Näyttelijä Leena Uotila, 76, puhuu vuosikymmeniä kestäneestä avioliitosta

Näyttelijätär Leena Uotila, 76, on ollut naimisissa puolisonsa käsikirjoittaja Henri Kapulaisen kanssa jo vuodesta 1970 alkaen. Pitkästä liitosta huolimatta pariskunta on päässyt tutustumaan toisiinsa aivan uudella tasolla kerta toisensa jälkeen – Leena lopetti teatterissa vakituisena näyttelijänä, joten hänelle jäi enemmän aikaa kotona olemiseen Henrin kanssa.

– Tuli vähän sellainen virallinen ote, että ai sä olet täällä. Pääsin seuraamaan, miten mieheni viettää päivät kotona. Hän on kirjailija ja kirjoittaa kotona, Leena kertoo.

Hänen mielestään pitkän liiton salaisuus on kommunikaatiossa.

– Meillä se on varmaan yhteinen huumorintaju ja itseironia. Moniin asioihin voi löytää koomisen näkökulman. Jopa raivoissaan voi olla hetken. Sitten kun se menee ohi, niin siitä ei jää mitään kaunaa. Sitten voidaan puhua ihan normaalisti, kun on saanut sanottua oman mielipiteensä. Sitä ei ole tarvinnut mitenkään oppia. Se on vain luontaista, Leena jatkaa.

Vakituisena näyttelijänä päivät ovat ohi

Päivät teatterin vakituisena näyttelijänä ovat ohi, joten hän tekee nyt paljon töitä mm. freelancerina sekä erilaisissa tuotannoissa. Leena on puhunut julkisuudessa jo siitä, ettei hän usko jäävänsä eläkkeelle. Työryhmissä on jotain sen tyylistä yhteisöllisyyttä, mitä hän ei usko saavansa eläkeläisenä.

– Useimmille näyttelijöille se on tosi tärkeää. Siinä on yhteisö ja se pyrkimys, että me yritetään tehdä yhdessä jotain. Mä en kiellä sitäkään, etteikö joku muu työ voisi olla yhtä innostavaa ja kivaa. Eläkkeelle jäämisessä on pahin juttu se, että joutuu jättämään sen työyhteisön, Leena kertoo.

Leena kuitenkin näyttelee yhtä pääosaa tulevassa Mummola-elokuvassa. Se on tarina suomalaisesta perheestä, jonka joulua ja arkea varjostavat isoisän alkoholiongelma, vanhat riidat ja kommunikaation puute. Elokuva sai ensi-iltansa Berliinin elokuvafestivaaleilla tänä vuonna. Hän uskoo, että vaikka elokuva esittääkin vain tietynlaisen mallin perheestä, voivat kaikki silti löytää hahmoista jonkun omaa elämäänsä vastaavan henkilön ja samaistua tilanteisiin jollain tavalla. Hän itse näkee oman äitinsä ja tämän siskon elokuvan kinastelevissa sisaruksissa.

Mummola elokuvateattereissa 10.11.2023 alkaen.

Leena muistetaan myös muista elokuvista, muun muassa Teräsleidit, Nuotin vierestä ja Ihmisen osia. Naisen ääni on myös tullut tutuksi Muuminlaakson tarinoita-televisiosarjan ääninäyttelijänä.

Lisää liikuntaa

Keho on näyttelijöille sekä jokaiselle meistä erittäin tärkeä työkalu, joten fyysinen terveys sekä liikkuvuus ovat näyttelijöille tärkeitä. Leenakin pitää huolta omasta kehostaan monella eri tavalla – näyttelijäntyö voi olla fyysisesti kuormittavaa. Teatterilla on harjoituksia päivisin ja iltaisin, joiden aikana seisotaan ja kävellään usean tunnin ajan päivässä.

– Se on jo aika hyvää liikuntaa. Sitten ihan kävelen työpaikalle ja takaisin. Se tuo jo paljon. Muuten mulla on vakituisina liikuntamuotoina vesijuoksu ja jooga. Huomaan kyllä, jos en ole venytellyt tai joogannut, Leena sanoo.


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Miksi tarvitset älypuhelimelle panssarilasia?

Älypuhelimen panssarilasi tarjoaa monia etuja. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja rikkoutumiselta, mikä voi olla kallista korjata. Lisäksi se säilyttää näytön selkeyden ja herkkyyden, joten käyttökokemus säilyy optimaalisena. Panssarilasi on edullinen vakutuus älypuhelimelle kuin koko näytön korjaaminen.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa