Jutta Larmin kätevä neuvo pariskunnille: ”Huomaatko, miten puhut kumppanillesi, kun pinnaa vähän kiristää?”

Koetko, että parisuhteessasi ei ole kaikki kohdallaan? Ehkä näistä Jutta Larmin neuvoista voisi olla apua? Ne koskevat mm. tavoista, joilla puolisolleen kannattaa puhua. Jutta kertoo samalla, miten ei omalle rakkaalle kannata puhua.

Jutta aloittaa parisuhteeseen liittyviin neuvoihin liittyvän julkaisunsa tällä kysymyksellä:

”Huomaatko, miten puhut kumppanillesi, kun pinnaa vähän kiristää?”

Tässä alla upotettuna koko Jutan julkaisu liittyen hyviin parisuhdeneuvoihin.

Jos upotus ei näy, avaa se auki tästä.

Näin Jutan mielestä kannattaa toimia, jos on esimerkiksi ärsyyntynyt

Jutta neuvoo, millä sanoilla keskustelu oman kumppaninsa kanssa voi helposti alkaa, jos on esimerkiksi ärsyyntynyt, väsynyt tai stressaantunut.

Mä tiedän, että välillä on vaikeaa hillitä ärsytystään, varsinkin kun väsyttää tai stressaa. Jos joku asia on tehty väärin tai jotain jää tekemättä, niin voi keskustelu alkaa helposti sanoilla: “Miksi et koskaan… “ tai “Onko pakko aina…”

Ja vaikka tarkoitus olisikin muuttaa tilanne parempaan, nuo sanavalinnat vaikuttavat yleensä juuri päinvastoin. Harvoin hyökkäävä ja syyllistävä sävy toimii. 🤔

paljastaa Jutta siitä mikä ei toimi

Tällä tavalla Jutan mielestä asia kannattaisi hoitaa:

– Jos siis saat itsesi kiinni siitä, että aloitat keskustelun valittamalla, niin ei hätää – tästä tavasta voi onneksi opetella pois. 🙏🏼

– Kun haluat tai tarvitset jotakin, tai annat palautetta, voit sanoa esimerkiksi: “Minusta olisi mukavaa, jos…” tai “Minusta tuntuu, että…”

– Eli kun puhut omasta näkökulmasta ja kerrot toiveesi rakentavasti ilman syyllistämistä, tulet todennäköisesti paremmin kuulluksi. Sun kumppanille ja sulle itsellesi jää myös todennäköisemmin parempi mieli keskustelusta.

– Kerro siis rohkeasti toiselle sun toiveista tai siitä, mikä harmittaa, mutta muista myönteinen lähtökohta. Ystävällisyys kantaa pitkälle. ❤️

Jutan neuvoissa on kyse mm. siitä, että ei kannata ottaa kumppanin syyllistämistä mukaan, kun kertoo rohkeasti omista toiveistaan.

Monet muutkin ovat huomanneet, kuinka töykeästi jotkut puhuvat puolisolleen:

– Olen kaupassa töissä ja päivittäin havahdun kuulemaan kuinka rumasti ihmiset puhuu toisilleen. Useimmiten naiset puolisoilleen.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa