Niinistön presidenttikauden viimeiset Kultaranta-keskustelut

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on avannut presidenttikautensa viimeiset Kultaranta-keskustelut, joissa aiheina ovat mm. Nato-Suomi sekä suurvaltakilpailu – keskustelut alkoivat sunnuntaina 17. kesäkuuta klo. 18.15 Niinistön ensimmäisellä puhevuorollaan ja loppuvat maanantaina 18. päivä. Ensimmäinen tapahtuma on järjestetty vuonna 2013, sen jälkeen kesäisin Kultarannassa. Tällä kertaa poikkeuksellisesti Presidentinlinnassa, peruskorjauksien vuoksi.

Kultaranta-keskustelut käydään tällä kertaa otsikon ollessa seuraava ”Kiristyvä kilpailu, jakaantuva maailma – miten toimii Suomi”. Paikalle kutsuttuna noin sata vierasta mukaan keskusteluun eri aloilta. Ensimmäisen puheenvuoron sai siis itse tasavallan presidentti Niinistö, sen jälkeen paikalle kutsutut keskustelijat pääsivät osallistumaan kutsuvieraspaneeliin. Siellä keskusteltiin geopoliittisesta tilanteesta, suurvaltakilpailusta, Suomen turvallisuudesta sekä kansainvälisestä asemastamme.

Maanantaina jatkettiin kolmella paneelilla, ensimmäisenä keskusteltiin geopolitiikan uudesta ajasta ja maailmamme jakautuneisuudesta. Toisessa käsiteltiin Suomea sotilaallisesti liittoutuneena maana ja viimeisessä keskustelussa teknologiakilpailua ja turvallisuutta.

Mukana oli oikein vaikutusvaltaisia henkilöitä esim. ministeri Jarkko Iloniemi, suojelupoliisin esikuntapäällikkö Saana Nilsson ja Suomen sotilasedustaja EU:ssa ja Natossa eli kenraaliluutnantti Kim Jäämeri.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa