Nyt puhuu Duudsonit – nelikko on tehnyt havaintoja uuden kauden kuvauksissa

Duudsonit tuli taloon-ohjelman uusi kausi on taas tulossa, tällä kertaa kuitenkin jo viiden vuoden tauon jälkeen nyt Duudsonit tulevat kertomaan oman ajatuksensa, nauru raikaa ja ympärillä käy kova puheensorina. Yli 20 vuotta suomalaisia viihdyttänyt nelikko jaksaa edelleen hauskuuttaa, vaikka ikää ja kilometrejä on kertynyt matkan varrella.

Vinkkejä ja sekoilua on luvassa jälleen, kun Duudsonit tuli taloon palaa televisioon uusin jaksoin. Päästään seuraamaan suomalaisperheitä ja heidän kokemiaan haasteita, joihin Duudsonit yrittävät löytää ratkaisuja omaperäisin keinoin. Tällä uudella kaudella mennään asioissa syvemmälle kuin koskaan, mutta onneksi nuorista rämäpäistä on kasvanut vastuullisia sekä perheellisiä miehiä.

– Ihmiset ovat vielä valmiimpia puhumaan tunteistaan tai käsittelevät niitä asioita, jos verrataan sarjan alkukausiin, Jukka sanoo.

Ensimmäisen tuotantokauden julkaisun aikaan, Jukka Hildén oli 30-vuotias yhden lapsen isä – nykyään Jukka on 43-vuotias ja lapsiakin on kertynyt jo neljä Jukan huolehdittavaksi. Hän kuvaileekin nyt huomaavansa muutoksen, eikä pelkästään itsessään, vaan yleisesti suomalaisperheiden tunteissa ja haasteissa, joista onneksi puhutaan entistä avoimemmin.

Duudsonit tulevat taas taloon – lue lisää

Hän muistelee myös omaa nuoruuttaan, jolloin tunteista ei juurikaan puhuttu julkisuudessa tai perheissä ollenkaan.

– Ei minulta lapsuudessa kysytty, miltä Jukasta tuntuu tai mikä ahdistaa.

Jukka muistuttaa, ettei asioita pidä jäädä surkuttelemaan, vaan asioille voi aina tehdä jotain, sekä antaa hyvin omakohtaisen esimerkin.

– Vanhempana sitä miettii säännöllisesti, millaisia traumoja olen aiheuttanut omille lapsilleni. Onko siellä ollut ajanjaksoja, joissa en ole ollut tarpeeksi läsnä?

Jukka Hildén

Yksi uuden kauden koskettavimmista hetkistä nähdään jo sarjan ensimmäisessä jaksossa, kun haukiputaalainen perheenisä kokee syyllisyyttä ja riittämättömyyden tunteita isänä.

– Siinä oli paljon samaistuttavaa. Riitänkö minä? Olenko tehnyt asioita oikein tai väärin? Näihin kysymyksiin oli helpompi sukeltaa syvemmälle, koska olen käsitellyt niitä omassa elämässäni, Jarno sanoo.

– Keskeneräinenhän sitä itsekin on ja joka päivä on hyvä hetki oppia jotain uutta, Hannu-Pekka Parviainen eli HP sanoo heti perään.

Ennen kaikkea miehet haluavat auttaa perheitä ohjelman avulla. HP toivookin, että perheet pysähtyisivät miettimään omaa tilannettaan, sillä koko joukon mielestä arki vaan on sitä parasta juhlaa.

Hannu-Pekka Parviainen eli HP

– Hyvin monissa perheissä huomaa, etteivät perheet vietä tarpeeksi aikaa keskenään tai jos vietetään, niin ei olla aidosti läsnä siinä hetkessä, Jarno ”Jarppi” Leppälä sanoo.

Lopuksi he haluavat kertoa vielä omia vinkkejä lasten kanssa toimimiseen.

– Muistaa ottaa merkityksellisiä hetkiä lasten kanssa, missä on täydellinen läsnäolo. Kysytään vaikka, miten koulussa menee tai millaisia pelkoja on, Jukka kertoo.

– Minulla on kolme lasta, niin on helpompaa, jos viettää aikaa vain yhden kanssa kerrallaan. Niiden hetkien ei tarvitse olla isoja. Tärkeintä on uskaltaa mennä siihen lapsen maailmaan, Jarno jatkaa.

Jarno Laasala

Monet vuodet yhdessä ja menestys

Maailma viihteen ympärillä on todellakin tullut Duudsoneille tutuksi ja jokainen on tottunut näkemään ryhmän jäsenet on yhdessä sekä erikseen erilaisissa televisio-ohjelmissa. Paineet menestykselle eivät onneksi ole kuitenkaan enää yhtä kovat kuin nuorempana.

Myivät tuotantoyhtiönsä – lue lisää tästä

– Aikaisemmin ajatteli, että sarjan pitää olla hitti, jotta tulee jatkumoa. Nyt luottaa, että jonkinlainen jatkumo kyllä löytyy. Pyrkii vain tekemään parhaansa ja luottaa omaan taitoon, Jarno sanoo.

Duudsonit tuli taloon 5. tuotantokausi alkaa Nelosella ja Ruudussa 13. syyskuuta.

Jarno Leppälä eli Jarppi

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa