Remontit eivät aina onnistu – ei edes julkkiksilla

-> Tämä artikkeli sisältää mainoslinkin Remppatorin palveluihin

Omakotitalon tai oman asunnon remontti on suuri projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoista toteutusta. Tällaisissa hankkeissa ammattilaisten käyttö ei ainoastaan takaa työn laadukkuutta, vaan myös tuo mielenrauhaa remonttiprosessin aikana. Olipa kyse sitten kylpyhuoneen uusimisesta, keittiön modernisoinnista, terassin uudistamisesta, lisäkerroksen rakentamisesta tai talon ulkopuolen uudistamisesta, kokeneet ammattilaiset ovat arvokas resurssi. Remppatori auttaa löytämään sopivat tekijät sopivaan hintaan – kokeile palvelua suoraan tarpeeseen.

Maria Veitolan remonttikäräjät vuonna 2018

Vuonna 2018 televisiopersoona Maria Veitola ja hänen miehensä joutuivat oikeudelliseen riitaan virolaisen rakennusfirman Estarax Oy:n kanssa. Kyse oli Veitolan kodin remontista, joka oli tehty vuonna 2013 ja jonka seurauksena ilmeni useita ongelmia. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Seiska, ja lisätietoja tarjosi Iltalehti.

Veitolan perhe alkoi kärsiä terveysongelmista, jotka haasteen mukaan johtuivat remontin aiheuttamista kosteusvaurioista. Kotia tutkittiin muun muassa homekoiran ja Reino Nordinin arkkitehtiaviovaimon toimesta. Tutkimuksissa nousi esiin useita puutteita remontin toteutuksessa, kuten väärin liimattu kokolattiamatto. Veitola haastoi rakennusfirman käräjäoikeuteen ja vaati yli 40 000 euron korvauksia.

Tilannetta mutkisti se, että remontin tehnyt henkilö oli menehtynyt, joten lisäselvitysten saaminen remontin yksityiskohdista oli mahdotonta. Estarax Oy:n toimitusjohtaja vahvisti remonttimiehen kuoleman, mutta ei halunnut kommentoida tapausta tarkemmin. Yritys, jonka toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet olivat Viron kansalaisia, oli perustettu vuonna 2011.

Tämä tapaus nosti esiin rakennus- ja remonttialan haasteita, kuten työn laadun tärkeyden ja vastuukysymykset, erityisesti silloin, kun työn toteuttajat ovat kansainvälisiä toimijoita. Se korosti myös sitä, miten tärkeää on varmistaa remontin toteutuksen laatu ja ammattitaito, etenkin kun kyse on asunnon terveydellisistä ja turvallisista olosuhteista.

Latelan Laurin taloremontissa uusia yllätyksiä

Latelan Laurin hurja remontti -sarja, joka seuraa Latela-sarjasta tutun Lauri Huttusen ja hänen naisystävänsä Sarianna Leppäsen remonttiprojektia, jatkuu toiselle kaudelle TV5-kanavalla ja discovery+ -palvelussa 13. maaliskuuta. Sarjan ensimmäinen kausi keskittyi heidän Väinö Linnan vanhassa kotitalossa Hämeenkyrössä tehtävään remonttiin, mutta tavoite muuttaa taloon juhannukseksi ei toteutunut rakennuksen keskeneräisyyden vuoksi.

Toisen kauden alkaessa talo on edelleen kaukana asumiskelpoisesta. Sarjassa nähdään, kuinka vanhan rakennuksen todellinen kunto paljastuu vähitellen ja tuo mukanaan lisää työtä. Kaudella todistetaan, miten ulkoseiniä kaadetaan lisärakennuksen tieltä ja koko katto joudutaan purkamaan, mikä tuo omat haasteensa projektin etenemiseen.

Laurin ja Sariannan, lempinimeltään Sarkun, urakka on sekä taloudellisesti että fyysisesti raskas. He eivät kuitenkaan ole haasteessa yksin, sillä Sarkku on aikaansaava ja yhdessä he jaksavat puskea projektia eteenpäin. Perheen hevoset tuovat oman lisähaasteensa, sillä tallikin on saatava valmiiksi ennen kuin he voivat muuttaa Käkisaaren tilalle.

Uudet jaksot paljastavat, onnistuuko pariskunta saamaan kotinsa asuttavaan kuntoon ennen hevosineen saapuvaa muuttokuormaa ja miten nuoren parin rakkaus kestää remontin tuomat haasteet. Latelan Laurin hurja remontti on nähtävissä TV5:llä ja discovery+:ssa keskiviikkoisin alkaen 13. maaliskuuta.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa