OnlyFans-tähti Marianne Kallio avautuu terveydestään: hoitovirheitä ja vähättelyä

Viihde- ja kohujulkkis Marianne Kallio, joka on tullut tutuksi muun muassa Viidakon tähtöset- ja Big Brother -ohjelmista ja on nykyään tunnettu OnlyFans-tähtenä, on jakanut Instagramissa koskettavan ja herättävän päivityksen. Kymmenen vuotta kestäneen sairauden ja moninaisten oireiden jälkeen Kallio on saanut viimein diagnoosin: hänellä on autoimmuunisairaus, joka on vaikuttanut hänen terveyteensä ja elämäänsä merkittävällä tavalla.

Vuosien taistelu diagnoosin saamiseksi

Kallion taistelu oireidensa kanssa ja niiden sivuuttaminen terveydenhuollossa herättää huolta ja kysymyksiä terveydenhuollon toimivuudesta ja potilaiden kuulluksi tulemisesta. Hän kuvailee vuosien ajan kestänyttä kamppailuaan, johon on sisältynyt hoitovirheitä ja vähättelyä. Erityisen huolestuttavaa on se, että Kallio kertoo oireidensa yhdistämisen ja oikean diagnoosin löytämisen tapahtuneen vasta, kun hän kääntyi yksityisen terveydenhuollon puoleen.

”Kun uskoin itseeni ja vaistooni, enkä antanut periksi. Lopulta se löytyi. Autoimmuunisairaus on tuhonnut mun kroppaa viimeiset 10 vuotta. Tälle ajalle on mahtunut kasa erilaisia oireita, hoitovirheitä ja vähättelyä. Näiden seuraus on nyt se, että kyseinen sairaus on ns. hyökännyt myös mun silmääni”, hän kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Kallio oli aiemmin jakanut somessaan kärsivänsä kaksoikuvasta eli kahdesti näkemisestä. Hän kertoo nyt tuoreessa julkaisussaan viime perjantaina selvinneen, että kaksoikuva johtuu autoimmuunisairaudesta, jota hän on tietämättään sairastanut 10 vuoden ajan. Autoimmuunisairaus on aiheuttanut silmäsairauden, josta hän myös on kärsinyt tietämättään 4-5 vuotta.

”Mulla on aikanaan todettu kilpirauhassairaus, jota ei ole koskaan tutkittu tarkemmin. On vain heitetty arveluita ja diagnooseja, mutta oikeita labroja ei ole koskaan tutkittu, vaan todettu ettei se ole tarpeen mun kohdalla,” Kallio kertoo.

”Tämän sairauden tarkempi tutkiminen olisi säästänyt mut monilta vakavilta oireilta ja kymmeniltä vaikeilta tulehduksilta, keskenmenolta ja mun silmän nykyiseltä tilanteelta.”

Diagnoosi selvisi vasta yksityisellä terveysasemalla

Marianne Kallio kertoo Instagram-julkaisussaan maksaneensa yksityisellä terveysasemalla vain 37 euroa, jotta saisi vastauksen terveysongelmiinsa, sillä hänen kertomansa mukaan julkinen terveydenhuolto ei suostunut asiaa tutkimaan.

”Mun oireita on hoidettu heikosti, eikä kaikkia oireita ole katsottu kokonaiskuvana koskaan. Mun kaikki oireet yhdistettynä löytyi hyvinkin nopeasti tämä kokonaisuus. Täysin väärin hoidettuna ja vähäteltynä. Tähän kaikkeen on ollut ihan selkeät ja oikeat syyt,” hän kertoo.

Kallion kokemus heijastaa laajempaa keskustelua terveydenhuollon resursseista, priorisoinnista ja siitä, miten erityisesti harvinaisempien sairauksien tunnistaminen ja hoitaminen on haasteellista. Se herättää myös kysymyksiä siitä, miten mediapersoonien sairaudet ja henkilökohtaiset taistelut resonoida yleisön kanssa ja tuoda esiin tärkeitä terveyteen liittyviä teemoja.

”Häröintä tässä on se, että mun silmä on leikattu karsastuksen johdosta ja siitä epäillyn yhteisnäön pettämisen vuoksi. Tosiasiassa mun silmässä näköhermo on puristuksissa ja tulehtunut, josta tämä kaikki johtuu. Pitkään jatkuneena tässä on näön menetyksen riski. Mä en tosiaan ole luottanut enää vuosiin meidän terveydenhuoltoon, enkä nyt tai tulevaisuudessa,” Kallio kertoo.

Alusta syvemmälle keskustelulle

Marianne Kallio on julkinen hahmo, jonka henkilökohtainen elämä, mukaan lukien hänen terveytensä, herättää laajaa kiinnostusta ja keskustelua. Tämä tapaus tarjoaa näkökulman siihen, miten julkisuuden henkilöiden kokemukset voivat vaikuttaa yleiseen tietoisuuteen ja asenteisiin terveydenhuollossa. Se korostaa myös yksilön roolia omassa terveydenhuollossaan ja sitä, miten tärkeää on kuunnella omaa kehoa ja vaistoaan, kun kyse on terveydestä.

Lopulta Kallion tarina on muistutus siitä, että vaikka viihdemaailma ja julkisuus voivat usein keskittyä pinnallisiin ja kevyempiin aiheisiin, ne voivat myös tarjota alustan syvemmille ja merkittäville keskusteluille, kuten terveyden ja hyvinvoinnin tärkeydelle. Kallion rohkeus jakaa oma taistelunsa tuo esiin inhimillisen puolen, joka usein unohtuu viihdemaailman loisteen ja glamourin varjossa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa