Yllätysilmoitus: Popedan rumpali etsii töitä, myös huumoria mukana työnhaussa

Popedan rumpali Kari ”Lacu” Lahtinen etsii töitä yllättäen Popedasta tuttu rumpali ”Lacu” etsii itselleen uutta bändiä, hakemuksessa on myös mukana huumoria. Tamperelaisen bändin kokoonpano siis muuttuu entisestään – viimeinen keikka sillä kokoonpanolla oli Ratinan stadionilla lauantaina 2. syyskuuta, keulakuva Pate Mustajärvi ilmoitti myös syksyllä jättävänsä bändin.

PMMP palaa lavalle – lue lisää tästä

Nyt vuodesta 2008 asti Popedassa soittanut rumpali Kari ”Lacu” Lahtinen, 53, ilmoittaa Facebook-tilillään hakevansa töitä. Hän kertoo julkaisussa mm., että etsii tositarkoituksella bändiä, joka ei ole perustettu vastikään.

– Tarjolla vähän vanhempi, laiskahko, keskivartalolihava rock-rumpali. Viinaanmenevä, mutta vain juopumistarkoituksella ja töiden jälkeen. Pääasiassa lyön aivan liian lujaa – tästä voidaan sitten keskustella kahvikupposen äärellä, jos siitä päästään yhteisymmärrykseen, Lahtinen aloittaa.

Tässäkö Popedan uusi solisti – lue lisää

Hän ei mainitse hakemuksessaan sanaakaan entisestä bändistään Popedasta, mutta vihjaa kuitenkin yhtyeestä sanomalla olleensa eräässä bändissä 15 vuotta.

– Isompiakin keikkoja saattanut päätökseen ihan kunnialla. Pienempiäkin muutaman. CV on ihan ok, mutta en ala tässä nyt namedroppailemaan (suom. mainitsemaan ketään nimeltä) muuta kuin, että olen Rangaistus-orkesterin kosketinsoittaja.

Lacun Facebook-päivitys

– Käsittääkseni mulukun vikaa ei ehkä ole, koska edellisessä orkesterissa soitin hieman yli 15 vuotta, sitä edellisessä kuusi, hän jatkaa.

Lopuksi hän mainitsee, että hänen erityistaitoihin kuuluu häpeämättömästi soittaminen päivästä riippuen. Lacun hakemus on saanut paljon kehuja julkaisun kommentteihin. Moni uskoo, että rumpali varmasti löytää pitkällä kokemuksellaan töitä. Tämä julkaisu ei ole häneltä ensimmäinen yhtyeen viimeisen keikan jälkeen, sillä viimeisen keikan jälkeisenä päivänä hän julkaisi koskettavan Instagram-julkaisun, jossa hän muisteli haikeana kuluneita vuosia.

– Lähes yhtä tyhjä olo kuin stadionilla. Reilu 15 vuotta ajajan paikalla, vähän yli 1000 keikkaa. Olis sitä aikaansa huonomminkin voinut kuluttaa. Alivaltiosihteerin sanoin…Täältä tähän, hän kirjoittaa.

Julkaisu Lacun Instagram-tililtä

Myös bändin keulakuva Pate lähtee omille teilleen

Viimeisen keikan jälkeen Pate Mustajärvi siirtyi soolouralle ja häneltä julkaistiin uusi kappale Hei Äijä perjantaina 8. syyskuuta. Lisäksi hän ilmoitti 4. syyskuuta, että aikoo julkaista ensi vuonna kirjan viimeisestä Popeda-kesästä päiväkirja- ja kalenterimerkintöjen pohjalta aina lopettamispäätöksestä Ratinan Stadionin konserttiin.

Keulakuvana tunnettu Pate on julkaissut kiitoksensa faneilleen sosiaalisessa mediassa, hän julkaisi kuvan, jossa lukee yksinkertaisesti ”kiitos”, ja sisältää myös hänen nimikirjoitus. Pate ei kuitenkaan kauaa odottanut uusia tuulia, sillä jo nyt hän on julkaissut vihjeitä tulevasta soolo-materiaalista.

Video Paten Instagramista

Yhtyeen muut jäsenet eivät ole viimeisen ja vauhdikkaan keikka-illan jälkeen vielä aktivoituneet sosiaalisessa mediassa. Popeda oli yksi Suomen suosituimmista ja pitkäikäisimmistä rockyhtyeistä, joka perustettiin Tampereella vuonna 1977. Bändin kokoonpano on vuosien mittaan muuttunut paljonkin, mutta kansansuosio on pysynyt samana ja hitit laulattaneet kansaa.

Pate julkaisee kirjan Popeda-vuosista

Kahdenkymmenen albumin ja monien tuhansien keikkojen jälkeen yhtye lopetti kotikaupungissaan, haikein merkein. Tuolloin lavalla olivat kitaristi Costello Hautamäki, basistina hänen poikansa Alex Hautamäki, rummuissa tottakai Lacu Lahtinen ja Pate Kivinen kosketinsoittimissa.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa