Ellen ja saneeraaminen Italiassa

47 vuotta täyttänyt Ellen Jokikunnas saneeraa miehensä Jari Raskin kanssa Apuliassa vanhaa maatilaa, ja samalla aiheesta tehdään tv-sarjaa. Mutta kuka Ellen on ja mitä Italiassa tapahtuu muuta, kuin että pariskunta on saamassa kauan haluamansa adoption toteutumaan, eli heistä tulee äiti ja isä. Torstaina 11.4. MTV:n Katsomossa alkava Unelmia Italiassa on romanttinen mutta vahvasti realismille tuoksuva seuranta-reality. Pääosissa ovat Ellen , hänen puolisonsa Jari ja parin hullunrohkea hanke kunnostaa kakkoskoti Apulian maakuntaan, keskelle Italian kengänkorkoa.

Ellen Jokikunnas on tunnettu suomalainen juontaja ja mediahenkilö. Hän on tullut tutuksi monista televisio-ohjelmista ja on tunnettu energisestä ja karismaattisesta esiintymistyylistään. Ellen on syntynyt Helsingissä ja aloitti uransa mallina, mutta siirtyi myöhemmin televisioon ja radioon.

Jokikunnaksen ura televisiossa on ollut monipuolinen. Hän on juontanut erilaisia viihde- ja keskusteluohjelmia, mukaan lukien suosittuja reality-ohjelmia. Ellenin lämmin persoona ja kyky ottaa yleisönsä huomioon ovat tehneet hänestä suositun juontajan. Hänen kykynsä käsitellä monenlaisia aiheita sensitiivisesti ja asiantuntevasti on tuonut hänelle laajaa kunnioitusta.

Varhainen ura ja mallintyöt

Ellen Jokikunnas aloitti uransa mallina. Hänen luontainen kauneutensa ja karismaattinen olemuksensa avasivat hänelle ovia mallimaailmassa. Ellenin mallinuraan sisältyi työskentelyä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, ja se jätti vahvan pohjan hänen myöhemmälle urakehitykselleen mediassa.

Mallinuran kautta Ellen oppi paljon esiintymisestä ja itsevarmuudesta, taitoja, jotka ovat olleet hyödyllisiä hänen myöhemmässä työssään televisiossa. Hänen kykynsä sopeutua erilaisiin tilanteisiin ja hänen ammattimainen asenteensa ovat olleet merkittäviä tekijöitä hänen menestyksessään.

Siirtyminen televisioon

Siirtyminen mallintöistä televisioon oli Ellen Jokikunnakselle luonteva askel. Hänen ensimmäiset roolinsa televisiossa olivat pieniä, mutta ne tarjosivat arvokasta kokemusta ja näkyvyyttä. Ellenin luontainen lahjakkuus viihdyttäjänä ja hänen kykynsä luoda yhteys yleisöön auttoivat häntä nousemaan nopeasti suosioon.

Televisio-uran alkuvaiheissa Ellen teki monia rooleja, jotka auttoivat häntä kehittämään omaa tyyliään juontajana. Hänen energisyytensä ja positiivinen asenteensa tekivät hänestä suositun valinnan erilaisiin ohjelmiin.

Menestys juontajana

Ellen Jokikunnas on tullut tunnetuksi menestyksekkäänä juontajana. Hänen kykynsä vetää erilaisia ohjelmia, olivatpa ne sitten kevyttä viihdettä tai syvällisempiä keskusteluja, on tehnyt hänestä monipuolisen ja arvostetun median ammattilaisen. Ellenin tapa ottaa yleisönsä huomioon ja luoda rento ilmapiiri on yksi hänen vahvuuksistaan.

Jokikunnaksen suosio perustuu paitsi hänen ammattitaitoonsa myös hänen kykyynsä olla aito ja lähestyttävä. Hän onnistuu usein luomaan ohjelmissaan ilmapiirin, jossa vieraat ja yleisö tuntevat olonsa mukavaksi ja arvostetuksi.

Italian remontti ja TV-sarja

Trullitalot ovat ainutlaatuisia rakennelmia, jotka ovat osa Italiassa sijaitsevan Alberobellon kaupungin ja sen ympäristön kulttuuriperintöä. Ne ovat tunnettuja erityisestä rakennustavastaan, joka juontaa juurensa esihistorialliselta ajalta. Trullitalot on rakennettu kokonaan paikalla louhitusta kalkkikivestä, ja niiden erottuvin piirre ovat pyöreät, tornimaiset katot.

Nämä valkokalkitut, luovasti muotoillut talot ovat UNESCO:n maailmanperintökohteita, mikä korostaa niiden kulttuurista ja historiallista merkitystä. Uusia trullitaloja ei saa enää rakentaa, mutta olemassa olevia voi kunnostaa ja vaalia suojeltuna arkkitehtuurina.

Ellen jokikunnas ja unelma italiasta

Suomalainen mediahenkilö Ellen Jokikunnas, tunnettu perinnesaneeraaja, on yhdessä kumppaninsa Jarin kanssa haaveillut lapsesta ja kakkoskodista Italiassa. Pitkän odotuksen ja adoptiojonossa vietettyjen vuosien jälkeen pari päätti yhdistää haaveensa ja etsiä sopivaa kohdetta Italiasta.

Ellen ja Jari törmäsivät haasteeseen, kun huomasivat, ettei vinkkejä trullitalojen etsintään löytynyt edes Youtubesta. Tämä sai Ellenin tallentamaan heidän hakureissujaan videolle, aluksi ilman vakavia aikomuksia luoda niistä sarjaa.

Televisiosarjan synty

Vahingossa mainittu idea televisiosarjasta johti siihen, että Ellen ja Jari ryhtyivät toteuttamaan ohjelmaa, joka dokumentoi heidän seikkailuaan Italiassa. Sarjassa seurataan pariskunnan matkaa Suomesta Italiaan ja trullitalon kunnostamista, joka ei ole ilman haasteita. Heidän ostamansa talo on ollut tyhjillään vuosikymmeniä, ja paikalle on pesiytynyt rottayhdyskunta.

Ellen kertoo MTV:lle, että remontti ja yhteinen projekti ovat olleet paitsi haastavia, myös parisuhteen laatuaikaa. Sarjassa nähdään, miten pari kohtaa erilaisia haasteita rakennusprojektissaan.

Trullitalon ominaisuudet ja kunnostus

Ellen ja Jari löysivät lopulta trullitalon, jossa on kuusi trulloa ja ympäröivät omat pellot. Pellolla viljellään härkäpapua, ja trullitalon kunnostus on käynnissä. Tällaisen kunnostusprojektin toteuttaminen vaatii huomattavaa työtä ja kunnioitusta perinteisiä rakennustapoja kohtaan.

Kunnostamalla tällaista historiallista rakennusta Ellen ja Jari eivät ainoastaan säilytä kulttuuriperintöä, vaan luovat myös ainutlaatuisen kodin itselleen ja tulevalle adoptiolapselleen. Heidän projektiinsa sisältyy myös unelma omasta viinitilasta ja laajemmasta perheestä.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa