Aku Hirviniemi jää pois Helsingin Kaupunginteatterin Ilmasta rahaa -tuotannosta

Näyttelijä Aku Hirviniemi jää pois Helsingin Kaupunginteatterin Ilmasta rahaa -tuotannosta. Teatteri on päätynyt tähän ratkaisuun vakavan harkinnan jälkeen.

Teatteri haluaa taata työrauhan joulukuussa alkaville näytelmäharjoituksille eikä hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossa. Ilmasta rahaa -näytelmän harjoitukset alkavat suunnitellusti 4. joulukuuta ja teatteri nimeää Hirviniemen tilalle toisen näyttelijän.

Michael Cooneyn Ilmasta rahaa -farssin ohjaa Helsingin Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle Sari Siikander ja rooleissa nähdään Helena Haaranen, Heidi Herala, Pekka Huotari, Risto Kaskilahti, Janne Kataja, Jari Pehkonen, Raili Raitala, Sanna Saarijärvi ja Emilia Sinisalo. Hirviniemen korvaavasta näyttelijästä teatteri tiedottaa verkkosivuillaan.

Ensi-iltansa farssien klassikko saa 15. helmikuuta 2024 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Aiemmin tänään

Aki Hirviniemi on suomalainen näyttelijä, koomikko ja televisiojuontaja. Hänet tunnetaan erityisesti kyvystään esittää erilaisia hahmoja ja hänen laajasta roolityöstään sekä televisiossa että elokuvissa. Hirviniemi on palkittu useasti uransa aikana, ja hänet on nostettu esiin yhtenä Suomen eturivin viihdetaiteilijoista, nyt viime aikoina häntä kohtaan on esitetty erilaisia syytöksiä, jotka ovat johtaneet nykyiseen tilanteeseen.

Suosikkinäyttelijä on lähetellyt asiattomia viestejä naispuolisille henkilöille

härskejä viestejä useille naisille. Nämä viestit ovat olleet seksuaalisesti sävytettyjä ja sisältäneet muun muassa kuvia ja videoita. Raportin mukaan Hirviniemen lähettämät viestit ovat saavuttaneet sekä julkisuuden henkilöitä että yksityisiä henkilöitä, kuten työtovereita, ja tämä on jatkunut useiden vuosien ajan.

Seiskan mukaan Hirviniemi on myös tehnyt epäasiallisia ehdotuksia seksuaalisesta kanssakäymisestä viesteissään. Tämä tieto on herättänyt huolta ja keskustelua julkisuudessa, ja se heijastaa laajempaa kysymystä siitä, miten seksuaalinen häirintä vaikuttaa viihdeteollisuudessa ja työpaikoilla yleensä.

Näiden väitteiden valossa on tärkeää muistaa, että jokaisella on oikeus työskennellä ympäristössä, joka on vapaa häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä. Lisäksi on olennaista, että tällaisiin väitteisiin suhtaudutaan vakavasti ja että niitä tutkitaan asianmukaisesti.

Edullisesti matkalle - lentäen

2 kommenttia artikkeliin ”Aku Hirviniemi jää pois Helsingin Kaupunginteatterin Ilmasta rahaa -tuotannosta”

Vastaa