Steven Tyler rikkoi äänihuulensa – nyt hän ilmoitti synkkiä uutisia

Aerosmith-yhtyeen Steven Tyler, 75, kertoo synkkiä uutisia bändin kiertueen keikkojen suhteen Steven Tyler joutuu keskeyttämään kiertueen, koska rikkoi äänihuulensa. Tämän takia Aerosmith-bändin Farewell-kiertueen keikat siirtyvät, äänihuulet vuotavat verta.

75-vuotias Steven Tyler joutuu keskeyttämään Aerosmith-bändin Farewell-kiertueen, nyt hän on loukannut äänihuulensa ja ne vuotavat verta. Yhtye kertoo asiasta X:ssä eli entisessä Twitter – Tylerille on kirjoitettu 30 päivää laulukieltoa.

Keikat siirtyvät ikävän tapauksen takia – lue lisää tästä

– Sydämeni on särkynyt, etten lääkärin määräyksestä saa laulaa seuraavaan 30 päivään. Sain äänihuulivaurion lauantaina keikalla, mikä johti lopulta verenvuotoon, Steven kirjoittaa julkaisuun.

Hän joutuu yhtyeensä kanssa siirtämään 30 päivän ajan seuraavia keikkapäiviä – keikat ovat Amerikassa ja Kanadassa. Liput onneksi käyvät sellaisinaan uusillekin keikkapäiville. Hänellä on ollut terveyteen liittyviä huolia aiemminkin liittyen muun muuassa päihteisiin. Toukokuussa vuonna 2022 hän retkahti päihteisiin yli kymmenen vuoden raittiuden jälkeen ja kertoi retkahtaneensa jalkansa leikkauksesta seuranneen sairausloman myötä, kun hän yritti lievittää kipuaan.

– En usko, että silloin oli yhtään bändiä, joka olisi edes tiennyt sanan ”raitis” merkityksen, Steven sanoi vuonna 2019 medialle.

Uudessa dokumentissa Siltsu kertoo avoimesti kaiken – lue tästä

Lopulta hän meni vapaaehtoisesti vieroitukseen, vaikka mediassa olleiden väitteiden mukaan hän vietti vieroituksessa noin kuukauden. Muusikko totesi, että päihteiden käyttö oli muusikkojen ja bändien keskuudessa erittäin yleistä etenkin 1980-luvulla. Hän palasi kotiin ja olikin taas valmis keikkailemaan.

Kovia syytöksiä laulajaa kohtaan

Muusikkoa vastaan nostettiin syyte alaikäiseen kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä, lisäksi hän olisi syytteiden mukaan pakottanut alaikäisen tekemään aborttia. Syytteeseen johtaneet tapahtumat sijoittuvat jo 1970-luvulle, asianomistajana oleva Julia Holcomb on kertonut olleensa intiimissä suhteessa laulajan kanssa vuosina 1973–1975. Sen alkaessa Julia oli juuri täyttänyt 16 vuotta ja Steven oli vasta 25-vuotias.

Julian on kertonut, että tapasi miehen Portlandissa järjestetyn keikan jälkeen, jolloin tämä vei tytön hotelliinsa. Julia väittää laulajan toimineen hotellihuoneessa häntä kohtaan lainvastaisesti, kun he päätyivät harrastamaan seksiä, vaikka Julia oli alaikäinen. Tapahtuneen jälkeen Steven oli lähettänyt Julian pian takaisin kotiinsa taksilla. He tapasivat kuulemma hyvin pian uudestaan Seattlessa, missä he olivat jälleen päätyneet harrastamaan seksiä. Syytteessä kerrotaan, että laulaja suostutteli Julian vanhemmat tekemään vuonna 1974 miehestä, Julian laillisen huoltajan, minkä seuraus oli yhteenmuutto. Huoltajuudesta huolimatta Julia väittää miehen edelleen jatkaneen pahoinpitelyä ja seksuaalista hyväksikäyttöä sekä tarjonneen hänelle myös huumeita ja alkoholia.

Julia väittää tulleensa raskaaksi vuonna 1975, mutta Steven oli pakottanut hänet aborttiin. Hän uhkasi lopettaa huoltajuus-suhteen, jos Julia ei suostu keskeyttämään juuri tietoon tullutta raskautta. Abortin tekemisen jälkeen Julia väittää jättäneensä miehen ja muuttaneensa nopeasti takaisin Portlandiin.

Laulajaa ei suoraan nimetä tapauksessa tai syytteissä, mutta Julia on jo aiemmin puhunut tapauksesta sekä suhteestaan muusikkoon. Lisäksi Steven kertoi vuonna 2012 ilmestyneessä muistelmateoksessaan suhteestaan teini-ikäiseen tyttöön, jossa muistelmien yksityiskohdat olivat todella yhteneväisiä Julian tarinoiden kanssa. Muistelmissaan Steven muun muuassa kertoi, että hän melkein otti ”teini-ikäisen morsiamen” sekä, että tytön vanhemmat rakastuivat laulajaan palavasti, joka sai heidät allekirjoittamaan sopimuksen tyttärensä huoltajuudesta. Huoltajuuden ansiosta Steven ei joutuisi pidätetyksi, jos hän veisi tytön muualle osavaltiosta. Hän kertoi kirjassa ottaneensa tytön mukaan myöskin Aerosmithin kiertueelle.

Julia on aiemmin julkisuudessa kertonut, että mies käytti valtaansa ja rahojaan teini-ikäistä tyttöä kohtaan todella voimakkaasti, eikä tyttö uskaltanut lähteä suhteesta. Julian mukaan laulaja suostutteli ja pakotti hänet uskomaan useaan kertaan, että kyseessä olisi romanttinen rakkaussuhde, vaikka se olikin täysin jotain muuta.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa