K-kauppiaasta julkkikseksi ja mökkivuokraajaksi: Sampo Kaulanen

Sampo Kaulanen, tunnettu Jounin Kaupan kauppiaana Äkäslompolossa, nousi julkisuuteen sosiaalisen median kautta. Hänellä on ainutlaatuinen kyky viihdyttää ja luoda yhteisöllisyyttä. Kaulanen on tehnyyt itsestään brändin, joka perustuu hänen persoonalliseen otteeseensa kaupanpidossa ja sosiaalisessa mediassa.

Hänen tarinansa on esimerkki siitä, miten paikallisesta yrittäjästä voi tulla valtakunnallisesti tunnettu hahmo. Kaulasen tapa yhdistää perinteinen kaupankäynti ja moderni markkinointi sosiaalisessa mediassa on inspiroinut monia. Hänen persoonallisuutensa ja avoimuutensa ovat auttaneet häntä rakentamaan vahvan suhteen seuraajiinsa. Sampo on pysynyt uransa läpi hyvin avoimena yrittäjyydestä ja myös sen taloudellisesta puolesta.Liikemies rakennutti Leville vuoden alussa hulppeita lomahuviloita, joihin voi vastedes majoittaa lomailijoita. Kyläkauppa nimittäin sai aikaiseksi miljoonavelat, joista hän pääsi eroon lopettamalla kauppias uransa. Kaulanen on tehnyt paljon asioita tämän elämänmuutoksensa jälkeen. Hän osti Leviltä villa-huvilan ja yli 300 neliöisen kattohuoneiston. Lisäksi hän osti neljä tavallista asuntoa, jotka on tarkoitus pistää vuokralle.

– Eihän minulla ollut mitään kokemusta kaupan alaltakaan. Sehän on oikeastaan kaikkein hauskinta: kun ei ole mitään sellaista rasitetta, voi kehitellä ihan omia juttuja ja opetella. Tykkään eniten tuosta matkasta, ei niinkään se päämäärä, hän tunnelmoi Iltalehdelle viime syksynä.

Sampo Kaulanen sosiaalisessa mediassa

Kaulanen on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa, erityisesti Facebookissa ja Instagramissa. Hän jakoi säännöllisesti päivityksiä niin kaupan arjesta kuin henkilökohtaisesta elämästäänkin. Hänen postauksensa ovat usein huumoripitoisia ja maanläheisiä, mikä vetoaa laajaan yleisöön.

Hänen kykynsä käyttää sosiaalista mediaa markkinoinnin välineenä on poikkeuksellinen. Kaulanen osaa luoda sisältöä, joka resonoi hänen seuraajiensa kanssa, mikä on lisännyt hänen suosiotaan ja vahvistanut hänen brändiään. Mutta kaikki ei aina kääntynyt euroiksi, kuten olemme hänen päivityksistään sekä haastatteluistaan saaneet lukea.

Kaulasen menestys henkilöbrändin rakentajana on huomionarvoinen. Hän on onnistunut luomaan brändin, joka perustuu hänen omiin arvoihinsa ja persoonallisuuteensa. Tämä on mahdollistanut sen, että hänet tunnetaan paitsi kauppiaana myös persoonana.

Sampo Kaulanen: mökkivuokrauksen luksustasoa

Sampo on tunnettu mökkivuokrausliiketoiminnastaan, jossa hän tarjoaa asiakkailleen luksustason mukavuuksia. Hänen ja hänen vaimonsa Michele-vaimonsa nimissä olevissa mökeissä on varustetaso, joka vastaa luksushotelleja. Mukavuuksiin kuuluvat varusteltu keittiö, kotiteatteri sekä erilliset ruokailu- ja oleskelutilat.

Tällaisen ylellisyyden tarjoaminen Lapissa sijaitsevissa mökeissä on nostanut hänen mökkiensä suosiota. Niiden korkea taso tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen Lapin-lomalle, yhdistäen luonnon rauhan ja modernin mukavuuden.

Kaulanen on avoimesti käsitellyt mökkiensä hinnoittelua sosiaalisessa mediassa, erityisesti Instagramissa ja TikTokissa. Hän on julkaissut videoita, joissa hän selittää hinnoittelunsa perusteita ja vastaa kritiikkiin. Kaulanen on kohdannut ”nillittämistä” hinnoittelusta, mutta avoimesti kommunikoi ja perustelee hintansa.

Esimerkiksi Sampon Penthouse-mökin kolmen yön varaus maksaa varaussivuston mukaan 5700 euroa. Tämä osoittaa, kuinka hän sijoittautuu markkinoiden korkeammalle hintatasolle, tarjoten vastineeksi ainutlaatuisia palveluita ja kokemuksia.

Kaulanen on käyttänyt esimerkkinä kuvitteellista majoitusta, jossa viiden henkilön mökkivuokra torstaista sunnuntaihin on 555 euroa. Hän huomauttaa, että varaussivustot kuten Booking.com ja Airbnb ottavat komission, joka on 15-20 prosenttia. Kaulanen laskeskelee, että tässä tapauksessa komissio olisi noin 99,90 euroa.

Tämän jälkeen hän siirtyy avaamaan siivouksen hintaan, joka tämän mökin kohdalla olisi 105 euroa. Liinavaatteiden pesuun menee 20 euroa kappale, eli yhteensä 100 euroa. Tämän jälkeen hän vähentää summasta arvonlisäverot, jotka tekevät 55 euroa. Sähköt ja muut vastaavat kulut vievät Sampon mukaan noin 40 euroa.

– Nyt kun me lähetään ynnäämään, mitä tästä 555 eurosta jääpi jäljelle, — niin räpylään jää ilman veroja 155 euroa.

Hänen selityksensä hinnoittelusta ja välittäjien roolista auttaa asiakkaita ymmärtämään, mistä kokonaishinnat muodostuvat. Tämä läpinäkyvyys hinnoittelussa auttaa asiakkaita näkemään arvon, jota he saavat maksamallaan hinnalla.

Yhteenveto: Sampo Kaulasen mökkivuokraus

  • Luksusmökit: Sampon ja Michele-vaimon nimissä olevat mökit tarjoavat luksushotellien mukavuudet Lapissa.
  • Hinnoittelu: Kaulanen on avoin hinnoittelustaan ja käsittelee sitä sosiaalisessa mediassa, vastaten julkiseen kritiikkiin.
  • Läpinäkyvyys: Esimerkkilaskelmat osoittavat, kuinka paljon varaussivustot ottavat komissiota.

Sampo Kaulanen: ”Kikkailemalla” yritystoiminnassa

Sampo Kaulanen on avoimesti puhunut yritystoimintansa haasteista ja siitä, miten hän on joutunut ”kikkailemaan” taloudellisten tavoitteidensa saavuttamiseksi. Kaulanen vertaa yritystoimintaansa sijoitustoimintaan, jossa myös on tarpeen olla luova ja strateginen. Hän korostaa, että on vielä oppimisvaiheessa ja pitää huonoja tienestejä ikään kuin oppimaksuina.

Kaulanen tuo esiin, että vaikka hänellä on neljä mökkiä, ei se yksinään takaa suurta taloudellista menestystä. Tämä realistinen näkemys yritystoiminnasta korostaa, että menestyminen liiketoiminnassa vaatii paljon muutakin kuin pelkkiä resursseja.

Taloudelliset tulokset

Vuonna 2022 Seiskan selvityksen mukaan Sampo Kaulanen tienasi 73 728 euroa ja sai veronpalautuksia 15 017 euroa. Tämä tulotaso kertoo siitä, että vaikka Kaulanen on tunnettu ja hänen yrityksensä on näkyvä, eivät tulot välttämättä ole suuria.

Näitä tietoja tarkastellessa on tärkeää muistaa, että liiketoiminnan tulot voivat vaihdella vuosittain ja että monet tekijät vaikuttavat yrityksen taloudelliseen menestykseen. Kaulasen tapauksessa nämä tulot ovat osa laajempaa liiketoimintastrategiaa, jossa hän kehittää ja oppii jatkuvasti.

Edullisesti matkalle - lentäen

Vastaa