Parhaat elokuvat kesälomalle: 10 suositusta Katsomosta ja Ruudusta

Kesäloma on täydellinen aika rentoutua ja nauttia hyvistä elokuvista. Olipa sää ulkona mikä tahansa, aina on hyvä hetki istua alas ja uppoutua elokuvan maailmaan. Olemme koonneet sinulle listan kymmenestä elokuvasta, jotka löytyvät Katsomosta ja Ruudusta. Näistä jokainen tarjoaa viihdettä ja elämyksiä kesän hetkiin.

1. Tuntematon sotilas (2017) – Katsomo

Ikäraja: 16

Aku Louhimiehen ohjaama ”Tuntematon sotilas” on uusintafilmatisointi Väinö Linnan klassikkoromaanista. Tämä elokuva seuraa suomalaisen jalkaväkikomppanian vaiheita jatkosodassa. Realistinen kuvaus sodasta ja sen vaikutuksista sotilaisiin tekee elokuvasta voimakkaan ja koskettavan katselukokemuksen.

2. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset (2017) – Ruutu

Ikäraja: S

Tämä lastenkirjaklassikkoon perustuva elokuva tarjoaa hauskaa ja viatonta viihdettä koko perheelle. Heinähattu ja Vilttitossu joutuvat keskelle kommelluksia, kun Rubensin veljekset pääsevät vauhtiin. Elokuvassa on paljon huumoria ja lämpöä, joten se sopii hyvin kesäisiin perhehetkiin.

3. Bodom (2016) – Katsomo

Ikäraja: 16

”Bodom” on suomalainen kauhuelokuva, joka perustuu tositapahtumiin Bodomjärven murhista. Elokuva kertoo neljästä nuoresta, jotka lähtevät telttailemaan samaan paikkaan, missä murhat tapahtuivat vuonna 1960. Pian he huomaavat, että he eivät olekaan yksin. Tämä jännitystä ja kauhua tihkuva elokuva pitää katsojan otteessaan alusta loppuun.

4. Luokkakokous 2: Polttarit (2016) – Ruutu

Ikäraja: 12

”Luokkakokous 2: Polttarit” on komedia, joka seuraa kolmen lapsuudenystävän seikkailuja polttareissa. Elokuvassa on paljon hulvattomia tilanteita ja käänteitä, jotka saavat varmasti katsojan nauramaan. Se on kepeä ja viihdyttävä elokuva, joka sopii hyvin kesäiseen illanviettoon ystävien kanssa.

5. Kaikki oikein (2018) – Katsomo

Ikäraja: S

”Kaikki oikein” on romanttinen komedia, joka perustuu Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo pariskunnasta, joka voittaa lotossa ja heidän elämänsä muuttuu yllättäen. Tässä elokuvassa on paljon sydäntä ja huumoria, ja se muistuttaa meitä siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

6. Supermarsu (2018) – Ruutu

Ikäraja: S

”Supermarsu” on koko perheen seikkailuelokuva, joka perustuu Paula Norosen suosittuun kirjasarjaan. Elokuvassa alakouluikäinen Emilia saa marsultaan supervoimat ja päätyy pelastamaan Itämeren. Tarina on täynnä mielikuvituksellisia käänteitä ja seikkailuja, jotka kiehtovat niin lapsia kuin aikuisiakin.

7. Napapiirin sankarit 3 (2017) – Katsomo

Ikäraja: 12

”Napapiirin sankarit 3” on komedia, joka vie katsojat jälleen pohjoisen maisemiin. Tällä kertaa sankarit yrittävät pelastaa Jannen häät, jotka ovat vaarassa mennä pieleen. Elokuvassa on tuttuun tapaan paljon huumoria ja kommelluksia, jotka tekevät siitä täydellisen valinnan kepeään kesäiltaan.

8. Joulumaa (2017) – Ruutu

Ikäraja: S

”Joulumaa” on sydämellinen draamakomedia, joka sijoittuu joulun aikaan, mutta sen lämpöinen tunnelma sopii katsottavaksi mihin aikaan vuodesta tahansa. Elokuva kertoo yksinhuoltajaäiti Helenasta, joka päättää viettää joulun maalla ystävänsä kanssa. Tästä seuraa koskettava ja humoristinen tarina ystävyydestä ja elämänmuutoksista.

9. Miekkailija (2015) – Katsomo

Ikäraja: 12

”Miekkailija” on historiallinen draama, joka perustuu tositapahtumiin. Se kertoo virolaisesta miekkailijasta Endel Nelisistä, joka pakenee Neuvostoliiton salaisen poliisin vainoa ja päätyy opettamaan miekkailua pienessä kyläkoulussa. Elokuva on visuaalisesti kaunis ja koskettava, ja se tarjoaa katsojalleen syvällisen katsauksen historiaan.

10. Pohjolan satoa (2020) – Ruutu

Ikäraja: S

”Pohjolan satoa” on dokumenttielokuva, joka vie katsojat Suomen luonnon kauneimpiin maisemiin. Elokuva seuraa eri vuodenaikoina tapahtuvaa luonnon kiertokulkua ja maatalouden elämää. Visuaalisesti upea dokumentti tarjoaa rauhoittavan ja inspiroivan katselukokemuksen.

Yhteenveto

Nämä kymmenen elokuvaa tarjoavat monipuolisen kattauksen viihdettä kesälomalle. Olipa mielessäsi sitten jännitystä, komediaa, draamaa tai koko perheen elokuvaa, Katsomosta ja Ruudusta löytyy jokaiselle jotakin. Hyvää kesäelokuvaa etsiessä kannattaa kurkata nämä suositukset ja valita itselle sopivin elokuva rentouttaviin hetkiin.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa