Rahat lopussa: Aku Hirviniemi

Näyttelijä Aku Hirviniemi, 40, on herättänyt huomiota myymällä omaisuuttaan Facebook-kirppisryhmässä. Tämä tapahtuu taustalla, jossa hän on ollut osallisena törkyviestikohussa. Seiska-lehden mukaan lukijat ovat huomanneet, että Aku oli ilmoittanut myyvänsä Rolex Datejust 36 -mallisen ökykellonsa Facebook-ryhmässä, joka keskittyy kellon myyntiin.

Kellon yksityiskohdat

Kyseessä on vintage-kello vuodelta 1971, joka on erityinen ”No-Lume” versio, tehty Aasian markkinoille. Tämä versio eroaa tavallisista Rolexin kelloista siinä, ettei sen kellotaulu, kehys tai kellon viisarit loista pimeässä, mikä on normaalisti Rolexin kellojen tavaramerkki.

Kaupankäynnin yksityiskohdat

Aku pyysi kellonsa myyntihinnaksi 4 950 euroa ja oli valmis kuuntelemaan tarjouksia. Hän mainitsi, että kellon alkuperäinen pakkaus oli osittain puutteellinen, puuttuen siitä tyyny sekä toinen pahvipuolisko. Kello kuitenkin myytiin alle vuorokaudessa.

Rolexin kellojen arvonmuodostus

Rolexin käytettyjen kellojen arvoon vaikuttaa moni asia: kellon kunto, alkuperäisen pakkauksen kunto, kellon malli sekä mahdolliset alkuperäiset dokumentit kellon ostosta. Kaikki nämä seikat otetaan huomioon kellon jälleenmyyntiarvoa arvioitaessa.

Hirviniemen muut omistukset

Seiska-lehden mukaan Aku Hirviniemellä on ollut myös muita arvokkaita kelloja, kuten Omegan Seamaster Diver 300m, joka on ollut käytössä James Bond -elokuvassa No Time To Die. Hirviniemi oli muokannut kelloaan vaihtamalla sen rannekkeen Nato-rannekkeeseen.

Kellojen historiallinen tausta

Rolexin kellot, kuten monien muidenkin valmistajien kellot, maalattiin alun perin radiumilla sisältävällä maalilla, jotta ne hohtaisivat pimeässä. Tämä käytäntö oli yleinen etenkin maailmansotien aikaan sotilaiden käyttöön tarkoitetuissa kelloissa. Vuosien 1998-2000 aikana Rolexin kellojen maalaamiseen käytettiin Luminova-ainetta, ja vuodesta 2008 eteenpäin on käytetty Chromalight-teknologiaa, joka mahdollistaa jopa 8 tunnin hohtamisen pimeässä.

Tulevat suunnitelmat

On mielenkiintoista nähdä, miten Aku Hirviniemi jatkaa uraansa ja omaisuutensa hallinnointia tulevaisuudessa, erityisesti ottaen huomioon hänen osallisuutensa törkyviestikohussa ja hiljattaiset omaisuuden myynnit. Esimerkiksi Helsingin Kaupunginteatteri tiedotti viime marraskuussa korvaavansa pääosaan pestatun Hirviniemen, kun julkisuuteen tuli tieto näyttelijän useisiin naisiin kohdistamasta häirinnästä. Aku pyysi käytöstään viimein anteeksi sosiaalisessa mediassa, ja on sittemmin pitänyt matalaa profiilia ja poistanut sometilinsä. Kohun myötä Aku menetti useamman työkeikkansa Lisäksi kaksi hänen tähdittämää sarjaa hyllytettiin, eikä niitä näytetä televisiossa tänä keväänä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Yksi kommentti artikkeliin ”Rahat lopussa: Aku Hirviniemi”

Vastaa