Tuttu henkilö monelle palaa televisioon: Raija Pelli

Rivi kumisaappaita ja Farmi-puukkoja odottaa käyttäjiään tuvan kuistilla, mutta tällä kertaa Farmilla kaikki on toisin.

Farmi Suomi: Revanssi on suosikkirealityn uusi, yllättävä kausi, jossa jokainen maatilalle saapuva kilpailija on kisannut Farmilla jo aikaisemmilla kausilla. 

Farmi Suomi: Revanssi kokoaa yhteen aiempien Farmi-kausien värikkäitä sopankeittäjiä ja tunteita herättäneitä heinäpaaliin nojailijoita. Tällä kaudella kukin kilpailija on todistanut jo kykynsä Farmin askareissa, joten heiltä odotetaan entistä enemmän ja kilpailun ruuvia kiristetään entisestään. Lisäksi heidän kinttupolulleen heitetään jatkuvasti yllätyksiä ja odottamattomia käänteitä.

Farmi Suomi: Revanssi -kaudella ovat mukana nämä aiemmilta Farmi-kausilta tutut kilpailijat: Somekaunotar Iida Vainio, mediapersoona Seksikäs Suklaa, kauneusvloggaaja Henny Harjusola, somevaikuttaja Kirsikka Simberg, toimittaja Katri Utula, hiihtäjälegenda Juha Mieto, somepersoona Jaakko Parkkali, malli Kelly Kalonji, mediapersoona Wallu Valpio, yrittäjä Susanna Penttilä, hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores sekä toimittaja Raija Pelli.

Uudella erikoiskaudella juontajan (kumi)saappaat vetää jalkaansa tuttuun tapaan Susanna Laine, ja myös vanha tuttu pehtoori Terho Häkkinen jatkaa farmilaisten suorittamien tehtävien tinkimättömänä tuomarina.

Raija Pelli, 66, juontaja, toimittaja

Isovanhempiensa maatilalla lapsuuden kesiä viettänyt Raija tuo mukanaan lämpöä, rauhallisuutta ja mielenkiintoisia tarinoita. Luontoa rakastava Raija ajattelee farmilta löytävänsä sellaisen sopivan ”mummon kokoisen” paikan. Ehkäpä hän tietää ja muistaa jotain sellaista, mistä nuori polvi ei ole ikinä vielä kuullutkaan. Kuinka arvokkaiksi Raijan maatilan muistot todellisuudessa muodostuvat ja minkälaista voimaa piilee tässä sisukkaassa rouvassa?  
 
Farmi-kausi 3: putosi jaksossa 8.

Raija Helena Pelli (s. 23. elokuuta 1957 Vaasa) on suomalainen toimittaja, joka tunnettaneen parhaiten vanhan Poliisi-TV:n juontajana.

Raija Pelli on ollut merkittävä hahmo suomalaisessa rikosjournalismissa, eikä hän ole päässyt irti lähes 25 vuotta pyörineestä Poliisi-TVä. Tämä suosikkisarja nähtiin televisiossa vuosina 1989–2013, ja sen vaikutus on yhä vahvasti läsnä suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Saimme ohjelmalla paljon hyvää aikaan. Ohjelma koettiin tärkeäksi ja se haluttiin katsoa aina. Lukuisia rikoksia pystyttiin selvittämään ohjelmaan tulleiden vihjeiden avulla. Se on jäänyt kansakunnan kollektiiviseen muistiin, Pelli kertoo.

True crime ilmiönä

Suomalaiset ovat aina olleet kiinnostuneita rikoksista, ja true crime on noussut kansainvälisesti valtavan suosituksi ilmiöksi sarjojen ja podcastien muodossa. True crime -genren suosio perustuu osittain siihen, että se tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää ja analysoida rikoksia sekä rikollisten mielenmaisemaa.

Pelli on huomannut, että hänen menneisyytensä Poliisi-TVä on tuonut hänelle uusia mahdollisuuksia osallistua true crime -keskusteluun nykyään.

– Tämä vanha mummu on kaivettu naftaliinista, huomaan löytäväni itseni jostakin podcastista kertomassa sen aikaisista rikoksista. Kysytään, vieläkö muistan. Ajattelen, että kai minulla on velvollisuus mennä kertomaan niistä, hän sanoo.

Poliisi-TV vaikutukset

Poliisi-TVvaikutus rikosten selvittämisessä oli merkittävä. Ohjelman kautta saatujen vihjeiden avulla lukuisia rikoksia pystyttiin ratkaisemaan, ja se tarjosi katsojille mahdollisuuden osallistua rikosten selvittämiseen aktiivisesti. Tämä yhteisöllisyyden tunne oli yksi ohjelman suosion kulmakivistä.

Ohjelma loi myös tietynlaista luottamusta poliisiin ja oikeusjärjestelmään, sillä se näytti, että rikoksia todella tutkittiin ja niihin suhtauduttiin vakavasti. Tämä on ollut tärkeää suomalaisen yhteiskunnan kannalta, sillä se on vahvistanut uskoa oikeudenmukaisuuteen ja turvallisuuteen.

Pelli true crime -ilmiössä

Raija Pelli on nykyään usein mukana erilaisissa true crime -projekteissa, kuten podcasteissa, joissa hän kertoo uransa aikaisista rikostapauksista ja niiden selvittämisestä. Hänen kokemuksensa ja tietämyksensä ovat arvokkaita lähteitä, jotka auttavat ymmärtämään rikosten tutkinnan monimutkaisuutta ja haasteita.

– On mielenkiintoista huomata, kuinka paljon kiinnostusta vanhat rikostapaukset edelleen herättävät. Minusta tuntuu, että minulla on velvollisuus jakaa tietoni ja kokemukseni, jotta voimme oppia menneisyydestä ja parantaa tulevaisuutta, Pelli pohtii.

Poliisi-TV perintö

Poliisi-TVperintö elää edelleen vahvana suomalaisten muistissa. Ohjelma oli edelläkävijä rikosten raportoinnissa ja ratkaisemisessa, ja sen vaikutukset näkyvät edelleen rikosjournalismin kentällä. Raija Pellin rooli ohjelmassa on ollut merkittävä, ja hänen työnsä on jättänyt pysyvän jäljen suomalaisen television historiaan.

Ohjelman perintö jatkuu myös nykyisten true crime -sarjojen ja podcastien muodossa, jotka ammentavat inspiraatiota Poliisi-TVä ja sen tavasta käsitellä rikoksia ja niiden selvittämistä.

Rikollisuuden kiehtovuus

Rikollisuuden kiehtovuus on yksi syy siihen, miksi true crime on niin suosittu. Ihmiset ovat aina olleet kiinnostuneita rikosten taustoista ja motiiveista sekä siitä, miten rikoksia voidaan ratkaista. Tämä kiinnostus ei näytä laantuvan, ja se tarjoaa toimittajille ja sisällöntuottajille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia tutkia ja raportoida rikoksista.

Pelli näkee, että rikollisuuden kiehtovuus liittyy osittain inhimilliseen tarpeeseen ymmärtää pimeitä puoliaan ja löytää keinoja suojautua niiltä. Tämä tekee true crime -genrestä ajankohtaisen ja merkityksellisen myös tulevaisuudessa.

Ennen tätä Farmia, Raija nähtiin mm. Petolliset-sarjan ensimmäisellä kaudella.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa