. Mun vinkit sosiaalisen median paineisiin olisi, että muteta kaikki tilit, jotka koet vaikuttaa sun omaan energiaan negatiivisesti. Ei tarvitse seurata tai ylläpitää mitään, joka aiheuttaa pahaa oloa. Itsensä rakastaminen on aina tärkein. Arvosta itsesi ja muista priorisoida aikaa ilman sosiaalista mediaa.

– Ihannekumppani on empaattinen, syvä, hauska ja itsevarma. Hän on sinut itsensä kanssa ja jakaa minun kanssa samat elämänarvot. Hän saa myös mielellään olla luovalla alalla, koska silloin meidän sielut ymmärtävät toisiaan parhaiten. Teen tästä nyt mun tuleva manifesti. Mutta haluan kumppanin joka tukee minua kaikessa. Ja tärkeintä on se, että tämä henkilö on joku jota rakastan vilpittömästä ja myös rakastaa minua vilpittömästi!

7. Paula Joukanen, 22 vuotta

– Ei ole. Ennemminkin koen muiden menestyneiden, fiksujen ja kauniiden naisten seuraaminen somessa toimii itselleni lisämotivaattorina puskea eteenpäin kohti unelmiani. Iho-ongelmista olen taas kärsinyt oikeastaan ala-asteelta asti. Minulla oli jo toisen luokan luokkakuvassa finnejä naamassa. Sain kuulla pienempänä kommentteja aknestani ja se vaikutti itsetuntooni. Olen sittemmin saanut ihoni tasapainoon, mutta minua edelleen harmittaa, etten ikinä oppinut olemaan sujut aknen kanssa.

– Ihannekumppanini on ihminen, joka jakaa kanssani samanlaiset elämänarvot. Itse pidän erityisen tärkeinä arvoina rehellisyyttä ja aitoutta – minusta suhteessa ei tule olla salaisuuksia, mutta samalla omaa tilaa on oltava. Kaikesta on pystyttävä puhumaan rehellisesti ja suoraan. Arvostan lisäksi kumppanissa urheilullisuutta, varsinkin tennispelaajat ovat olleet mieleeni, sillä meillä on paljon yhteistä, josta puhua. En pysty sietämään suvaitsemattomuutta. Nykyinen kumppanini vastaa onnekseni ihannekumppanin kuvaustani täydellisesti. Hän on ymmärtäväinen ja tukee minua kaikessa, myös hankalissa tilanteissa. Pystymme myös puhumaan aiheesta kuin aiheesta.

8. Serina Suvila, 23 vuotta

– Sosiaalinen media on upea työkalu itselle ja monelle muulle jakaa omaa elämää ja hienoja kokemuksia. Koen, että sosiaalinen media antaa mahdollisuuden terveelliseen vertailuun ja asioiden punnitsemiseen. Omalla kohdalla suorastaan ihailen, kuinka toiset julkaisevat erilaisia kuvia ja tuovat monimuotoista persoonaa esille kuvien avulla. Tämä ei ole minulle ”ongelma” vaan etuoikeus, että saan muista inspiraatiota ja jopa kohentaa omaa itsetuntoani sen avulla.

– Aviomiehessäni on kaikki, mitä ihannekumppanilta toivon. Hän on rehellinen, aito, lojaali sekä omaa ymmärtäväisen sydämen. Mulle on myös tärkeää, että meidän molempien arvot kohtaa ja konflikti tilanteissa ongelmia ei kierretä vaan ne käydään läpi ja selvitetään. Avoin mielisyys myös kaikelle uudelle on suuri rikkaus omata ja oman uskoni vuoksi minulle oli tärkeää että kumppani on myös vahvasti uskossa.

9. Rimi Riutta, 25 vuotta

– Koen sosiaalisen median olevan hyvä kanava pitää yhteyttä ihmisiin ja läheisiin, mutta se luo liikaa vääristyneitä ulkonäköpaineita ja vaikuttaa yhteiskuntaamme kielteisellä tavalla. En näe elämää ilman sosiaalista mediaa uhkana vaan pikemminkin mahdollisuutena.

– Ihannekumppanini on uskollinen, luotettava ja rakastava. Hän saa minut hymyilemään ja tuntemaan oloni hyväksi huonoillakin hetkillä. Mies, joka seisoisi edessäni loppuun saakka ja varjelisi minua kaikellaan. Uskon satumaiseen rakkauteen enkä odota mitään sen vähempää.

10. Jenna Rintamäki, 23 vuotta

– Sosiaalinen media ei suoranaisesti ole tuonut itsetunto-ongelmia, mutta olen varsinkin nuorempana kokenut paineita siitä miltä ”pitäisi” näyttää. Nuorempana en myöskään ymmärtänyt kuinka paljon ammattilaiskuviin käytetään aikaa, asettelua ja editointia ja ajattelin olevani huono, kun en näyttänyt yhtä huolitellulta omissa kuvissa. Itsetunto paineisiin itsellä on auttanut se, että oma minäkuva on kunnossa ja mietin tarkkaan, ketä seuraan ja paljonko somea haluan käyttää ja seurata. Itsellä on somessa ajastin, jotta turha roikkuminen sielä jäisi vähemmälle. Haluan vaalia parhaita hetkiä myös livenä, enkä vain kuvan kautta muistona.

– Ihannekumppani on minulle henkilö, joka tukee, ymmärtää ja kunnioittaa minua. Hänellä on samanlaisia arvoja ja tavoitteita sekä yhteinen kommunikaatio sujuu avoimesti ja rehellisesti. Hyvä kumppani jakaa naurut ja surut ja ymmärtää, että välillä elämä on vuoristorataa. Itselleni ratkaisevin tekijä omassa suhteessani on ollut se, että molemmilla osapuolilla on hyvinkin samanlaiset tavoitteet ja unelmat elämässä. On helpompaa lähteä rakentamaan yhteistä elämää kun tietää minne on menossa. Itselleni on hyvinkin selvää millaisesta elämäntyylistä haaveilen, ja kun vastoinkäymisiä väistämättä tulee, on helpompi päästä niistä yli kun olemme yksi tiimi jolla on sama tavoite. Myös käytännössä on tärkeää että molemmat suhteessa ymmärtävät mitä toinen odottaa. Itse olen hyvinkin suora kommunikoija ja odotan sitä myös toiselta. Se helpottaa arkea ja yhteiseloa huimasti kun ei tarvi miettiä mitäköhän toinen ajattelee. Pikkujutut joihin itse kiinnitän eniten huomiota ulkoisesti on kiltit silmät.

Luonnolliset kuvat

Valokuvaaja: Laura Iikkanen

Meikki: Aarni Mikkola, Meri Eleni

Hiukset: Maija Kaunisto / Salon Bella Pelo

Paikka: Nordicshape

Bikini-kuvat

Valokuvaaja: Laura Iikkanen

Stailisti: Aleksandra Kantola

Meikki & Hiukset: Aarni Mikkola

Bikinit: Change

Kuvauspaikka: Vuokatin Aateli

Miss Suomi-kilpailun finaali käydään lauantaina 9. syyskuuta

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Miss Suomi-finalistit ilman meikkiä sekä bikineissä: suuri kuvakooste sekä ajatuksia”

Vastaa