Vappu Pimiä kertoo vihapalautteesta, useat naiset huomanneet ikävän ilmiön

Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta sekä Maajussille morsian-sarjasta tuttu juontaja Vappu Pimiä, 45, on avautunut viime päivinä saamastaan vihapalautteesta sosiaalisessa mediassa. Hän kertoi maanantaina Instagram-tilinsä tarinoissa, kuinka palautteen määrä kasvaa aina räjähdysmäisesti, kun Tanssii tähtien kanssa-lähetykset alkavat.

Ikävää palautetta antavat Vapun mukaan lähes aina iäkkäämmät naiset. Nyt hän siis kertoo Instagram-tilinsä tarinoissa saaneensa eilisen avautumisensa jälkeen kymmeniä viestejä muilta naisilta, jotka tunnistavat täysin saman ilmiön. Viestejä on tullut myös ei-julkisuuden henkilöiltä, kuten hoitajilta.

– Se, mikä siellä mua huolestutti oli, että tosi moni on tehnyt tämän saman havainnon, ihan vaikkei ole julkisuuden henkilökään. Esimerkiksi sain tosi monelta asiakaspalvelutyössä olevalta ihmiseltä viestiä, Vappu kertoo.

Iäkkäämpien naisten antaman ikävän palautteen tunnistavat kaikki juontajaa viestillä lähestyneet naiset.

– Todella, siis kymmenittäin mä sain viestejä, hän hämmästelee.

Ilta-Sanomat uutisoivat maanantaina, kuinka monet julkisuuden henkilöt esim. juontaja Marja Hintikka sekä somevaikuttaja Sara Sieppi, kertoivat Instagramissa tunnistavansa saman kyseisen ikävän ilmiön. Vappu haluaakin nyt nostaa esille yhden häntä viestillä lähestyneen naisen, joka kertoi työskennelleensä asiakaspalvelutyössä jo kolmekymmentä vuotta ja huomanneensa, kuinka viime vuosina työssä on tapahtunut radikaali muutos ikävään suuntaan.

Iäkkäämmät naispuoliset asiakkaat kommentoivat naisen mukaan työntekijöiden ulkonäköä uskomattoman ilkeään sävyyn. Vappu kertoo, kuinka vastaavaa tapahtuu esimerkiksi hoitotyössä potilaan ja hoitajan välillä. Useampi kertoi myös havainneensa, että esim. uutistenlukijoiden ulkonäköä saatetaan arvostella todella rumalla tavalla sosiaalisessa mediassa. Samoin moni oli havainnut, että ikävää arvostelua voivat harrastaa jopa omat sukulaiset.

– Koetaan et mulla on se oikeus sanoa tämä. Musta se on tosi hämmentävää, Vappu toteaa.

Hän korostaa, että hän ei kuitenkaan halua liikaa yleistää. Hän kertoo saaneensa lukuisia viestejä myös iäkkäämmiltä naisilta, jotka kertovat häpeävänsä muiden ikäistensä naisten käytöstä.

– Tämä on tosi pieni marginaalinen ryhmä [arvostelijat], mutta kaikki nämä viestit, mitä mä sain – niin kaikissa se ryhmä oli sama, eli iäkkäämmät naiset. Ihan kaikissa, juontaja kertoo.

Vappu kertoo, että moni hänen seuraajistaan arveli, että iäkkäämpien naisten lähettämien vihaviestien taustalla voi vaikuttaa naisten oma paha olo sekä yksinäisyys. Viimeiseksi Vappu jakaa tarinassaan vielä vinkin, jonka hän sai salilla käyvältä vanhemmalta naiselta.

– Hän sanoi, että ”kuule se on sellainen homma, että eläkeläisen täytyy pitää itsensä kiireisenä – ei sitä elämä muuten miltään maistu.” Musta se oli niin spot-on sanottu, Vappu toteaa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa