Suosittu Farmi – tässä uudet kilpailijat ja käänteet

16 julkisuudesta tunnettua kilpailijaa astelee maanläheiseen kilpailu-ohjelmaan, kun todella suosittu Farmi palaa uusin jaksoin viidennellä kaudella uuden kauden kuvaukset ovat alkaneet keskiviikkona 9- elokuuta, joten ohjelma saa jatkoa ensi keväänä. Mukana kilpailussa ovat taas kerran monet julkisuudesta tunnetut henkilöt.

Kilpailijat ovat taas kerran irtautuneet modernin maailman mukavuuksista ja lähtivät maatilalle elämään entisajan oloissa sekä kisaten erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa. Suoriutuminen vaatii suo, kuokka ja Jussi-asennetta.

Ohjelman juontaa Susanna Laine, joka onkin suomalaisille myös tunnettu kasvo monista eri juontajan rooleistaan. Viime kaudelta tutut maisemat näkyvät jälleen, sillä kuvaukset sijoittuvat tutulle Pieksämäen seudulle sijaitsevalle maatilalle, seuraavan kolmen viikon ajan. Kisan voittajalle on luvassa huima rahapalkkio – 30 000 euroa. Kilpailijoita tuomaroi myös katsojille tutuksi tullut pehtoori Terho Häkkinen.

Ketä osallistuu viidennelle kaudelle?

Iskelmälegendaksi tituleerattu 80-vuotias Danny

Ilkka Lipsanen eli Danny on muun muassa musiikkineuvos ja samalla ohjelman historian vanhin kilpailija. Hän odottaa, että pääsee verestämään lapsuusmuistojaan farmi-maisemiin, sillä on jo pienenä poikana seurannut maatilakartanon elämää isoäitinsä ansiosta. Koko kansan tuntema ja kaikki iskelmälavat kiertänyt taiteilijalegenda on kerännyt 80 vuotta tietoa ja taitoa mukaansa, siitä on varmasti hyötyä tässäkin kilpailussa. Hän on saavuttanut mielestään elämässään jo kaiken haluamansa ja lähtee nyt farmille nauttimaan vain elämästä.

Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen

Viihdetaiteilijalle maatilan elämä on vieraampaa, mutta laulajatar odottaa silti innolla uuden oppimista ja kilpailua. Yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana hän on tottunut kehittämään osaamistaan, eikä uuden oppiminen ole hänelle ongelmallista. Hän toivoo oppivansa tekemään esim. polttopuut alusta loppuun itsenäisesti. Johanna on huolehtivainen ja olisi parhaillaan keittiössä, mutta arvailee hiukan siellä olevan mahdollista tunkua.

Entinen ammattiurheilija, lajinaan hiihto: Sami Jauhojärvi

Ex-hiihtäjä Sami haaveilee yksinkertaisesta elämästä näin ruuhkavuosien keskellä. Ammattiurheilijan uransa jo lopettanut herra on tottunut ruumiilliseen työhön, myös fyysistä kapasiteettia riittää sekä kestävyyttä, jopa muille jaettavaksi. Samilla on Farmille lähtiessään vain yksi määränpää ja mikäpä muukaan se entisen kilpa-urheilijan mielessä olisikaan kuin voitto.

Tuplakääk-nimisen podcastin molemmat juontajat Kirsikka Simberg sekä Enni Koistinen

Työ- ja yksityiselämän ystävykset lähtevät siis yhdessä mukaan kilpailuun. Kirsikka kuluttaa paljon aikaa viihdeohjelmien äärellä ja hänestä on kiehtovaa päästä itse mukaan tähän formaattiin sekä päästä kokemaan kaikki. Suurin haaste hänelle tulee olemaan mahdollinen kahvi-kielto. Enni taas lähtee Farmille pitämään ensisijaisesti hauskaa, intohimoinen kokkaaja aikoo pitää huolen siitä, että muutkin kilpailijat keskittyisivät enemmän hauskanpitoon, ei juonitteluun. Hän on eläinrakas ja odottaa eläinten hoitamista – kanojen kohtaaminen pelottaa. Vaikka he ovatkin yhdessä työskenteleviä niin kilpailussa he ovat täysin yksilöinä.

Räväkkä rocktähti Archie Cruz

Santa Cruz-yhtyeen keulahahmona tunnettu Archie on löytänyt rauhan elämäänsä tasapainottamaan villejä rock-vuosia – aikuistunut mies aikoo ottaa Farmilla johtajan paikan ja haaveilee maaseudun rauhasta löytyvästä vaimosta. Kaikkea hän ei haluaisi tehdä, mutta vasara pysyy kädessä. Hän uskoo omaan tekemiseensä.

Peltilehmistään tunnettu kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä

Vasikkaveistoksista ja peltilehmistä tunnettu kuvanveistäjä omaa huiman edun kilpailuun lähtiessään, hänellä on pientila karjoineen Kanta-Hämeessä. Maatilan työt ovat siis tuttuja juttuja, sillä hän on tehnyt niitä nuoresta tytöstä lähtien. Erakoksi itseään kuvaileva Miina jännittää eniten sosiaalisia tilanteita, viihtyy parhaiten yksin eläimiensä kanssa maalla tai Helsingin vilkkaaseen ympäristöön hukkuen.

Sohvaperunat-ohjelman tuttu kasvo Michael Ntima

Katsojia viihdyttänyt sohvaperuna ei ole ikinä käyttänyt puuhellaa tai lypsänyt lehmää, aikoo silti voittaa tämän kauden kilpailun. Kuntoaan hän pitää yllä juoksemalla päivittäin ja tietoa taas auttaa intohimoisuus palstaviljelyyn, perunat siis ovat miehelle tuttuja. On muuntautumiskykyinen ja ottaa mukaansa isävitsejä sekä tsemppariasennetta ja kilapiluhenkeä.

Somevaikuttaja Mona Bling

Värikäs tyyli ja terävä kynä. Tunnettu Mona ei pelkää asettua mukavuusalueensa ulkopuolelle ja uskoo omaksuvansa maatilan nopeasti ja on treenannut fyysistä kuntoaan ahkerasti. Suorasanainen Mona haluaa todistaa, että Farmin voi voittaa myös ollessaan uskollinen omalle tyylilleen.

Laulaja sekä näyttelijä Veeti Kallio

Moniosaaja elää hektistä arkea ja pyörittää majoituspalvelua sekä kesäkahvilaa yhdessä puolisonsa kanssa. Positiivisen elämänasenteen omaava mies on monille tuttu esiintymislavoilta laulajana sekä näyttelijänä ja myös juontajana. Hän on sosiaalisesti sopeutuvainen ja on tottunut tulemaan nopeasti uusiin ryhmiin ja tilanteisiin. Hän toimii myös hierojana, mutta maatilan arjesta kokemusta ei ole – hän aikoo silti ottaa tarjotut haasteet vastaan.

Kultaisesta mekostaan julkisuuteen noussut Iida Vainio eli Kulta-Iida

Sosiaalisesta mediasta tutuksi tullut kultaisessa mekossa kulkeva neito, jonka yksi suurimmista intohimoista on jääkiekko. Urheilu on muutenkin tärkeä osa tytön elämää, hän aikoo lunastaa kilpailun voiton eli kirkkaimman tittelin.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen

Politiikasta tuttu Merja lähtee Farmille parantelemaan hallitusvuosien jälkeistä olotilaa, vastuullisten vuosien jälkeen toivoo hän löytävänsä lapsuudesta tutun heittäytymiskyvyn itseensä uudelleen. Tavoitteena hänellä on nauttia maatilan arjesta, ilman huolta ja stressiä seuraavasta päivästä. Kilpailuhenkisyyttä löytyy myös, osaa haistaa epäaidot ihmiset jo kaukaa.

Mediapersoona Wallu Valpio

Media-alan monitaituri Wallu on tehnyt parin vuoden sisään elämässään muutoksen, sillä vaihtoi suuren kaupungin sykkeen ja kiireen, lintujen laulun kuunteluun ja eläinten bongaamiseen. Asustelee puolet vuodesta kesämökillä ja toisen puolen ulkomailla, Turkissa auringon alla. Lapsuudessa paljon maaseudulla aikaa viettäneenä, aikoo antaa muiden säätää ja sählätä, kun itse juonittelee voittoa. Selviytyjissä kilpaillut herra osaa kyllä taktikoida ja juonitella.

Tuttu kokki televisiosta Linnea Vihonen

Tv-kokkina tunnettu Linnea on paljasjalkainen helsinkiläinen, mutta on haaveillut jo pitkään maalaiselämästä – kuvailee itseään wannabe-maalaiseksi. Kilpailuun lähteminen on naiselle itsetutkiskelumatka ja hermojen koettelua.

Reality-ohjelmista tutuksi tullut Daniel Lehtonen

Bile-Dani on tunnetumpi käsite, sillä naama ja ääni on tullut monille tutuksi useista reality-ohjelmista. Kansainvälisesti musiikillista uraansa kasvattava dj on valmis voittamaan Farmin suomenhevosen tavoin eli voimalla ja periksiantamattomalla asenteella. Aikoo hoitaa maatilan työt omalla tyylillään sekä muistaa myös levätä.

Muusikko Sofia Zida

Suomalaismeksikolainen taiteilija ja muusikko, joka on asunut koko elämänsä kaupungissa – lähtee Farmille toiveenaan tehdä uusia oivalluksia itsestään maaseudun rauhassa. Hän on herkkä ja temperamenttinen taiteilija, joka näyttää tunteensa hyvässä ja pahassa, leppyy kuitenkin myös nopeasti. Ei pelkää haasteita ja tarttuu kaikenlaiseen työhön heti, sillä tekemällä oppii.

Keväällä taas kanat kaakattavat ja lampaat määkivät, kun joukko julkisuudesta tuttuja kasvoja kilpailevat maatilan arjessa saapuessaan Farmille – alkaa huikea taistelu 30 000 eurosta. Farmi Suomi Nelosella keväällä 2024!

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Suosittu Farmi – tässä uudet kilpailijat ja käänteet”

Vastaa