Brittibändi Sweet tulee kesällä Suomeen – Degerby Possujuhlat 2024

Yhtyeen valtaisasta suosiosta Suomessa kertovat omalta osaltaan suomenkieliset versiot yhtyeen hiteistä, joista tunnetuin lienee Kirkan levyttämä ”Pikkuveli” (”Little Willy”) vuodelta 1972. Niin ikään Neumannin versioima ”Kettujen yö” (”Fox on the Run”) vuodelta 1988 muistetaan hyvin. Karma-yhtyekin lauloi Sweetin tuotantoa suomeksi.

Sweet: 1970-luvun Musiikin Ikoninen Yhtye ja Glam Rockin Suunnannäyttäjä

Kun puhutaan 1970-luvun musiikillisista ilmiöistä, Sweet nousee eittämättä esiin yhtenä aikakauden merkittävimmistä yhtyeistä. Perustettu vuonna 1968 Lontoossa alun perin nimellä Sweetshop, yhtye muodostui nopeasti tunnustetuksi voimaksi rock-musiikin kentässä. Jäsenet Brian Connolly, Andy Scott, Steve Priest ja Mick Tucker loivat yhteen tullen ainutlaatuisen äänimaailman, jossa yhdistyivät bubblegum pop, glam rock ja hard rock – luoden täysin uudenlaisen musiikillisen kokemuksen.

70-luvun alussa Sweetin urakehitys sai vauhtia heidän omaperäisen musiikkinsa ja silmiinpistävän lavashownsa ansiosta. Yhtyeen tuottamat ikoniset hitit, kuten ”Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run” ja ”Love Is Like Oxygen”, eivät vain määritelleet heidän uraansa, vaan loivat uusia virtauksia populaarimusiikin maailmassa. Sweetin kyky yhdistää unohtumattomat melodiat, energiset rock-riffit ja vaikuttavat sanoitukset vakiinnutti heidän asemansa yhtenä 1970-luvun merkittävimmistä ja ihailluimmista yhtyeistä.

Yhtyeen vaikutus ulottui musiikin ulkopuolellekin. Heidän visuaalinen tyylinsä ja lavashownsa mullistivat aikansa popkulttuuria ja muotia. Teatraalinen esiintyminen ja näyttävät asut innoittivat lukuisia muita artisteja ja olivat keskeisessä roolissa glam rock -genren muotoutumisessa. Sweetin jäsenten urat yhtyeen hajoamisen jälkeen kertovat heidän pitkäaikaisesta vaikutuksestaan musiikkimaailmassa.

Vuodet ovat vierineet, mutta Sweetin perintö on säilynyt elinvoimaisena. Heidän musiikkinsa jatkaa soimistaan radiossa, konserteissa ja tribuuttiesityksissä, mikä todistaa yhtyeen ajattoman vetovoiman ja merkityksen. Sweet oli paljon enemmän kuin vain yhtye; he olivat kokonainen ilmiö, joka määritteli sukupolven ja jätti lähtemättömän jäljen rock-musiikin historiassa.

Sweet kiertueelle!

Degerbyn Possujuhlat 2024– Perinteiset hyvän mielen festarit lauantaina 6. päivä heinäkuuta Inkoossa. – Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!! Degerbyn Possujuhlat järjestetään perinteiseen tapaan lauantaina, heinäkuun 6. päivä Inkoossa jo 19. kertaa peräkkäin. Ensi kesänä Possujuhlien estradille nousevat brittipopin ehdottomaan eliittiin jo vuosikymmeniä kuulunut hittibändi Sweet, 60-vuotisjuhlaansa viettävä Topmost sekä Hott File.

Degerbyn Possujuhlia vietetään ensi kesänä jo 19. kerran peräkkäin. Ja totta kai me olemme tässä meidän pienessä kyläyhteisössä tapahtumastamme ylpeitä etenkin, kun olemme vuosi toisensa jälkeen saaneet paikan päälle esiintymään koko maailman tuntemia tähtiä. Nostalgian hengessä tietysti mennään. Aikuiseen ikään varttunut yleisö on tähtäimessämme. Robert Wellsin, Johnny Loganin, Smokien ja nyt sitten Sweet-yhtyeen musiikki ja hitit herättävät muistoja ja puhuttelevat erityisesti aikuisväestöä,

Kisu Jernström

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa