Roope Salminen ulos Vain Elämää-ohjelmasta

Sosiaalisessa mediassa on noussut hienoinen kohu Roope Salmisen osallistumisesta Vain Elämää– ohjelmaan. Salmisen itsensä voi olla hieman vaikeata markkinoida omaa toimintaansa, koska esimerkiksi INSTAGRAMIN sääntöjen mukaan tuomitut seksuaalirikolliset eivät saa käyttää Instagramia. Salminen on tuomittu sakkorangaistukseen ja vahingonkorvaukseen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Helsingin käräjäoikeus totesi, että Salminen on elokuussa 2015 avustanut vahvassa humalatilassa olevaa ihmistä riisumaan vaatteensa ja nukkunut tämän vieressä itsekin alastomana.

Tässä Helsingin Sanomista…..

Roopen osallistumisen aiheuttama kohu

Osa yleisöstä kritisoi Nelosen päätöstä ottaa Roope Salminen mukaan ohjelmaan. Salminen sai vuonna 2020 käräjäoikeudelta tuomion seksuaaliseen tekoon pakottamisesta, joka tapahtui vuonna 2015.

Tämä päätös on herättänyt voimakkaita reaktioita Vain Elämää -fanien keskuudessa. Monet ovat suunnanneet kommenttinsa suoraan Neloselle, vaatien kanavalta selitystä ja kommenttia siitä, miksi seksuaalirikollinen on otettu mukaan ohjelmaan.

Fanien kommentit

Yleisö on ilmaissut mielipiteensä voimakkaasti sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa. Kommentit ovat olleet kriittisiä ja suorapuheisia:

– No nyt ei tarvitse enää katsoa kyseistä ohjelmaa, kun Roope Salminen on päästetty mukaan.

– Seksuaalirikollisia ei kyllä pitäisi ottaa mukaan mihinkään, ei ihan kaikelle tartte antaa mahdollisuuksia.

Tällaiset kommentit kertovat siitä, miten tärkeänä katsojat pitävät osallistujien taustojen huomioon ottamista ohjelmaa suunniteltaessa.

Naisartistien vähyys

Toinen kritiikin kohde on ollut naisartistien vähäinen määrä tämän vuoden kaudella. Ohjelmassa on mukana kolme naista ja viisi miestä, mikä on aiheuttanut harmia ja kritiikkiä katsojien keskuudessa.

Katsojat ovat tuoneet esiin huolensa tasavertaisuuden puutteesta:

– Naisartistit katoaa vuosi vuodelta tästä formaatista. Tasavertaisuus kehiin.

Ehdotuksia tasavertaisuudelle

Katsojat ovat esittäneet toiveita siitä, että ohjelmaan otettaisiin mukaan tasapuolisesti sekä miehiä että naisia. Moni uskoo, että tämä parantaisi ohjelman monipuolisuutta ja edistäisi sukupuolten välistä tasa-arvoa viihdeteollisuudessa.

Yleisön ehdotukset ja kritiikki ovat tärkeitä palautteita, joita ohjelman tekijöiden tulisi ottaa huomioon tulevia kausia suunniteltaessa.

Roope keikkaillee

Miten lopulta Roopen käy, jää nähtäväksi.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa