Cledos – kuka hän on ja mistä hän tulee?

Suomen tämän hetken yksi kuumista nimistä on Cledos, jonka on tässä keikalla Itävallassa

Cledos, oikealta nimeltään Vladislav Andreevich Heponen, on Helsingistä kotoisin oleva artisti, joka nousi parrasvaloihin kesällä 2017 debyyttisinglensä ”Töis” avulla. Tämä omakustanne julkaisu nousi nopeasti viraalihitiksi, ja ”Töis”-musiikkivideota katsottiin YouTubessa yli 100 000 kertaa vajaassa kymmenessä päivässä. Sittemmin videota on katsottu yli 2 miljoonaa kertaa, mikä todistaa sen jatkuvan suosion.

Elokuussa 2017 Cledos solmi sopimuksen JVGlevy-yhtiön PME Recordsin kanssa. Sopimuksen myötä julkaistiin single ”Safe” sekä marraskuussa ensi-EP ”Alo”. Kuuden kappaleen EPä kolme nousivat Suomen Spotifyn 50 kuunnelluimman kappaleen listalle ensimmäisen päivän aikana, mikä oli merkittävä saavutus aloittelevalle artistille. Vaikka Cledos lähti PME Recordsilta seuraavana vuonna, tämä alkuvaiheen menestys loi vahvan pohjan hänen uralleen.

Menestys ja fanikunta

Cledos on yksi 2020-luvun new wave -rapin kotimaisista kärkinimistä. Hän on striimannut multiplatinaa omilla ja feattaamillaan kappaleilla, ja toiminut genren suunnannäyttäjänä jo lähes puolivuosikymmentä. Hänen energinen esiintymisensä on tehnyt hänestä suositun live-esiintyjän, ja hänellä on laaja ja sitoutunut fanikunta. Vuonna 2022 Cledos oli yksi striimanneista kotimaisista artisteista lähes 500 000 kuukausittaisella kuuntelijalla.

Kuluvana vuonna artisti on julkaissut useita menestyskappaleita, kuten platinaa striimanneen ”City” feat. A36 ja kultarajan rikkoneen ”Mis oot ollu?” -singlen. Lisäksi hän on featannut muun muassa Isac Elliotin tuplaplatinaa lähentelevällä menestyshitillä ”20min” ja esiintynyt DAVIn, Mikael Gabrielin ja NEBIn biiseillä. Cledos on myös huomioitu uransa aikana kolmessa Emma Gaalassa ehdokkuuksilla Vuoden tulokas, Vuoden rap/r’n’b ja Vuoden artisti -kategorioissa.

Vierailut ja yhteistyöt

Cledos on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen artistien kanssa. Hän on vieraillut muun muassa Karri Koiran ja Abreun kappaleilla, ja hänen musiikkinsa on tunnettu spontaaniudestaan ilman erityistä sanomaa. Näiden yhteistyöprojektien kautta Cledos on laajentanut kuulijakuntaansa ja vahvistanut asemaansa suomalaisen rap-musiikin kentällä.

Vuoden 2018 Emma-gaalassa Cledos oli ehdolla Vuoden tulokas -kategoriassa, mikä osoitti hänen saaneen laajaa tunnustusta musiikkipiireissä. Tämä ehdokkuus oli osoitus hänen nopeasta nousustaan musiikkimaailmassa ja kyvystään tavoittaa laaja yleisö lyhyessä ajassa.

Elokuva ja muoti

Cledos ei ole rajoittunut vain musiikin pariin, vaan hän on myös kokeillut siipiään elokuvan ja muodin maailmassa. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut lyhytelokuvan CEISSI yhdessä Kaverikarimin kanssa, mikä osoittaa hänen monipuolisuutensa taiteilijana. Tämä elokuva toi esiin hänen kykynsä kertoa tarinoita visuaalisessa muodossa.

Cledos on esiintynyt myös muotilehti Voguessa ja hänellä on oma vaatemallisto, mikä korostaa hänen kiinnostustaan muotiin. Hänen tyylitajunsa ja persoonallinen pukeutumisensa ovat tehneet hänestä muoti-ikonin nuorten keskuudessa. McDonalds on myös julkaissut Cledos Meal -nimisen aterian artistin mukaan, mikä osoittaa hänen laajaa vaikutustaan ja suosiotaan.

Henkilökohtainen elämä

Cledos on monipuolinen henkilö myös vapaa-ajallaan. Hän on harrastanut tanssia, telinevoimistelua ja parkouria, ja hänellä on musta vyö taekwondossa. Nämä harrastukset ovat kehittäneet hänen fyysisiä taitojaan ja auttaneet häntä luomaan energisen lavashow’n, joka on hänen esiintymistensä tunnusmerkki.

Taekwondon musta vyö kertoo Cledosin omistautumisesta ja kurinalaisuudesta, jotka ovat auttaneet häntä menestymään myös musiikin saralla. Hänen fyysinen kuntonsa ja taidokkuutensa ovat tehneet hänestä erottuvan artistin, joka pystyy tarjoamaan vaikuttavia live-esityksiä.

Factory By The Lake festivaali Lohjalla

Multiplatinaa omilla ja feattaamillaan kappaleilla striimannut Cledos on yksi suosituimpia nykypäivän kotimaisia rap-artisteja. Karismaattinen ja anteeksiantamaton lavaesiintyminen, laajasti eri genrejä tuotannossa sekä räjähtävä meno kuvaavat hänen esiintymisiään parhaiten. Tämä yhdistelmä takaa ikimuistoisen illan, joka saa yleisön villiintymään.

Nyt sinulla on mahdollisuus kokea tämä artistitaivaan kuumin tähti Lohjalla Factory By The Lake festareilla. Cledos tarjoaa parasta, mitä rap-maailma voi tarjota, ja hänen energinen esiintymisensä tekee illasta unohtumattoman. Tämä on tilaisuus, jota et halua jättää väliin!

Lohjan kaupunginorkesteri mukana järjestelyissä

Lohjan kaupunginorkesteri on mukana järjestämässä Cledosin keikkaa, mikä tuo tapahtumaan lisää paikallista tukea ja resursseja. Kuitenkin, Cledos esiintyy ilman kaupunginorkesteria, joten voit odottaa puhtaasti rap-musiikkiin keskittyvän show’n. Tämä mahdollistaa sen, että Cledos voi tuoda lavalle oman, ainutlaatuisen energiansa ja tyylinsä ilman kompromisseja.

Varaudu siis kokemaan ainutlaatuinen ilta, joka yhdistää Cledosin modernin rap-musiikin ja festivaalitunnelman Lohjan kauniissa ympäristössä. Factory By The Lake festivaali tarjoaa täydellisen alustan nauttia musiikista ja hyvästä seurasta, joten varmista, että olet paikalla!

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa