Robert De Niro todettiin syylliseksi sukupuolisyrjintään: rapsahti jättikorvaukset

Näyttelijä Robert De Niron, 80, Canal Productions-yritys on todettu syylliseksi sukupuolisyrjintään ja kostotoimintaan – valamiehistö katsoi, ettei hän ollut henkilökohtaisesti vastuussa syytteistä, jotka kohdistui hänen entiseen assistenttiinsa Graham Chase Robinsoniin, 41.

Julkisuuteen tulleen tiedon mukaan tuomari määräsi Robert De Niron yrityksen maksamaan yli 1,1 miljoonaa euroa vahingonkorvauksia entiselle assistentille. Valamiehistö päätti vapauttaa tämän kaikista taloudellisista väärinkäytöksistä viimeisen 11 vuoden ajalta, kun hän työskenteli Robert De Nirolle ja tämän yritykselle.

Tuomio annettiin varhain torstaina 9. lokakuuta New Yorkin oikeustalolla. De Niro ei ollut itse paikalla kuulemassa tuomiota, mutta asianomistaja oli. Raporttien mukaan hän hymyili ja halasi lakimiestä sekä muuta tiimiä, kun hän kuuli tuomion.

– Olemme tyytyväisiä valamiehistön päätöksestä. Mikä tärkeintä valamiehistö näki, mitä neiti Robinson todisti, Robinsonin asianajaja Brent Hannafan kommentoi medialle.

Robert De Niron ja entisen assistentin oikeustaistelu alkoi jo vuonna 2019, kun näyttelijä haastoi entisen assistenttinsa oikeuteen työvelvollisuuden rikkomisesta. Kaksi kuukautta myöhemmin Robinson haastoi näyttelijän oikeuteen sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, myrkyllisistä työolosuhteista ja kostotoimista.

De Niron asianajaja Richard Schoenstein on tyytyväinen siihen, ettei Robinson ja tämän lakitiimi saanut vaatimaansa 12 miljoonan dollarin korvausta.

– Ilmeisesti he osuivat oikeaan De Niron suhteen, se on varmaa. Tämä vaikuttaa minusta kompromissituomiolta, asianajaja toteaa.

– Mutta De Niroa ei todettu lainkaan syylliseksi, hän jatkaa.

Robinson väitti, että De Niro olisi sanonut hänelle mauttomia kommentteja ja käskenyt naista tekemään kotitöitä, kuten pesemään hänen lakanansa ja napittamaan miehen paidat. De Niron taas väitti Robinsonin käyttäytyneen kontrolloivasti ja varastaneen häneltä miljoonia kanta-asiakaspisteitä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa