Shirly Karvinen joutui rikoksen uhriksi, nyt ahdistaa

Muun muuassa juontaja ja missinä tunnettu Shirly Karvinen on saanut poliisilta yllättävän kirjeen, hän joutui rikoksen uhriksi. Hän kertoo tulleensa tietosuojarikoksen uhriksi.

Shirly Karvinen julkaisi torstaina 7. joulukuuta Instagram-tilinsä tarinoihin kuvan, jossa näkyi poliisilta saatu kirje, kyseessä oli tiedote tietosuojarikoksen kohteeksi joutuneelle.

– Rento tulla kotiin ja avata kirje poliisilta, jossa kerrotaan, että on joutunut tietosuojarikoksen uhriksi. Eikä lisätietoa saa mistään. Tuntuu ihan maanantailta, hän kirjoitti kuvansa yhteyteen.

– Rikosilmoitus to do -listalle, hän vielä lisäsi.

Tietosuojarikokseen voi syyllistyä yleisessä tietosuoja-asetuksessa tarkoitettu rekisterinpitäjä tai henkilötietojen käsittelijä, joka hankkii, luovuttaa tai siirtää henkilötietoja tietosuojalainsäädännön vastaisesti, kerrotaan lakipalvelu Minilexin sivuilla. Tällainen rekisterinpitäjä voi olla esimerkiksi sairaala, joka käsittelee potilastietoja.

– Se on sellainen laajempi kokonaisuus, jossa joku henkilö on väärinkäyttänyt hänen asemassaan saamaansa pääsyä ihmisten henkilötietoihin, väestörekisteriin ja kaikkiin aika henkilökohtaisiin tietoihin, Shirly kertoo.

Hänen mukaansa hänen ja muiden kyseisen rikoksen uhrin tietoja on käyty katsomassa useiden, 3,5 vuoden ajan. Shirly on sitä mieltä, että pääasia on, että hän on terve ja yhtenä kappaleena.

– Hän on jäänyt siitä kiinni, ja nyt pikkuhiljaa kaikille asianomaisille on laitettu näitä kirjeitä poliisilta. En tiedä tarkalleen, mihin käyttötarkoitukseen hän on minunkin tietojani siellä urkkinut, mikä semisti vähän ahdistaa, koska olen vähän vainoharhainen, mitä tulee henkilötietoasioihin, Shirly kertoo.

– Kyllä tämä tästä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa