Miss Suomi-yleisöäänestys manipuloitu – huhuja liikkuu

Miss Suomi-finaalissa valittiin myös median ja yleisön suosikit – kruunun sai itselleen tänä vuonna Paula Joukanen. Miss Suomi-finaali nähtiin lauantaina, finaalissa valittiin uusi Miss Suomi ja perintöprinsessat sekä yleisön ja median suosikit.

Yleisön suosikiksi valittiin tänä vuonna 25-vuotias Rimi Riutta, tamperelainen terveydenhoitaja-opiskelija herätti jo ennakkoon suurta kiinnostusta, sillä hän oli ensimmäinen transsukupuolinen Miss Suomi -finalisti koko kilpailun historian aikana.

Katso video palkittujen tunnelmista tästä

Myöhemmin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on levinnyt väite, että keskustelufoorumeilla ihmisiä olisi kannustettu manipuloimaan yleisöäänestystä, yleisöäänestyksen toteutti suomalainen Choicely-yritys. Yleisö pystyi antamaan vuorokaudessa yhden ilmaisen äänen sekä lisäksi oli mahdollisuus ostaa ääniä rahalla.

Finalistit heittäytyivät ennen näkemättömällä tavalla

– Choicely-alustalla on maailmanlaajuisesti isoimmat kisat, joten siellä ei pysty kukaan huijaamaan. Ääniä tuli ihan tasaisesti.

Finnartist Oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögren kertoo, ettei äänestystuloksessa ole huomattu mitään poikkeavaa. Hänkin on kuullut väitteistä. Sunneva mainitsee Rimi Riutan johtaneen yleisöäänestystä alusta alkaen, eikä äänimäärissä ei ollut Sjögrenin mukaan poikkeavuutta aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Rimi kommentoi aikaisemmin lähteneensä mukaan kilpailuun, jotta voisi olla luomassa ”suopeampaa yhteiskuntaa”.

– Rimi on ansainnut yleisöpalkinnon. Olen äärimmäisen onnellinen, että hän oli mukana. Hän on opettanut meille kaikille tasa-arvoa, ja että ihmisten pitää antaa olla juuri sellaisia kuin he haluavat olla.

– Halusin lähteä tekemään tärkeää työtä tälle yhteiskunnalle, koska olen saanut Suomen terveydenhoitojärjestelmältä apua muun muassa sukupuolenkorjausprosessiini, Rimi kertoi kesäkuussa.

Median suosikkina palkittiin Maisa Alatalo, joka kruunattiin myös toiseksi perintöprinsessaksi. Miss Suomi -sivustolla mainitaan, että valintaan liittyy ”media-alalla työskentelevien ihmisten näkökulma koko missimatkan ajalta”. Maisa oli myös yksi ennakkosuosikeista.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa