Huutokaupalla rikkaaksi: Akin ja Helin tarina

Suomen huutokauppakeisari -tv-ohjelmasta tuttu Heli Palsanmäki viettää parhaillaan puolisonsa Aki Palsanmäen kanssa talvea Espanjan lämmössä. Kuvassa Instragram päivitys kanelipullista etelän auringon alla.

Aki Palsanmäki on tunnettu suomalainen huutokauppakeisari, joka on saavuttanut suosiota televisiosarjan ”Huutokaupan metsästäjät Suomi” kautta. Hän on syntynyt 7. helmikuuta 1973 ja on ammatiltaan huutokauppameklari. Palsanmäki tunnetaan karismaattisena ja huumorintajuisena henkilönä, mikä on tehnyt hänestä suositun televisionäkyvyydessä. Suomen Huutokauppakeisari -ohjelma on noussut 2000-luvulla yhdeksi katsotuimmista TV-ohjelmista Suomessa. Aki ja Heli Palsanmäen tähdittämä tosi-tv-sarja alkoi vuonna 2013, ja sen myötä Uuraisilla asuva aviopari on saavuttanut laajan kansansuosion. Sarjan suosio on tuonut myös taloudellista menestystä: pariskunta perusti huutokaupan taustalle osakeyhtiön vuonna 2018, joka aluksi tuotti yli 100 000 euron voittoja vuodessa.

Huutokaupat ovat olleet osa Palsanmäen elämää jo pitkään. Hän omistaa yhdessä vaimonsa, Heli Palsanmäen kanssa Helanderin huutokauppakamarin, joka sijaitsee Helsingissä. Pariskunta on tullut tunnetuksi paitsi huutokaupan pitäjinä myös television kautta, jossa he ovat esitelleet huutokauppatoiminnan arkea ja erikoisuuksia.

Ura televisiossa

Aki Palsanmäki debytoi televisiossa ”Huutokaupan metsästäjät Suomi” -sarjassa, joka alkoi näyttää vuonna 2013. Ohjelmassa seurataan eri huutokauppameklareiden toimintaa ympäri Suomea, ja Palsanmäki on yksi sen keskeisistä hahmoista. Hänen omaperäinen ote ja asiantuntemus ovat tehneet hänestä katsojien suosikin.

Televisiosarjassa Palsanmäki esittelee erilaisia esineitä ja niiden historiaa, samalla kun hän neuvottelee kaupoista ja pitää huutokauppoja. Hänen tapansa hoitaa huutokauppoja ja hänen persoonallinen tyylinsä ovat tuoneet ohjelmalle sekä huumoria että asiantuntevuutta.

Kuitenkin viime aikoina Aki ja Heli Palsanmäen liiketoiminta on kohdannut haasteita. Koronapandemian ja talouden suhdanteiden vaikutuksesta yhtiö on kirjannut peräkkäisiä tappiollisia tilinpäätöksiä. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli 182 000 euroa, mutta se kärsi 21 000 euron tappioista. Vuotta aiemmin tappiot olivat vielä suuremmat. Tappioiden syinä ovat olleet korkeat henkilöstö- ja muut kulut suhteessa liikevaihtoon.

Yhtiön taloudellinen tilanne

Huolimatta viimeaikaisista taloudellisista haasteista, Aki ja Heli Palsanmäen yhtiö on edelleen vakaavarainen. Yrityksellä on voitonjakokelpoisia varoja ja se on lähes velaton. Pariskunta on nostanut yrityksestä maltillisia osinkoja vuosittain.

Henkilökohtaiset tulot laskussa

Aki ja Heli Palsanmäen henkilökohtaiset tulot ovat laskeneet ohjelman huippuvuosista. Viimeisimpien verotietojen mukaan heidän yhteiset tulonsa ovat huomattavasti pienemmät kuin parhaimpina vuosina.

Yhteistyö vaimon kanssa

Aki Palsanmäki työskentelee tiiviissä yhteistyössä vaimonsa Helin kanssa. Heidän yhteistyönsä näkyy niin televisiossa kuin heidän omassa huutokauppaliiketoiminnassaan. Heli Palsanmäki on itsekin huutokauppameklari ja osallistuu aktiivisesti huutokauppojen järjestämiseen ja esineiden arvioimiseen.

Pariskunta on tunnettu yhteisestä dynamiikastaan ja heidän välisestään kemian näkyy sekä televisiossa että heidän arkipäiväisessä liiketoiminnassaan. Heidän yhteistyönsä on esimerkki siitä, miten työ ja yksityiselämä voivat kulkea käsi kädessä menestyksekkäästi.

Videolla Aki ja Heli Karibialla vuonna 2018

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa