Suomalaisen jääkiekko-tähden Patrik Laineen NHL-valmentajasta skandaaliväite

NHL-valmentaja Mike Babcock, 60, on uudessa pestissä ja kohun keskellä, ennen ensimmäistäkään ottelua – Spittin’ Chiclets-podcastissa esitettiin skandaalinkäryinen väite NHL-seura Blue Jacketsin valmentajasta Mike Babcockista, hän sai töitä kesällä Jarmo Kekäläiseltä.

Entinen NHL-kiekkoilija Paul Bissonnette kertoi kyseisessä podcastissa saaneensa viestin NHL-kiekkoilijalta. Viestissä väitettiin, että Mike oli Columbukseen päästyään pyytänyt joukkueen kapteenin Boone Jennerin luokseen sekä vaatinut nähdä tämän puhelimen valokuvia.

Skandaali-väitteen mukaan Mike olisi perustellut vaatimustaan nähdä pelaajien puhelimen valokuvia sillä, että hän halusi tietää, minkälainen ihminen Boone Jenner on. Mike on uusien väitteiden mukaan myös pyytänyt nähdä muiden pelaajien puhelimissa olevia valokuvia.

– Mitä tuossa joukkueessa tapahtuu? Haluan Babcockin tähän podcastiin ja hiillostaa häntä hänen tempuistaan, joita hän tekee päävalmentajana, Bissonnette sanoi hyvinkin suorapuheisuudestaan ja ronskiudestaan tunnetussa podcastissa.

Suositussa podcastissa kerrottu skandaalin mahdollisesti aiheuttava väite on ottanut Columbuksessa kierroksia. New York Timesin omistaman The Athletic-urheilu-uutissivuston toimittaja Aaron Portzline kertoi, että Columbus Blue Jackets on tietoinen kohuväitteistä ja että seura perehtyy asiaan enemmän. Heiltä ei ole toistaiseksi saatu mitään vastauksia asiaan liittyen.

Kiusaaja-Babs ei muutu – lue lisää

Mike Babcock on kokenut, mutta kohuttu valmentaja, joka ei valmentanut missään joukkueessa viime kaudella. Hän valmensi viimeksi NHL:ssä kaudella 2019–2020, mutta sai loppuvuodesta 2019 potkut Toronto Maple Leafsista. Häntä on syytetty kyseenalaisista valmennus-metodeista, esim. ruotsalainen, mutta entinen NHL-pelaaja Johan Franzen on kutsunut kanadalaisvalmentajaa kiusaajaksi ja hirveimmäksi ihmiseksi, jonka hän on ikinä tavannut.

Miken hommasi Columbukseen seuran suomalainen general manager Jarmo Kekäläinen. Yksi Blue Jacketsin suurimmista tähdistä on suomalainen maalitykki Patrik Laine.

– Minulla on iso verkosto. Kaikki henkilöt, jotka ovat työskennelleet Miken kanssa vuosia sanovat, että hän on hyvä valmentaja ja ennen kaikkea hyvä ihminen, Jarmo Kekäläinen kertoi.

Kanadalaisen Miken listalta löytyy muun muuassa Stanley Cup, olympiakulta ja maailmanmestaruus, mutta joidenkin pelaajien mielestä menestys peitti pitkään miehen oikean luonteen, sillä tämän epäasiallinen käytös ei kestä lähempää tarkastelua.

Jääkiekkoilija Mikko Koivu jätti ex-vaimonsa ilman mitään – lue lisää tästä

– Kiusaaja-Babs saa uuden mahdollisuuden. Olenko pettynyt? Kyllä, olen pettynyt. Olenko yllättynyt? Ei, en ole. Hänen koko eläköitymisensä oli pelkkää hevonpaskaa alusta alkaen, Mike Commodore avautuu

– Olen varma, että hän käveli Columbuksen toimistoon ja jauhoi johdolle kaiken sen mitä he halusivat kuulla. Olen muuttunut ja blaa blaa blaa. Kiusaaja-Babs ei muutu. En osaa sanoa muuta kuin että kaikella kunnioituksella kavereitani Columbuksen organisaatiossa kohtaan, toivon tämän Babcock-kokeilun olevan täysi katastrofi jokaikisellä tasolla, Commodore lataa.

Miken valmentajuutta ovat kommentoineet myös Johan Franzen ja Chris Chelios.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Suomalaisen jääkiekko-tähden Patrik Laineen NHL-valmentajasta skandaaliväite”

Vastaa