Tässä he ovat: uudet Maajussille morsian-maajussit

Uusi Maajussille morsian-kausi alkaa MTV3-kanavalla 28. elokuuta eli ensi viikon maanantaina. Yksi uusista maajusseista oli ylivoimainen kirjeiden saaja – maanantaina alkava tuotantokausi on jo 16. kausi, tänä vuonna nähdään lisäksi myös täysin uusi ohjelma, Maajussille morsian: Kaikki tarinat. Juontajana toimii tuttuun tapaan Vappu Pimiä.

Uudella kaudella, joka on jo ohjelman 16. kausi, seurataan kolmea maaseudulla asuvaa miestä ja yhtä naista etsimässä rakkautta elämäänsä. Mukaan valikoituvat tällä kertaa maajussit nimeltään Sami, Ville, Kalle ja Tarja. Uutta kautta voi seurata MTV Katsomossa tai MTV3-kanavalla maanantaista 28. elokuuta klo 20 alkaen.

Sami, 31, asuu Nurmijärvellä, jossa pyörittää tilaa – eri kaalilajikkeita ja ohraa.

Jo armeijan jälkeen Sami oli ottanut tilan vastuulleen vanhemmiltaan, jotka ovat edelleen toiminnassa myös mukana. Komistuksen sisko työskentelee myös tilalla. Tilan kasvukausi on pitkä, joten harrastukset jää vähiin, mutta muulla ajalla Samilla on mielestään aikaa harrastuksille sekä nyt myös parisuhteelle.

Samin harrastuksiin kuuluu hiihto, enduroa ja vanhojen autojen kunnostus. Sami etsii kumppania, jonka kanssa voisi perustaa perheen – toivoo kumppanin rauhoittavan menevää maajussia ja kumppania mukaan arjen eläviin rientoihin.

Ville, 32, vanha lammastila idyllisessä saaristossa Imojoella – eniten kirjeitä

Imojoella asuva 32-vuotias Ville isännöi vanhaa lammastilaa merenkurkun idyllisessä saaristossa – tila on ollut hänen vastuullaan jo seitsemän vuotta, vanhemmat aloittivat aikoinaan lampaiden kasvattamisen. Tilan töiden ohella hän opiskelee korkeampaa tutkintoa ympäristötekniikasta.

Ville etsii kumppania, jonka kanssa voisi puolittaa surut ja tuplata ilot, tulevaisuuden haaveena on perustaa oma perhe. Toivoo myös kumppania, joka ymmärtää tilan luonteen ja on valmis tukemaan myös sen arjessa – tällä kaudella eniten kirjeitä saanut.

Kalle, 48, omistaa ison sukutilan Pöytyältä

Pöytiältä iso sukutila, jolla viljellään kauraa, rypsiä ja hernettä. Kalle on vuokrannut suurimman osan peltoalasta muille, mutta auttelee vielä tilan hommissa – päivät kuluvat nykyään pääasiassa katsastusmiehen töissä ja tekemällä maahantuonti-huoltoja puimureille.

Kalle on intohimoinen tanssija, aloitti harrastuksen jo 15-vuotiaana – äiti pisti pojan tanssikurssille. Kalle on mukana mm. tanssiseuran toiminnassa ja käy sen kautta vähintään kaksi kertaa viikossa tansseissa – paljastaa, että kirjeiden joukosta löytyi paljon tanssitaitoisia naisia.

Kalle on eronnut ja edellisestä avioliitosta hänellä on kaksi tytärtä – tilan alasajo tapahtui syystä, jotta olisi enemmän aikaa lapsille ja mahdolliselle parisuhteelle. Kalle etsii itselleen tasapainoista parisuhdetta, jossa arki jaetaan. Tanssia kumppanin ei tarvitse osata, mielenkiintoa siihen olisi kuitenkin Kallen mielestä hyvä olla.

Tarja, 54, mansikkatilan emäntä lähellä Kuopiota

Tarja emännöi mansikkatilaa Vartialassa, lähellä Kuopiota – alun perin vanhempien kesäpaikkana toiminut tila siirtyi Tarjalle, kun hän muutti takaisin Suomeen neljä vuotta sitten. Hän asui parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa, jonne muutti rakkauden perässä. Suomeen takaisin muutto tapahtui, koska hänellä on myös kolme aikuista lasta, joiden perässä muutti takaisin. Eläimet ovat todella lähellä Tarjan sydäntä – tilalta löytyy hevosia ja koiria.

Tarja etsii huomioonottavaa ja huolehtivaa kumppania, joka saa hänet nauramaan – toiveena suhde, jossa on hellyyttä ja tukea. Intohimoisesti työhönsä suhtautuva Tarja ei haikaile eläkkeelle ja toivoo tulevalta kumppanilta löytyvän myöskin omia intohimon kohteita.

Uutuus: kaikki tarinat on täysin uusi formaatti

Seuraa myös Farmi-ohjelman uusinta kautta!

Maajussille morsian: Kaikki tarinat-ohjelmassa seurataan puolestaan Veli-Mattia, Jania, Pinjaa sekä Ainoa – se antaa neljälle muulle maajussille mahdollisuuden löytää rakkauden. Ohjelman ensimmäistä kautta voi seurata MTV Katsomossa maanantaista 11. syyskuuta alkaen.

Veli-Matti, 37 – pyörittää veljensä kanssa tilaa

Veli-Matti pyörittää Ylivieskassa veljensä kanssa lypsykarjatilaa – tilalla on satakunta lypsävää lehmää ja nuorkarjaa, lisäksi tilan toimintaan kuuluu viljapeltoa ja metsää. Jo miehen isovanhempien perustuma tila siirtyi veljeksille kymmenen vuotta sitten, lapsesta asti toimintaan kasvaneet veljekset ovat kehittäneet tilaa eteenpäin, eikä yhteistyössäkään ole moittimista.

Veli-Matti pitää hyvää huolta kunnostaan ja liikunta on lähellä sydäntä – hiihtäminen, sulkapallo ja kuntosali ovat mieluisat liikuntamuodot. Liikunta antaa tasapainoa työlle ja auttaa jaksamaan. Hänellä on myös edellisestä avioliitosta kaksi lasta. Toiveena olisi löytää maanläheinen, iloinen ja positiivinen kumppani, joka ymmärtää tilan arjen.

Jani, 26, myös kokemusta kaupunkilaisuudesta

Jani on pienen hevostilan pitäjä Urjalasta – osti aikoinaan sedältään vanhan tilan, johon remontoitiin paikat omille hevosille. Hän haaveilee tilan ja hevostoiminnan laajenemisesta, este- ja kenttäratsastukseen erikoistuva toiminta halutaan kehittää kasvattamalla hevosia ja kilpailemalla.

Jani on asunut myös kaupungissa, mutta ihastui maaseudun rauhaan ja elää nyt omannäköistä elämää. Hevoset vievät suurimman osan vapaa-ajasta, mutta sen lisäksi hän myös kuntoilee ja lenkkeilee ajan salliessa. Jani tekee tilanhoidon ohella työkseen myös lähihoitajan töitä ryhmäkodissa.

Jani etsii rinnalleen avointa ja rehellistä miestä – huumorintaju on hänelle todella tärkeää, joten sen puute onkin kynnyskysymys. Kumppanin tulisi myös nauttia maalaiselämästä, maalaistaustaa Jani ei kuitenkaan tulevalta kumppanilta vaadi.

Pinja, 35, – sukutila haltuun pari vuotta sitten

Pinja asuu Kärkölässä, jossa pyörittää vanhemmiltaan haltuunsa ottamaa sukutilaa – aloitti emäntänä vuonna 2021. Omalla suvulla 1800-luvun lopulta olleella tilalla on viljelty jo 1500-luvulta lähtien. Pinja on tilan ensimmäinen emäntä, päätoimena viljellään viljaa, mutta lähellä Pinjan sydäntä on myös lampaiden pito.

Pinja opiskeli alkujaan eläinlääkäriksi ja toimi siinä ammatissa jonkin aikaa – eläimet ja niiden hyvinvointi on Pinjalle tärkeää. Hän harrastaa paljon koirien kanssa ja kouluttaa niitä myös lammaspaimenkoiriksi.

Pinja toivoo löytävänsä tasapainoisen parisuhteen, jossa molempien olisi hyvä olla. Hän haluaa arkea jakamaan kumppanin, joka olisi kiinnostunut tilan toiminnasta, vaikkei työmiestä etsikään.

Aino, 40, Tarvasjoella asuva emäntä

Varsinais-Suomessa, tarkemmin ottaen Tarvasjoella asuva Aino emännöi 1500-luvulla perustettua tilaa – on ollut samassa suvussa 1890-luvulta. Tilalla viljellään luomuviljaa. Hänestä tuli emäntä 10 vuotta sitten ja juuret ovatkin tukevasti maaseudulla. Päätyötä hän tekee erityisluokanopettajana – maatila on sivutoimeentulo ja elämäntapa.

Aino harrastaa musiikkia, liikuntaa ja yhdistystoimintaa – myös tilan ja maatalouden perinteet ja historia kiinnostavat. Hän kokkaa mielellään leivinuunissa ja kasvattaa perinneperennoja sekä muita hyötykasveja. Ainolla on myös kolme kouluikäistä lasta.

Hän etsii itselleen miestä, joka olisi huumorintajuinen ja arvostaisi menneisyyttä, eläisi nykyisyyttä sekä suhtautuisi optimistisesti tulevaan. Aino haaveilee elämästä tilalla myös tulevaisuudessa ja haluaa tulevan kumppaninsa kanssa kehittää tilaa yhdessä.

Maajussille morsian MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 28. elokuuta. Maajussille morsian: Kaikki tarinat MTV Katsomossa 11. syyskuuta alkaen.

Edullisesti matkalle - lentäen

0 kommenttia artikkeliin ”Tässä he ovat: uudet Maajussille morsian-maajussit”

Vastaa