Ylen iltojen uusi uutisankkuri on tässä: Milla Madetoja

Ylen aamujuontajana tiedetty Milla Madetoja kertoo, mitä odottaa eniten uudesta työstään – tässä on Ylen iltalähetysten uusi uutisankkuri.

tuntematon nainen

Ylen aamujuontaja Milla Madetoja palasi takaisin työnsä pariin elokuussa. Hän oli kaksi vuotta virkavapaalla, koska hän siirtyi siksi ajaksi Tampereen yliopiston audiovisuaalisen journalismin yliopisto-opettajaksi.

– Oli todella kiva palata takaisin toimittajan työhön. Sytyn todella paljon tästä työstä ja suorista lähetyksistä, hän kertoi.

Pian Milla huomasi, että Yle etsii uutta uutisankkuria illalla tuleviin tv-uutisiin. Hän päätti hakea paikkaa ja huomasi pian tulleensa valituksi. Uuden työnsä myötä hän toimii välillä uutisankkurina tv:ssä, ja toisinaan taas tuottajana ruudun takana, työ alkaa vuoden 2024 alussa. Hän ei osaa vielä sanoa, sopiiko iltatyö paremmin hänen elämäänsä kuin aamuvuorot. Se on ainakin varmaa, että hän on erittäin innoissaan tulevasta pestistään.

– Kyllä ennemmin valitsen sen, ettei minun tarvitse herätä 3.30 aamuyöllä. Mielelläni nukun pidempään, hän sanoo.

– Eniten minua kiinnostaa ja motivoi se pitkä illan uutislähetys, joka kokoaa kaiken olennaisen maailman tapahtumista päivän aikana. Aamuissa usein katsotaan vähän etukenossa, että mitä (päivän aikana) tulee. On siis siinä mielessä kiinnostavaa kääntää tämä järjestys päässäni toisin päin, hän jatkaa.

Millalla on jo valmiiksi todella monipuolinen kokemus toimittajan työstä. Hän on mm. työskennellyt toimitussihteerinä ja tehnyt pidempiä tv-ohjelmia, kuten suositut Ajankohtainen kakkonenErätulilla ja Puoli seitsemän. Hän työskenteli myös Ylen alueellisten tv-uutisten uutisankkurina 2015-2019, jonka jälkeen hän aloitti Yle aamussa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa