Spede-elokuva – tällainen on elokuva tähdestä

Pertti ”Spede” Pasanen oli suomalainen koomikko, elokuvan ja viihteen monitoimimiehenä tunnettu Spede saa vihdoin oman elämänkertaelokuvan, joka saapuu valkokankaille näillä näkymin 29. syyskuuta.

Spede Elokuva kertoo Speden elämästä ja urasta, se käy läpi viihteentekijän elokuvatuotantovaihetta. Saamme myös nähdä elokuvassa tapahtumia Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon liittyen. Millainen oli Spede puolisona, ystävänä, työkaverina ja taiteilijana? Elokuva pohjautuu teoksiin Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021).

Kuvassa taitelijat Simo Salminen ja Pertti Pasanen.

Elokuvan ohjaaja Aleksi Delikouras halusi elokuvan tuntuvan aikamatkalta menneisyyteen, elokuva on yksi vuoden odotetuimpia kotimaisia elokuvia. Trailerissa nähtyjen havaintojen jälkeen, ymmärtää, että on onnistuttu kunniottamaan ajan henkeä retrohenkisellä ulkoasulla ja erityisellä kuvaustavalla, jota ei ihan joka elokuvassa näe. Ohjaaja on kertonut, hänelle olevan tärkeää, että katsoja pääsee nopeasti kiinni 60-luvun aikaan.

Elokuvassa pääosaa eli Spede Pasasen roolia näyttelee Riku Nieminen, Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku Sipola ja Simo Salmisen roolissa nähdään Mikko Töyssy. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen sekä Ere Kokkosta Joonas Nordman.

Riku Nieminen on kertonut pääroolin näyttelemisen olleen äärimmäisen rankka kokemus ja kertoo suorat sanat Spede Pasasen ”pimeästä puolesta”. Hän on katsonut rooliaan varten tunteja vanhoja Spede-taltiointeja ja lukenut tämän elämänkertoja, sekä kuullut tarinoita millainen Spede oli. Kuulemien tarinoiden mukaan monta rautaa tulessa sekä hyvässä että pahassa.

Katso traileri tästä:

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa